Kun en vanlig runde før det braker løs med dobbeltrunde, etterfulgt av en blankrunde. Mange brente wildcard forrige runde, mens noen sitter på wildcard nå. Viktig å kjøre wildcard denne runden hvis tanken er å bruke chips i runde 34. De fleste er nok klar over det, men det er ikke mulig å bruke to chips i samme runde. Wildcard teller som en chip. En liten oppfordring før vi ser på rundens tips, nå er tiden inne for å gamble. Ser veldig mange like lag i disse tider. Ligger du bak i ligaene du er med i, så er tiden inne for å prøve noen differensialer. I en av mine privatligaer så endte to spillere foran meg opp med helt like lag etter wildcard. Greit nok for lederen av ligaen, men verre hvis du ligger bak, skal treffe godt med byttene for å ta inn forspranget. Ikke se dere blind på tips fra diverse fantasysider, det er fine retningslinjer, men du kommer deg ingen vei med å kopiere alle andre. Gjør deg opp egne tanker. Dere vil se at laget for denne runden er preget av spillere med to dobbeltrunder, uansett tenker jeg at dette er et lag som kan levere stort allerede denne runden.

Keeper:

Mat Ryan – 4.6 – Brighton (Huddersfield, H)

Det stod mellom Schmeichel og Ryan, begge fine hjemmekamper denne runden. Huddersfield sliter ekstremt med å score, spesielt på bortebane. Kun scoret to ganger etter jul, begge målene kom mot WBA. Brighton har vist god form på hjemmebane og har vunnet tre av fire siste. Dessuten har de tøffe kamper fremover, så de er nok tent på å plukke minimum fire poeng neste to, mangler seks poeng for å nå de magiske 40 poeng. De har igjen kamper mot topp fire og Burnley borte, så de to neste kampene blir ekstremt viktig. Kan også nevne at Brighton og Ryan har to dobbeltrunder igjen denne sesongen.

 

Forsvar:

Marcos Alonso – 7.2 – Chelsea (West Ham, H)

Alonso er den desidert mest offensive forsvareren i Premier League, var nære mot Tottenham forrige runde. Og med seks touch innenfor 16 og tre målforsøk var han nok en gang en av de mest aktive forsvarerne. West Ham har sluppet inn elleve på de tre siste bortekampene, men de har til gjengjeld scoret i alle bortekamper siden desember. Alonso er uansett med her for levere målpoeng, men ville ikke overrasket meg om vi får med en clean sheet også. Alonso har fine kamper, i tillegg til to doble runder.

Harry Maguire – 5.6 – Leicester (Newcastle, H)

Endelig maktet Leicester å holde nullen, de fleste hadde nok forventet mer av forsvaret til Leicester denne sesongen. Spesielt med tanke på at defensivt orienterte Puel kom inn i oktober. To mål og fire målgivende for Maguire, alltid en trussel på offensiv dødball. Newcastle ikke vunnet på bortebane siden 1. nyttårsdag. Forventer at Leicester tar en ny clean sheet, til tross for den noe heldige nullen de holdt sist, etter strafferedning av Schmeichel. Leicester har sikret plassen, men har mulighet for å plukke en Europa League-plass, såfremt ikke Southampton vinner FA-cupen. Forventer uansett at Leicester leverer både offensivt og defensivt i denne kampen.

Kiko Femenia – 4.3 – Watford (Burnley, H)

Vurderte lenge Arsenal-forsvarer, men frykter rotasjon, så styrer unna. Tenkte å komme med en liten diff her, Femenia spiller høyrekant og fikk også med seg en scoring sist. Watford har vunnet tre og en uavgjort på de fire siste hjemmekampene. Skal sies at Watford slipper inn mest av samtlige på hjemmebane, mens Burnley har puttet 17 på bortebane. Tror uansett at Watford kan få til noe her, mot et Burnley som har sikret plassen med to sterke borteseiere i mars. Har ingen dobbeltrunde.

 

Midtbane:

Riyad Mahrez – 8.9 – Leicester (Newcastle, H)

Har levert ti mål og elleve assist denne sesongen. Og det i en trøblete sesong med to overgangssagaer, i sommer var det Roma, mens i januar var det Man City. Uansett, har han presterte utrolig jevnt, målpoeng i 17 av 28 kamper fra start. Fine kamper og to dobbeltrunder har han også. Forventer en solid sluttspurt av Mahrez som spiller for en overgang til en større klubb.

Pascal Gross – 6.0 – Brighton (Huddersfield, H)

Gross har levert solid denne sesongen, fem mål og åtte målgivende. Tar alt av dødballer, og viste frem skuddfoten i forrige runde. Som nevnt tidligere har Huddersfield en skrekkelig borteform, mens Brighton er et godt hjemmelag. Tror Gross fint kan få tosifret denne runden.

Willian – 7.1 – Chelsea (West Ham, H)

Startet de fire siste, nå er vel Willian fast inventar i dette Chelsea-laget, eller? Chelsea prioritere nok FA-cup, samme gjelder egentlig Tottenham og Man Utd. Men skal ikke være behov for stor rotasjon hos Chelsea til denne kampen. Londonderby, og Conte vil nok avslutte sesongen sterkt. Willian har levert godt i Champions League, i tillegg til 13 målpoeng på kun 17 starter i Premier League.

Christian Eriksen – 9.4 – Tottenham (Stoke, a)

Går for tryggheten selv her, levert 17 målpoeng denne sesongen, og spiller alltid 90 minutter. Samarbeidet Eriksen og Kane har gjorde at valget falt på Eriksen foran Alli og Son.

 

Angrep:

Harry Kane – 12.7 – Tottenham (Stoke, b)

Levert 24 mål denne sesongen og jakter nok toppscorertittelen, men ligger hele fem mål bak Salah. Tottenham har to ekstra kamper, Salah sliter med en liten skade og kan bli rotert siden Liverpool fortsatt er med i Champions League. Det stilles et lite spørsmålstegn ved Kane, siden det kan være muligheter for at han ikke starter, men i følge Pochettino så ligger det an til at han starter. Kane har også historisk levert veldig bra mot Stoke. Og en spillesugen Kane er noe som frister, rundens kaptein.

Pierre-Emerick Aubameyang – 10.8 – Arsenal (Southampton, H)

Frykter rotasjon på Arsenal-spillerne, eneste jeg ser på som bombesikker er Aubameyang siden han ikke kan spille Europa League. Leverte to mål sist, men han ga fra seg den ene straffen, til stor frustrasjon for oss om hadde han som kaptein. Aubameyang har spilt seks ganger 90 min siden han kom i januar, målpoeng i fire av seks. I tillegg er han på straffer. Et soleklart visekapteinsvalg. Fin kamp og et tryggere valg hvis du tror Kane ikke starter. Har kun dobbeltrunde i 37.

Jamie Vardy – 8.9 – Leicester (Newcastle, H)

Seks mål på de siste åtte kampene. Er på straffer, og Newcastle har fått fem straffer mot seg denne sesongen. Vurderte lenge Lukaku, men han skal møte et City som kommer fra en ydmykelse mot Liverpool. Vardy er på samme antall scoringer som Lukaku, forskjellen på Lukaku og Vardy er at Vardy scorer like mye borte som hjemme, mens Lukaku scorer brorparten hjemme. Lukaku kan være fin fra runde 34 og utover, det samme kan forsåvidt Vardy være.

 

Rundens kaptein:

Harry Kane

 

Rundens billigspiller:

Kiko Femenia (4.3)

 

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

Eden Hazard (6.9%)

 

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Mohamed Salah (61.3%)

 

Lykke til! Send gjerne inn dine tanker rundt runden til @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar