Eliteserien har så langt bydd på mange overraskelser og det virker nærmest som om alle kan slå alle. Nå begynner det imidlertid å sette seg, og i helgen venter sesongens sjette runde hvor flere av lagene har to kamper som står for tur. Her gjelder det å spille kortene riktig, for dette kan potensielt være en av årets viktigste Fantasy-runder. 

 

Keeper:

André Hansen– 6,0 – Rosenborg (Start, H)
Rosenborg har trøblet innledningsvis denne sesongen. Forrige runde borte mot Bodø/Glimt var de veldig heldige og sikret tre særdeles viktige poeng. Det lugger offensivt for seriemesteren, men defensivt har det sett noe bedre ut. Denne runden venter tannløse Start hjemme på Lerkendal, og da bør det absolutt være muligheter for at trønderne holder nullen.

Forsvar:

Vito Wormgoor – 5,9 – Brann (Stabæk, H og Ranheim, B)

Kapteinen med stor K har vært enorm for Brann hittil i sesongen og er sjef i forsvar. Har kun sluppet inn fire mål i år og denne runden venter to kamper som det er ventet at Bergens stolthet skal holde nullen i. Sanker dessuten godt med bonuspoeng. Kan være et kapteinsalternativ om du ikke bruker en chip.

Vegar Eggen Hedenstad – 7,0 – Rosenborg (Start, H)
Høyrebacken som slet noe i fjor begynner å spille seg varm i RBK-trøya og spiller fast på et RBK-lag som ofte holder nullen. Hjemme mot Start er store muligheter for clean sheet for trønderne og seks poeng til Hedenstad som også tar dødballer. Har levert tre målgivende de siste to rundene.

Gili Rolantsson – 6,6 – Brann (Stabæk, H og Ranheim, B)
Kapret venstrekanten etter at han signerte ny kontrakt, men denne runden kan han bli flyttet ned på back ettersom Ruben Kristiansen er ute med skade. Konkurrentene på kanten Daniel Braaten og Dever Vega banker også på døren, men vi tror Rolantsson er sikker i lagoppstillingen til Lars Arne Nilsen – så gjenstår det å se hvor han blir plassert.

Erik Tønne – 4,6 – Ranheim (Lillestrøm, B og Brann, H)
Spiller som spiller ut av posisjon er alltid interessant sett med Fantasy-øyne, og Tønne er ving i et Ranheim som har imponert alle så langt i Eliteserien. Har vært god så langt og vært involvert i det Ranheim skaper offensivt. To kamper denne runden, og vi venter ikke at blåtrøyene skal holde nullen, men Tønne er kapabel til å bidra med noen målpoeng offensivt.

Taijo Teniste – 5,6 – Brann (Stabæk, H og Ranheim, B)
Har gjort høyrebacken i Brann til sin og med Stabæk og Ranheim på motsatt banehalvdel denne runden kan i likhet med Rolantsson og Wormgoor bli mange poeng på Teniste. Bidrar også offensivt.

Midtbane:

Pål André Helland – 12,1 – Rosenborg (Start, H)
Helland har ikke levert så mange målpoeng som man kanskje forventet før sesongstart, men mot Start uten både Håkon Opdal og kaptein Simon Larsen i midtforsvaret kan det virkelig løsne for 28-åringen. Ofte involvert med sin presise venstrefot og kan både mate Søderlund og Bendtner på topp eller banke den inn fra distanse selv.

David Akintola – 5,8 – Haugesund (Strømsgodset, H)
Har imponert så langt denne sesongen og står bokført med hele 33 poeng på fem kamper. Kan skape noe på egenhånd, noe som kan bli viktig hjemme mot Strømsgodset.

 

Tokmac Nguen  – 7,1 – Strømsgodset (Haugesund, B)
Er litt av og på, men har vært mest på de siste kampene og dominerte mot Vålerenga to runder tilbake. Er en billig vei inn i et Godset lag hvor Eirik Ulland Andersen og Bassel Jradi ikke har levert så mange poeng som man spådde før sesongstart.

Angrep:

Ohi – 9,3 –Molde (Brann, B og Start, H)
Spiller for et Stabæk lag som er det eneste som ikke har vunnet noe i år, men Ohi kommer til sjanser. Er en av mange som spiller to kamper denne runden, og det virker mest interessant med hjemmeoppgjøret mot Start i midtuken. Her kan Ohi tegne på scoringslisten.

Marcus Pedersen – 10,7 – Strømsgodset (Haugesund, B)
Eliteseriens toppscorer med hele syv mål så langt, hvor tre av de kom forrige runde hjemme mot Odd. Har funnet scoringsformen og man klarer seg ikke uten Pedersen for å henge med i Fantasy om han fortsetter slik.

Benken: Jacob Karlstrøm (Tromsø), Hugo Vetlesen (Stabæk), Michael Karlsen (Ranheim) og Kristoffer Løkberg (Ranheim)

Rundens kaptein:
Chip –  Ettersom vi bruker en av chipene denne runden – parker bussen – betyr det at man ikke kan velge noen kaptein. Men man får doble poeng på alle forsvarsspillere. Hvis du velger å vente med chipen, bør du velge en kaptein med to kamper.

Rundens billigspiller:
David Akintola (5,8) – Er ofte involvert i det Haugesund skaper offensivt. Og når du står med to mål og to målgivende hittil forsvarer det en prislapp til 5.8 millioner.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Taijo Teniste (5,6%) – Har to kamper hvor de bør holde nullen, og med en eierandel på 5,6 % er estlenderen et godt alternativ for å hente poeng.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Espen Ruud (19,2%) – Odd slapp inn fire mål forrige runde, og høyreback Ruud er eid av i underkant av 20 %. I helgen venter et skjerpet Sarpsborg som scoret ni mål i cupen og skal revansjere tapet for Brann forrige runde. Vi tror Sarpsborg kommer til å score, og Odd kan få det tøft i helgen også.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar