Det var knyttet store forventninger til runde 4 av Eliteserien Fantasy, og som den leverte. Med dobbelkamp på Sandefjord, Tromsø, Strømsgodset og Ranheim, var alt duket for høye poengsummer og flotte øyeblikk. Mange benyttet derfor muligheten til å maksimere poengsummen ved å spille Wildcard, parker bussen, dobbel kaptein eller spissrush. 

Etter tre runder på rad med et poenggjennomsnitt på rundt 30 poeng, så vi et markant hopp til hele 61 poeng, mye takket være at Rosenborg-maskineriet endelig var i gang, samt gode dobbelkamper fra Godset og Tromsø. Vi er nå godt ute i april, og forhåpentligvis fører dette til at spillet har satt seg hos det fleste, og at vi fremover ser klarere tendenser på hvilke spillere som er verdt å satse på.

 

Flest poeng:

1. Gjermund Aasen (Tromsø) – 30

2. Kent Are Antonsen ( Tromsø) –17

3. Bismar Acosta (Brann) – 15

4. Espen Ruud (ODD) – 15

5. Tokmac Nguen (Strømsgodset) – 15

6.Marcus Pedersen (Strømgodset) – 14

7. Lasse Nilsen – (Tromsø) – 14


Rundens overraskelse:

Tromsø startet med et 4-1 tap i Kristiansand, og så virkelig ikke bra ut. Laget fremsto naivt, og uten en skikkelig plan. I Molde var det bedring å spore, selv om det også her ble tap. I løpet av rundens  to kampenr mot Ranheim og Strømsgodset, viste laget fra Nord at de ikke blir en kasteball, slik sesongåpningen tydet på. Nysigneringene Bertsen og Taylor har tilført laget flere offensive strenger å spille på, og Aasen spilte seg for alvor inn i våre Fantasyhjerter med sine 30 poeng. Lasse Nilsen er oppført som forsvarsspiller, men opptrer hyppig i motstanderens boks. Dette resulterte i mål og rent bur mot Ranheim, og er absolutt en mann og vurdere også på sikt.

 

Rundens Skuffelse

Ranheim starten sesongen med en sterk 4-1 seier over Stabæk, og mange valgte derfor å laste på med både to og tre spillere før de kommende doble rundene. I Tromsø  kollapset laget etter at hjemmelaget satte sitt første, og kampen endte til slutt 4-0. Selv om de snudde til seier borte om Sandefjord, sto Fantasy prospektene Tønne, Karlsen og Barli igjen med svak uttelling på disse to kampene.

 

Prisøkning (Utvalgte)

Babajide Akintola – 5.5 -> 5.7

Marcus Pedersen – 10.3 -> 10.4

Vito Wormgoor  – 5.7 -> 5.8

Pål Andre Helland – 12.0 -> 12.1

Erik Tønne – 4.5 -> 4.6

 

Prisnedgang (utvalgte)

Vegard Eggen Hedenstad – 6.5 -> 6.4

Fredrik Brustad  – 8.2 -> 8.1

Ulrik Saltnes  – 6.5 -> 6.4

Kristian Fardal Opseth – 7.6 -> 7.5

 

Lærdom fra helgen:

  • Selv med dobbelrunde skal man ikke se seg blind på disse spillerne. Acosta, Bendtner, Akintola, Ruud og Hedenstad er bare noen eksempler på tradisjonelt gode poengsankere som straffet de som solgte eller benket de til fordel for spillere fra Sandefjord og Ranheim med dobbelkamp.

 

  • Denne runden er nok et eksempel på at man kan vurdere og legge mer av budsjettet i det bakre ledd. Selv om det til tider er mye bingo på hvem som holder nullen i denne ligaen, viser forsvarere som spiller ute av posisjon, eller som er god på offensiv dødball nok en gang sin verdi. Olsen Solberg, Acosta, Ruud, Nilsen, Hedenstad og Antonsen bidrar alle offensivt, og er bare noen eksempler på slike spillere.

 

  • Dette var runden som viste seg at tålmodighet lønner seg i det lange løp. I år som i fjor er det en rekke spesielle resultat og spillere som leverer de første rundene, og som mange kaster seg på. De som satt stille i båten og har beholdt spillere som før sesongen var spådd en god sesong, men som har slitt i starten, fikk virkelig betalt for dette nå. Odd og Brann og RBK defensivt, Bendtner, og Nguen er gode eksempler.

 

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Jonas Tangen Hoff

Ålesunder bosatt i Tigerstaden. Norsk ball og fantasy.

Legg igjen en kommentar