Gameweek 36 ligger plassert mellom en blank gameweek og en dobbel gameweek og vil utfordre mange spillere. Mange spillere har gode kamper, men flere har ikke noen dobbel neste runde, hva skal man gjøre? Det spisser seg til i bunnen, vil vi nå se Stoke, Swansea og West Brom kjempe med klør? vil Southampton få ut potensialet alle påstår de har, men som vi aldri ser? Skal City fortsette parademarsjen med offensiv fotball? Vi går en spennende helg i vente! Det eneste som er sikkert er at det er mulig å klatre eller falle mange plasseringer nå i slutten. Her kommer våre beste tips:

Gameweek 36

 

Keeper:


David de Gea– 5,9 – Manchester United (Arsenal, H)

Spiller hjemme mot et offensivt lag som skaper mange sjanser. Vanligvis tenker man at en keeper som møter et topplag er litt tøft, men med de Gea og bussen til Mourinho kan det blir god gevinst. Fikk utrolige 14 redninger mot dem sist og hele 8 poeng uten å holde nullen. Dette kan fort bli en lignende kamp hvor Arsenal kommer til flere avslutninger, men de Gea leker Matrix og hindrer dem. Mourinho er kynisk og vil avslutte sesongen med stil, da skal et Arsenal som sliter med å score på bortebane slås.
 

Forsvar:


Ben Davies– 5,8 – Tottenham (Watford, H)
I kamper Tottenham skal styre er Davies et potensiell gullgruve. Ligger høyt i banen og serverer gutta foran mål mange ganger. Har en svært fin fot, som også blir brukt på dødball, og han har skaffet mange solide poengsummer i år. Virker som om han blir å spille resten av sesongen, noe som gjør han veldig fin å sette inn nå til denne runden og neste. Watford har sett tannløse ut i det siste og lite tilsier at det skal endres på mot hjemmesterke Spurs.

Stephen Ward – 4,8 – Burnley (Brighton, H)
Var den alle skulle ha fra Burnley før skaden sin, men valgt av færre nå. Det er en grunn til at han var så populær tidligere, og om Burnley fortsetter med sin gode form bør han være populær til denne runden også. Er en offensiv back som slår gode innlegg. Burnley har gode krigere på topp som kan serveres, noe som bør være fint mot et Brighton som sikkert kommer til å ligge lavt og tillatte at backene til Burnley kommer høyt i banen. Ward er ikke en like stor trussel på offensiv dødball som forsvarspartnerne sine, men mot et tøft Brighton tror vi det er fra åpent spill Burnley vil være farligst, og da er Ward en fin mann.

Virgil van Dijk – 5,7 – Liverpool (Stoke, H)
Med det travle kampprogrammet Liverpool har for tiden virker Virgil som den sikreste til å spille. Backene til Liverpool frister også, men det er skummelt å velge en av dem med tanke på at Klopp har begynt å spare spillere til viktigere kamper i CL for tiden. Både Arnold og Robertson er populære valg, men begge ble hvilt sist runde i PL. Virgil er sjefen bak som styrer spillet. Vinner dueller, klarerer og er pasningssikker, ting som gir deg bonus på dette spillet. Han er også en hodetrussel og kan være farlig på dødball hver kamp. Vil man kjøre safe og ha en fra Liverpool bør man gå for nederlenderen.
 

Midtbane:


Mohamed Salah – 10,6 – Liverpool (Stoke, H)
Det er egentlig ikke så mye mer å skrive om den egyptiske magikeren. Nærmer seg utrolige 300 poeng, noe som rett og slett er en latterlig sum. Er kanskje den største garantisten vi har hatt i Premier League, og man kan alltid være sikker på at han skal score minst et mål. Bør være på alle lag denne runden.

Raheem Sterling – 9,0 – Manchester City (West Ham, B)
Sterling er spilleren som kanskje ikke alltid imponerer mest for Manchester City, men han er mannen som kommer til kanskje mest store sjanser i løpet av en kamp. Få har brent flere store sjanser denne sesongen, men han kommer til dem gang etter gang. Er foreløpig på solide 211 poeng noe som er en veldig bra sum, og vil nok være interessert i å få flere. Er to mål bak den deilige 20-grensa, noe som sikkert er en flott motivasjon for engelskmannen som også vil imponere Southgate enda mer før VM.

Heung – Min Son – 8,3 – Tottenham (Watford, H)
Tottenham sin duracellkanin er en spiller som virkelig ser ut til å kose seg når Tottenham er på sitt beste. Er mannen som skal bryte gjennom det siste leddet og enten score selv eller servere, noe han som regel løser veldig godt. Er kanskje den spillerne utenom Kane på Spurs som kan få de mest eksplosive poengsummene, og hjemme mot Watford bør det være mulighet for en god sum for Premier Leagues gladeste fotballspiller.


Wilfried Zaha – 6,9 – Crystal Palace (Leicester, H)
Mannen som dommerne hater å dømme er virkelig I ilden for tiden. Det går så fort med Zaha når han setter fart mot spillere at han skaper mange utfordrende situasjoner når han blir tatt. Skaffer mange straffer, men blir også dessverre tatt for å filme mange ganger. Det kan være avgjørende for en FPL runde, og er det eneste minuset med å ha han på laget sitt. Utenom dette så er han en fantastisk fotballspiller som kommer til mange sjanser for seg selv og for laget, og man kan være sikre på at han alltid vil ha mulighet for å sikre deg gode FPL-poeng.

Angrep:


Harry Kane – 12,9 – Tottenham (Watford, H)
Harry vil bli toppscorer, og da må han rett og slett begynne å levere mål slik vi vet at han kan. Hjemme mot Watford er en typisk kamp han kan ende opp med både tre og fire mål, men dessverre denne sesongen har han også endt opp med å skuffe i slike kamper. Det er uansett skummelt å ikke sitte med den engelske spydspissen her, så for å ha det godt med deg selv på mandagskveld må du har Kane.

Ayoze Perez – 5,4 – Newcastle (West Brom, H)
Et billig alternative for å få på plass big guns ellers på laget, men også et solid alternativ med tanke på at spanjolen faktisk er i storform. Er veldig skapende om dagen, og ser ut til å være den som må gjøre målene for Benitez. Liker å involvere seg i spillet overalt på banen, så er ikke alltid den som ligger som spydspissen. Er glad i å skyte, noe man ser på skuddstatistikker de siste rundene. Newcastle er i form og bør kunne ha gode muligheter hjemme mot håpløse West Brom.

Gabriel Jesus – 10,3 –Manchester City (West Ham, B)
Med Aguero ute er Jesus mannen man bør ha på laget sitt om man skal ha trygge offensive valg fra Manchester City. City liker å score mange mål, noe som naturligvis Jesus nyter godt av. Kommer til mange sjanser og har alltid gode muligheter for å score mål når han spiller. Bommet på straffespark sist, så mister nok dette ansvaret dessverre, men fra åpent spill bør han få nok muligheter for å gjøre mål uansett.

Benk:
Pereira (3,9, Manchester United), Romeu (4,2, Southampton), Mbemba (3,9, Newcastle), Goldson (3,9, Brighton)

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah – 
Mannen er gal. Rett og slett spinnvill. Han scorer alltid mål, så om man skal være sikre på å få poeng er det bare å sette kapteinsbindet på Liverpools maskin, sette seg tilbake i sofaen og bare nyte det hver gang Liverpool får rom å løpe i.

Rundens billigspiller:
Ayoze Perez (5,4) –
Få billige spisser er i så god form som Ayoze for tiden. Har også en god kamp hjemme mot West Brom, noe som taller hans sak veldig godt. Newcastle har sett ut som et godt fotballag i det siste, og spesielt hjemme klarer de å blande defensiv trygghet med sjanseskapende spill. West Brom er egentlig håpløse, så vi satser på prestasjonen mot Liverpool og Manchester United de siste ukene var flaks også blir de rundspilt av Ayoze, Kenedy og resten av gjengen til Rafa.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Alexis Sanchez (3,2%) –
 Chilenerens dyre prislapp skremmer mange bort. Har alltid vært en garantist for FPL poeng. Begynner å ligne på en mann som kan skape glede for Mourinho og supportere av laget han leder. Ønsker nok å vise Arsenal hvor god han og det nye laget hans er, så vi tror at han vil være veldig motivert og involvert i spillet på søndag. Virker å være den som skal skape ting for de røde djevlene, og virker derfor som den spilleren man egentlig har lyst til å ha på laget sitt (om man tar seg råd).

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Ahmed Hegazi (18,1%) –
  West Brom er et dårlig fotballag som helt fortjent rykker ned. Før kunne man kanskje regne med at Pulis ville stenge igjen i kamper mot andre middelmådige lag, men spesielt på bortebane ser det ikke slikt ut lenger. Hegazi virker også å være litt ute av det og rett og slet litt treg for tiden. Det kan være skummelt å ha denne egypteren på lagene sine nå, og 18,1 % er et altfor høyt tall på en spiller som heller ikke er så veldig billig. Selg!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar