Eliteserien ruller videre og spørsmålene er fortsatt mange. Det er ikke lett å være fantasy manager for tiden når spillerne og lagene presterer så ujevnt. Dette var runden før en ny dobbelrunde, og mange hadde nok håpet at ting skulle være klarere. Her kommer uansett en liten oppsummering over ting vi faktisk lærte denne runden.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver runde, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nå går vi inn i en landslagspause, så man har god tid å tenke godt igjennom hva neste trekk skal bli.

Flest poeng:
1. Mads Reginiussen (Ranheim) – 18
2. Marcus Pedersen (Strømsgodset) – 17
3. Bård Finne (Vålerenga) – 16
4. Samuel Fridjonsson (Vålerenga) – 15
5.Chidera Ejuke (Lillestrøm) – 12

Rundens overraskelse:
Hva er det som skjer med Vålerenga?? Ikke bare vant de veldig solid, men de sprudlet offensivt. Spillerne fant hverandre og alle de offensive spillerne ønsket å vise seg frem. Nå fikk Start et tidlig rødt kort, men det ser uansett ut som det bor veldig mye i dette laget! Kan Deila snart få dem til å prestere jevnt kan det bli morsomt fremover. Bård Finne har slitt i Vålerenga drakten, men denne runden så han ut som en spiller som ønsket å vise seg frem. Det er tøff konkurranse i den blå trøya, men etter en slik kamp kan det bli vanskelig for spillere som Juklerød å få plassen tilbake. Klarer de å følge opp hjemme mot solide Molde?

Rundens skuffelse:
Her må nok Rosenborg nevnes. Etter en meget bra kamp mot Molde sist runde var vi tilbake til det litt kjipe Rosenborg igjen. Ser ikke ut som et lag som vil eksplodere offensivt, til flere fantasy managere med kapteiner i hvit drakt sin skuffelse. Der Rosenborg alltid har vært laget som dundret på offensivt fremstår de nå som et lag uten plan og uten selvtillit. Dette var kampen de skulle vise at seieren mot Molde ikke var noe blaff. Seieren stakk de (kanskje litt ufortjent) av med, men det spørs om selvtilliten deres vokser av dette. Med spillere som er så dyre på fantasy er det tøft å sitte på Bendtner, Helland og gjengen, klarer de å våkne snart?

Prisøkning (utvalgte): 
Falch– 4.6→4.7
Wormgoor – 5.8→5.9
Pedersen– 10.5→10.6
Åsen– 7.2→7.3
Akintola – 5.7→5.8

Prisnedgang (utvalgte):
Brustad – 8.0→7.9
Jradi – 9.4→9.3
Opseth – 7.4→7.3
Nije– 5.0→4.9

Statistikk
– Expected Goals er en statistikk de fleste har fått et forhold til de siste årene, men en annen interessant statistikk er det som kalles fairscore. Dette er en statistikk som tar XGoals litt videre og legger litt mer fokus i blant annet banespill og sjanser som ikke blir avslutninger. Denne runden var fairscoren:

Stabæk– Tromsø 1.52 – 0.93
Molde– Lillestrøm 1.73 – 1.42
Strømsgodset– Odd 2.08 – 0.31
Sandefjord – Kristiansund 1.62 – 2.01
Start – Vålerenga 0.49 – 4.54
Sarpsborg – Brann 1.20 – 1.65
Bodø Glimt – Rosenborg – Ikke klar enda

Det interessante man kan lese ut av dette:

  • Odd ser utrolig tannløse ut. Enten har Strømsgodset spilt en perfekt defensiv kamp, eller så har Odd ikke så mye å by på. Det er nå mange ganger de ender opp med en lav fairscore, noe som gjør at det kanskje ikke er noen tilfeldighet. Dette er ikke laget du vil ha offensive spillere på. Motstanderlagene ender også opp med en god fairscore, så det er vanskelig å forsvare å ha noen fra dette laget egentlig.
  • Kristiansund ender ofte opp med en solid fairscore offensivt. Det bor mange mål i dette laget, så det er ikke dumt å gå for spillere herfra nesten uansett lag de møter. Nå er også Stokke tilbake, noe som fort kan resultere i mange mål på fjorårets favoritt.
  • Stabæk hadde kanskje fortjent å vinne ut ifra denne scoren. De produserer sjanser og er alltid vanskelige å tyde. Dette er et lag som kan score mange mål, og det kan tyde på at det kan være lurt å ha noe offensivt fra bærumslaget i kommende runde.
  • Brann forsvarer seg godt. Kun 1.20 mot hjemmesterke Sarpsborg er sterkt. Veldig mange spennende spillere her, noe man også ser på topplistene. På tide å hente inn spillere fra bergenslaget til dobbelrunden.

Lærdom fra helga:
– Wormgoor fortsetter på straffer. Ser ut til å ha selvtillit og ferdigheter til å takle dette ansvaret. På et så solid defensivt lag er det litt av en spiller i fantasy-sammenheng, når han i tillegg er bonuspoeng-magnet og en trussel på dødball. Hvorfor har ikke alle Vito på laget sitt?

– Marcus Pedersen skal til utlandet for å tjene penger i sommer. Toget står ikke bare på perrongen, men det dundrer og går. Skal man være med på dette kjøret bør man kaste seg på før han blir for dyr. Har allerede steget 0.6 i pris og ligger an til å fortsette. Seriens beste spiss?

– Bård Finne og Frijonsson fikk mest poeng hos Vålerenga denne runden i storseieren, men det er Ejuke som fremstår som det sikreste kortet. Er en solid spiller som har skapt mye farligheter hver runde. Er en håndfull for alle forsvarspillerne i serien og har potensial til å ende opp med solide summer i et kampprogram som begynner å se bra ut.

– Ranheim er et lag som er vanskelige å lese. Det vi har lært er at de vet hvordan man scorer mål. Reginiussen har slitt med skade i sesongen, men ender opp med utrolige 18 poeng når han først spiller. Har en offensiv rolle fra midten og kommer ofte i gode posisjoner for å score mål. Sliter fortsatt litt med skade, men om han er klar for kamp til helgen er dette en joker i en spennende dobbelrunde.

– Rosenborg imponerer ikke mange, men det kan være verdi i Hedenstad. Rosenborg ser nesten bare farlige ut på dødball, og det er Hedenstad som har mye ansvar her. Mange sterke spillere å slå inn på, kombinert med en herlig fot kan resultere i mange poeng fremover.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar