Double Gameweek er unnagjort, og plutselig er en blankrunde foran oss. Mange er på free hit, mens de uten må forsøke å stable et lag på beina. Dette er Fotballsonens utvalgte foran gameweek 35:

Keeper:
Jack Butland – 5,0 – Stoke (Burnley, H)
Kun De Gea har tatt flere poeng enn Butland siden gameweek 15, og Stoke kjemper med kniven på strupen. I en runde hvor vi ikke ser så mange gode alternativer defensivt er Butland et potensielt godt alternativ.

 

Forsvar:
Andrew Robertson – 5,1 – Liverpool (West Brom, B)
Robertson har etter hvert kapret backplassen i Liverpool, og står nå med 11-8-6 i de tre siste han har spilt. Det er en liten rotasjonsfare med tanke på Champions League, men vi tror Robertson starter og da har han vist friske takter offensivt. West Brom scorer heller ikke mye mål, så det er potensial for clean sheet også her.

Nacho Monreal – 5,6 – Arsenal (West Ham, H)
Wenger har annonsert at han gir seg etter sesongen og vil nok hylles foran hjemmepublikummet. Det betyr massiv støtte for et Arsenal-lag som har vært forholdsvis gode hjemme, selv om resultatene etter jul har vært skuffende totalt sett. Monreal har levert stabilt med poeng når han har spilt, og skaffet hele 14 bonuspoeng i år.

Kevin Long – 4,0 – Burnley (Stoke, B)
Long har ikke spilt mye denne sesongen, men de gangene han har vært på banen har det gitt greit med poeng og mot Leicester ble det hele 10. Er en trussel på offensiv dødball og Stoke scorer lite mål.

 

Midtbane:
Raheem Sterling; Kevin De Bruyne – 8,8; 10,3 – Manchester City (Swansea, H)

Man bør gå for mye offensiv slagkraft hos City denne runden, og vi har valgt ut Sterling og De Bruyne som to av våre menn. Sterling har 30 målpoeng denne sesongen, mens De Bruyne har 24. De skaffer doble poeng svært ofte, og spesielt De Bruyne har svært god statistikk hjemme. Sané og David Silva er også gode alternativer, og kan være mer budsjettvennlige løsninger.

Mohamed Salah – 10,6 – Liverpool (West Brom, B)
Det er Salah. Han møter West Brom.

Wilfried Zaha – 6,9 – Crystal Palace (Watford, B)
26 poeng på de tre siste, etter å ha levert fire målpoeng i disse kampene. Zaha er i kjempeform og skal møte et Watford som sliter fryktelig med å tette igjen.

 

Angrep:
Gabriel Jesus – 10,1 – Manchester City (Swansea, H)
Agüero er ute resten av sesongen og da spiller antagelig Jesus alt på topp for City. Det gir bra med poeng, og han står med tre målpoeng på de fire siste. Swansea skal være en overkommelig motstander, og City jakter målrekorden i Premier League.

Alexandre Lacazette – 10,2 – Arsenal (West Ham, H)
Wenger har sagt at han vil bruke denne kampen for å sette laget til Europa League-oppgjøret mot Atletico Madrid, og det betyr sannsynligvis Lacazette på topp. Vi tror hjemmesterke Arsenal vil komme ut med en voldsom entusiasme her, og Lacazette har to mål på de tre siste. Her bør man følge med på rapportene opp mot Aubameyang, men den av de to som starter på topp er antagelig et godt valg.

Roberto Firmino – 9,4 – Liverpool (West Brom, B)
Liverpool skal være overlegne mot West Brom og da forventer vi at Firmino er involvert. Brasilianeren har scoret 15 mål og har 8 målgivende så langt denne sesongen, og mot seriens svakeste lag bør det være muligheter for flere målpoeng.

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah –
Det er flere gode alternativer til kaptein denne runden, men det tryggeste er Salah. Egypteren har scoret 30 mål, og er i ferd med å knuse alle rekorder på fantasy. Han leverer doble poeng i omtrent annenhver kamp og skal nå møte et West Brom som allerede har rykket ned. Det er en liten sjanse for rotasjonsfare, men det er såpass lenge siden forrige kamp at vi tror Salah spiller. Vil du være på den sikre siden er City-gutta gode alternativer.

Rundens billigspiller:
Trent Alexander-Arnold (4,4) –
I en runde hvor de fleste går tungt inn på dyre spillere fra topplag er det ikke så mye å velge i av billigalternativer, men det ser ut til at TAA spiller og da bør han kunne skaffe poeng mot West Brom.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Wilfried Zaha (6,6%) –
Fin pris, valgt av få og som vi tidligere har skrevet er han i svært god form. Wilfried Zaha virker som et kjempevalg denne runden.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Pierre-Emerick Aubameyang (13,8%) –
Det er mange lag som ikke spiller denne runden og det gjør donk litt vanskelig. Aubameyang er ikke valgt av 15%, som egentlig er grensa, men han ligger tett opp mot den og man risikerer at han benkes denne runden etter Wengers uttalelser. Spiller han er han antagelig et kjempevalg, men det kan være en idé å styre unna om man spiller free hit.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar