Det nærmer seg helg, og dermed kommer også en ny runde av Eliteserien. Denne gang er det flere lag som spiller to kamper, og det kan være gode muligheter for mye poeng. På lørdag sparker Vålerenga og Strømgsgodset i gang runden med avspark 18:00. Dette betyr at man også må sette opp sitt Fantasy-lag innen 17:00 lørdag, og vi gir deg her våre tips for runden:

 

Keeper:
Eirik Holmen Johansen – 4,5 – Sandefjord (Stabæk, H; Ranheim, H)
Sandefjord er blant lagene med to kamper denne runden, og de spiller også hjemme i begge kampene. Begge de lagene de skal opp mot har riktignok vist at de er kapable til å score mål, men de er ikke ventet å være blant de fremste lagene i Eliteserien denne sesongen. Dermed bør det være muligheter for å holde nullen i en av dem, og i de to foregående serierundene har Holmen Johansen vist at han også kan få poeng på antall redninger.

Forsvar:
Gilli Rolantsson – 6,5 – Brann (Kristiansund, H)
Det var knyttet en del usikkerhet til Gilli før seriestart, men nå har han spilt 90 minutter i begge Branns kamper hittil og når han igjen er oppført som forsvarer og spiller kant er han et nesten selvskrevent valg. Var involvert i scoring i første serierunde, og mot KBK hjemme bør det være muligheter både for å holde nullen og for å kunne få offensive poeng.

Erik Tønne – 4,5 – Ranheim (Tromsø, B; Sandefjord, B)
Vi hadde Tønne på laget sist, og fikk betalt i form av en assist. Ranheim sprudlet i serieåpningen og med Tønne på kant er han selvskreven på laget. Ranheim spiller riktignok to borte, men vi lot oss overbevise i deres første kamp for sesongen og fortsetter med Tønne på laget her.

Lasse Nilsen – 5,0 – Tromsø (Ranheim, H; Strømsgodset, H)
Nok en mann med dobbelrunde, og også den tredje forsvarsspilleren som spiller kant på laget vårt. Nilsen har ikke fått uttelling i de to første kampene, men nå skal det endelig spilles hjemme på Alfheim og der bør de kunne holde nullen og Nilsens offensive rolle gjør ham til et spennende alternativ.

 

Midtbane:
Bassel Jradi – 9,5 – Strømsgodset (Vålerenga, B; Tromsø, B)
Godset så bra ut offensivt i første serierunde og møter to lag som ikke har levert veldig godt forsvarsspill denne runden. Det gjør at vi kjører inn mange offensive Godset-spillere, og Jradi er inne på laget til tross for at han var ute sist. Her må man følge med litt inn mot kampstart på lørdag, men er Jradi klar bør han være et kjempevalg. Det kan også være at Ulland Andersen blir klar og da er også han et strålende alternativ.

Tokmac Nguen – 7,0 – Strømsgodset (Vålerenga, B; Tromsø, B)
Om både Ulland Andersen og Jradi er klare på lørdag ville vi kanskje prioritert de to men førstnevnte er foreløpig markert som rød. Det gir Tokki sjansen hos oss, selv om han har blitt byttet ut i begge serierunder så langt. Fine kamper og et høyt tak for potensielle poeng. Var tidvis veldig god i fjor og vil nok levere solide perioder også denne sesongen, så får man se om formen treffer inn nå.

Morten Gamst Pedersen – 5,5 – Tromsø (Ranheim, H; Strømsgodset, H)
Assistkonge i Eliteserien forrige sesong og på billigsalg foran denne. Tok poeng i første serierunde med et fantastisk langskudd og er også på så godt som alt av dødballer for et Tromsø-lag som scoret mye på dødball i fjor. To hjemmekamper og gode muligheter for poeng for Gamst her.

Andre Sødlund – 5,5 – Sandefjord (Stabæk, H; Ranheim, H)
Forrige serierunde løsnet det endelig for et Sandefjord som har hatt en fryktelig trå vinter. Sødlund var ikke involvert, men så frisk ut og det gjorde han tidvis også mot Molde, selv i et 5-0-tap. Forrige sesong scoret han to og hadde fem målgivende og vi tror disse kampene kan passe ham godt.

 

Angrep:
Marcus Pedersen – 10,2 – Strømsgodset (Vålerenga, B; Tromsø, B)
To mål i serieåpningen, før det kom en tyngre kamp borte mot Brann. Pedersen har uansett sett frisk ut og virker å ha vunnet spissduellen med Mos etter å ha fått 90 minutter i de to første. Det gir tillit på laget hos oss foran denne runden, når det i tillegg er to kamper å hente poeng på.

Ohi Omoijuanfo – 9,1 – Stabæk (Sandefjord, B)
Stabæk fikk seg en voldsom overraskelse i oppgjøret mot Ranheim, men Ohi leverte uansett scoring og dermed har han puttet i begge serierunder så langt. Sandefjords defensiv i serieoppkjøringen var sjokkerende svakt, og de har seks baklengs på to kamper hittil, selv om de løftet seg mot Start. Det er med andre ord muligheter for å score mot Sandefjord og da tror vi Ohi er mannen å gå til.

Michael Karlsen – 6,0 – Ranheim (Tromsø, B; Sandefjord, B)
Ranheimfjæras Bendtner presenterte seg på voldsomt vis i første serierunde, med to mål, assist og tre bonus. Bedre blir det knapt og både sesongoppkjøringen og avslutningen på forrige sesong tyder på at Karlsen er i sitt livs form. Nå venter kamper mot to av de antatt svakere lagene i Eliteserien og vi tror Ranheims entusiasme kan gi dem flere poeng, og da er gjerne Karlsen involvert.

 

Rundens kaptein:
Marcus Pedersen – 
Han er selvskreven på laget denne runden, og når VIF plutselig leverte en fryktelig svak kamp sist ble han fort enda mer aktuell. I kamp med Karlsen velger vi å gå for Pedersen, da Strømsgodset er et sikrere kort enn Ranheim.

Rundens billigspiller:
Erik Tønne – Koster 4,5 og spiller kant for et lag med to kamper denne runden. Leverte målpoeng i første kamp for sesongen og fine kamper foran seg.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Michael Karlsen –
15 poeng i første kamp for sesongen. Valgt av 6,0%. Selvskreven her når vi ikke går for han som kaptein.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Nicklas Bendtner –
Tre kamper uten uttelling og byttet ut med et kvarter igjen i de to siste. Det holder ikke når du koster 13.0, og når han da er valgt av 43,1% blir han rundens donk. Det kan selvfølgelig løsne her, men Molde har sett veldig bra ut så langt og RBK har på ingen måte sprudlet.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar