Vi ser tilbake på gameweek 35 og prøver å se nærmere på det som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek.

Flest poeng:
1. Lacazette – 13
2. Ramsey – 12
3. B. Silva, Sterling – 11

Rundens overraskelse:
For de som fulgte pressekonferansen til Arséne Wenger var det ikke store overraskelsen, men mange ble tatt litt på senga av Lacazette i startelleveren fremfor Aubameyang. Arsenal skulle kjøre inn laget før semifinalen i Europaligaen og franskmannen på topp viste at siktet var stilt inn med sine to fulltreffere. «The Gunners» blir en vrien nøtt fremover med tanke på rotasjon, så et godt tips vil være å følge nøye med på pressekonferansene til manageren som takker av etter sesongslutt.

Rundens skuffelse:
Flere hadde sett seg ut Liverpools offensive spillere i en amputert gameweek. Salah leverte som vanlig, mens Firmino ble benket og Mané blanket. Ings, Chamberlain og Wijnaldum leverte de resterende målpoengene, noe som ga gevinst til de ytterst få som hadde disse inne på FPL-laget.

Prisøkning (Utvalgte):
Ederson – 5.6→ 5.7
K. Long – 4.0 →4.1
Kompany – 5.8 → 5.9
Otamendi – 6.3 → 6.4
Sterling – 8.9 → 9.0
Sané – 8.5 → 8.6
Firmino – 9.5 → 9.6
Jesus – 10.2 → 10.3

Prisnedgang(Utvalgte):
Alonso – 7.2 → 7.1
Willian – 7.2 → 7.1
Kane – 12.9 → 12.8

Underliggende stats (Utvalgte):
Gabriel Jesus frustrerte mange denne runden. Med sjansesløsing og straffebom så det lenge ut til å bli en laber poengsum, men brasilianeren reddet seg inn med en sen scoring. I en kamp Manchester City vant 5-0, hadde Jesus høyest xG av samtlige City-spillere med 1.71. Her vil det komme flere mål i Agüeros skadefravær.

– Swanseas xG derimot var så lav som 0.30, noe som viser hvor trygg clean sheeten til Manchester Ciy faktisk var. Alternativene i forsvarsrekka er lite attraktive grunnet rotasjon, men Ederson bakerst kan være et godt valg – så lenge ikke Bravo får sjansen nå som ligatittelen er sikret. Førstekeeperen til Pep nevnte også i et intervju at han er lysten og klar til å ta ansvar som straffeskytter (!) hvis sjansen skulle by seg.

– Ramsey viste seg å bli en fin diff med ett mål og en assist. Med to kamper i Gameweek 37 har flere fått øynene opp for waliseren. Dog kan vi se ut ifra statistikken at midtbanespilleren var noe heldig i kampen mot West Ham. xG var såpass lav som 0.17, noe som ble gjenspeilet i målet som 27-åringen scoret. Et innlegg som resulterte i mål etter svake innvolveringer av West Hams forsvar. Assisten var dog mer fortjent med xA på 0.72.

– Milivojevic og Zaha har blitt favoritter hos flere, men gutta trives definitivt best på Selhurst Park. Palace varierer veldig og virket tamme borte mot Watford. xG på 0.18 underbygger at Roy Hodgsons menn sjelden presterer godt på bortebane.

– Ettersom Leicester hadde DGW i 34 og skal ha to kamper også i 37, er det mange som har sett til duoen Mahrez og Vardy. Radarparet skuffer ofte og kampen mot Southampton var nok et eksempel på dette. Kampen endte 0-0 og statistikken viser også at Leicester ikke fortjente noen scoring. Mahrez hadde xG og xA på henholdsvis 0.06 og 0.13, mens Vardy hadde 0.11 og 0.06. Mye kan tyde på at Leicester-laget sliter med å finne motivasjonen som middelhavsfarere.

Lærdom fra helga:
– Topplagene fortsetter med rulleringen som gir enhver FPL-manager hodepine. Det finnes håp om at Manchester City vil fortsette med å stille den sterkeste elleveren fremover, men lagene som fortsatt er igjen i Europacup og FA-cup fortsatt vil være et farlig terreng å begi seg ut på.

– Så lenge det er liv i toppscorerduellen, og Salah er kampklar, vil nok egypteren få komfortabelt med spilletid. Kane, selvfølgelig, er også en som kan stoles på når det gjelder minutter på banen. Mannen virker desperat etter å bl den mestscorende spilleren i ligaen.

– DGW 37 nærmer seg og ting endrer seg fra uke til uke. Hvis man kan spare bytter til så nærme deadline som mulig, vil nok det kunne være utslagsgivende i privatligaene. Lacazette vs. Aubameyang et godt eksempel på akkurat dette.

– Newcastle og Swansea kanskje de to lagene, med forholdsvis billige forsvare, som seiler opp som to lag man kan velge fra i DGW 37. Newcastle har klatret enormt på tabellen med stabilt og godt spill, mens Swansea kjemper mot nedrykk og har to kamper i 37 hvor de kan klare en eller to clean sheets.

Del gjerne ditt lag eller dine FPL-tanker med @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar