Helgen er her og det er duket for runde 5 i Eliteserien. Denne runden kan være en lur runde og bruke wildcard på. Grunnen til det er at i runde 6 er det igjen flere lag som spiller to kamper. Det er i runder hvor flere lag har flere kamper det er lurt og bruke chipsene. Brann, Ranheim, Start og Stabæk spiller alle to kamper i runde 6.

Runde 5 er ikke den letteste, ingen store favoritter, men Molde, Rosenborg og Strømsgodset bør alle ta tre poeng denne runden. Velger en 3-4-3 formasjon grunnet nettopp dette.

 

Keeper:

Linde – 5,6 – Molde (Lillestrøm, H)

Molde er nok den største favoritten denne runden, og derfor vil det være lurt å ha flere spillere derfra. Etter nedturen borte mot Rosenborg er nok Molde motivert til å komme på vinnersporet så fort som mulig.

Forsvar:

Forren – 5,5 – Molde (Lillestrøm, H)

Fyller opp den defensive delen av laget med moldespillere, vanskeligere å velge offensivt derfra. Til 5,5 er muligens Remmer et bedre alternativ, men siden han bare fikk 57 minutter forrige kamp styrer vi unna han.

Tønne – 4,6 – Ranheim (FK Haugesund, H)

Nest billigste prisklassen på forsvarsspillere på en som spiller på kanten for Ranheim må med. Ranheim tar imot et Haugesund-lag som er i bra form, men Tønne kan fort få med seg en smultring og målpoeng.

Hovland – 6,0 – Rosenborg (Bodø/Glimt, B)

Rosenborg trengte 4 serierunder på å vinne sin første kamp denne sesongen. Oppvisningen mot Molde var bunnsolid og nysigneringen Even Hovland gikk rett inn på laget. Han er billigste vegen inn i Rosenborg-forsvaret som man bør ha i laget. I tillegg til potensiell cleen sheat er han også en trussel på offensive dødballer.

 

Midtbane:

Akintola – 5,7 – FK Haugesund (Ranheim, B)

Kun to spillere har plukket flere poeng enn Haugesunds nigerianer. Kantspilleren har til nå levert 2 mål og 1 assist på 4 kamper, i tillegg har han fått 5 bonuspoeng. En billigspiller som man bare må få på så tidlig som mulig. Haugesund har levert en solid sesongåpning og innehar 3. plassen med 7 poeng. Borte mot nyopprykka Ranheim er det ingen grunn til ikke å ha Akintola.

Åsen – 7,1 – Tromsø (Stabæk, B)

Ingen har sanket flere poeng enn Tromsøs midtbanespiller. Gjermund Åsen er i storform og leverte hele 30 poeng i runde 4 der han hadde to kamper. Stabæk er rufsete bakover og står med 7 baklengsmål på de 3 kampene de har spilt. Med tanke på formen til Åsen er han nok en mann å ha.

Ulland Andersen – 9,3 – Strømsgodset (Odd, H)

Eirik Ulland Andersen gikk glipp av runde 3 grunnet en operasjon, men var tilbake allerede i runde 4 der godset hadde to kamper. Han har enda ikke klart å ta målpoeng, men hjemme mot Odd kan det skje. Strømsgodset er klare favoritter og normalt bunnsolid på hjemmebane.

Hestad – 7,0 – Molde (Lillestrøm, H)

Hjemme mot Lillestrøm skal Molde vinne og midtbaneleganten kan fort notere seg for målpoeng. Vanskelig å velge offensivt fra Molde, Brustad er muligens det sikreste kortet, men forsvarer ikke prisen.

 

Bendtner – 12,9 – Rosenborg (Bodø/Glimt, B)

Fjorårets toppscorer har begynt å score mål igjen, og da må han inn på laget. Mot Molde forrige runde var han banens beste og noterte seg for sesongens to første scoringer. Spilte litt ute på venstrekanten, noe som ga plass til Søderlund på topp, men det hindrer ikke Bendtner fra å score, tvert imot.

Pedersen – 10,4 – Strømsgodset (Odd, B)

Leverte to nye mål i runde 4 og kan se ut som et bra valg ut sesongen. Godset scorer mye mål og da er det naturlig å ha lagets spiss.

Ohi Omoijuanfo – 9,2 – Stabæk (Tromsø, H)

Spiller hjemme mot Tromsø og er mannen som gjør det for Stabæk. Tromsø er i god form, men Ohi kan score mot hvem som helst. Står med to mål og en assist på tre kamper denne sesongen. Også lurt og ha i og med han har 2 kamper i runde 6.

 

Rundens Kaptein:
Marcus Pedersen – Fin hjemmekamp for Eliteseriens toppscorer, Strømsgodset scorer mye mål.

Rundens billigspiller:
Babajide David Akintola –
 Koster kun 5,7 og vil nok stige i tiden fremover. Haugesund virker solide i år og Akintola er en av grunnene til det.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Runar Espejord – 
Valgt av 0,9 prosent, men det er en grunn til. Han var mye skada forrige sesong og spilte lite. Fått mer tillit i år og starta samtlige kamper. Spiller spiss på et Tromsø-lag som sprudler om dagen.

Rundens donk: (valgt av minst 15%):
Gilbert Koomson – 
Valg av hele 20,5 prosent og har egentlig sett bra ut, men målpoengene har uteblitt. Brann spiller borte mot et sterkt Sarpsborg 08-lag som kommer til å gjøre det vanskelig for bergenserne.

 

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar