Den oppmerksomme leseren legger kanskje merke til at det ikke står et spørsmålstegn i overskriften på denne artikkelen? Grunnen til dette er at det er flere tegn i tiden som tyder på at dette blir Antonio Contes siste sesong som Chelsea-manager.

Italieneren har nemlig den siste tiden kommet med flere stikk til ledelsen på Stamford Bridge, og han har virket som en relativt motløs figur denne sesongen. Dette til tross for at Chelsea er videre i Mesterligaen og fortsatt kan vinne FA-cupen etter søndagens enkle seier mot Newcastle, hvor uønskede Michy Batshuayi stjal showet: https://www.dagbladet.no/sport/michy-batshuayi-med-to-scoringer-da-han-sendte-chelsea-videre/69386612.

Blir nattesøvnen bedre?
Conte uttalte nylig at den store avstanden opp til Manchester City var forstyrrende for nattesøvnen og prestasjonene i serien, og her finner du oppdaterte Premier League tips med aktuelle odds for engelsk toppfotball resten av sesongen: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/Premier-League/jeg-sover-darlig-om-nettene. Det går utvilsomt utover Contes ego at avstanden opp til City er blitt så stor, og den siste tiden har han prøvd å dytte mye av ansvaret over på det harde kampprogrammet og manglende aktivitet på overgangsmarkedet. I øyeblikket får du derfor gode odds på å tippe at Conte befinner seg i sjefsstolen på Stamford Bridge neste sesong.

Vinker Conte farvel til Chelsea allerede denne sommeren? Foto: CC BY 2.0 av NazionaleCalcio, Flickr

Et moderne problem
Man kan hevde at Contes problemer er av det moderne slaget. Før tapet mot Arsenal i semifinalen i ligacupen, som du kan lese mer om her: https://www.nettavisen.no/sport/fotball/premierleague/arsenal-snudde-til-seier-mot-chelsea-i-ligacupen/3423409355.html,var Chelsea ubeseiret på 12 kamper. Med bare to tap på de siste 22 kampene er det vanskelig å forstå hvor krisemaksimeringen kommer fra, men slik har den moderne fotballen blitt. Ledelsen på Stamford Bridge har tidligere ikke vist noen nåde når det kommer til manglende resultater, og det virker som det bare er en god prestasjon i Mesterligaen som kan redde sesongen.

Det blir vanskelig mot Barcelona
Mesterligatrekningen var heller ikke på Contes side, og det blir litt av en oddsbombe hvis Chelsea klarer å slå Barcelona ut over to kamper. Katalanerne har vært utilnærmelige i La Liga denne sesongen og blir derfor klare favoritter til å gå videre. Chelsea åpner hjemme 21. februar, og i dette oppgjøret blir det veldig viktig å hindre at Barcelona scorer. Taktikken blir sannsynligvis å holde tett bakover og kanskje snike med seg en scoring på Stamford Bridge eller Camp Nou tre uker senere.

Ny mesterligaplass må sikres
Chelsea må heller ikke glemme fokuset på ligaen, hvor laget på ingen måte er sikret en plass blant de fire beste. London-rivalene Arsenal og Tottenham har ikke gitt opp kampen om å sikre seg billett til neste års turnering, og Chelsea må derfor også fokusere for fullt på Premier League resten av sesongen. Vi kan derfor få en situasjon hvor klubbene som går lengst i årets europacup må nøye seg med Europa League høsten 2018.

Kanskje overtar han det italienske landslaget igjen? Foto: CC BY 2.0 av NazionaleCalcio, Flickr

Conte virker å ha gått lei
Det viktigste er allikevel inntrykket av at Conte har gått lei av jobben i London og lengter tilbake til Italia. Det har blant annet vært problemer med å integrere familien i den britiske hovedstaden, og en aktuell stilling for Conte kan være gjenreisningen av det italienske landslaget etter at landet mislyktes med å kvalifisere seg for årets Fotball-VM. Vi blir derfor ikke overrasket om Chelsea og Conte blir enige om å «gjensidig avslutte kontrakten» allerede denne sommeren.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar