En runde hvor mange parkerte bussen på grunn av at fire lag hadde to kamper, er unnagjort. Runde 6 ga oss enda et svar på at Brann er en gullkandidat, Ranheim fortsatte å imponere og Rosenborg tok nok en oppskriftsmessig seier uten å imponere altfor mye.

Flest poeng:

  1. Vito Wormgoor (Brann) – 20
  2. Gilli Rolantsson (Brann) – 19
  3. Steffen Lie Skålevik (Brann) – 18
  4. Taijo Teniste (Brann) – 16
  5. Tore Reginiussen (Rosenborg) – 15

Rundens overraskelse:
Ranheim fortsetter å imponere. Tre poeng borte mot Lillestrøm er knallsterkt uansett, og at Ranheim vinner 1-0 her er utrolig sterkt. Trønderne tapte dog hjemme mot Brann, men det er ingenting å skjemmes av. Brann ser ut som en gullkandidat for øyeblikket, og har bare avgitt poeng i en av de seks første kampene (1-1 borte mot Strømsgodset).

Odd har ikke åpnet sesongen spesielt bra, før denne runden. Sarpsborg 08, en av de heteste medaljekandidatene hos mange fikk juling i Skien, anført av en meget god Elbasan Rashani. 3-1 over Sarpsborg viser at Odd kan slå alle lag denne sesongen, og nå gjelder det å holde dette nivået over en lengre periode om Fagermos menn skal klatre på tabellen.

Ellers er det verdt å merke seg at Tromsø fortsetter sin strålende sesongstart, og FK Haugesund fortsatt er bunnsolide. Slik endte alle kampene denne runden:

Skjermbilde fra Eliteserien Fantasy

Rundens skuffelse:
Samtidig som Odd er rundens overraskelse, må nok Sarpsborg da nevnes som en skuffelse. De blå fra Østfold er forventet å kjempe om medalje i år, og da må lag som ligger i det nedre sjiktet slås. Odd har hatt en sesongstart langt under mange av de andre lagene, og er et lag Sarpsborg i sin form burde tatt tre poeng mot. Flere har nok både en og to spillere fra Sarpsborg, og det ble lite poeng denne runden på Aslak Falch og Joonas Tamm, som begge er valgt av over 10 prosent av Fantasy-spillerne.

Prisøkning siden mandag 23.april:
Vito Wormgoor           6.0 -> 6.2
Gilli Rolantsson          6.6 -> 6.7
David Akintola            5.8 -> 6.0
Mads Reginiussen      5.8 -> 5.9
Marcus Pedersen        10.7 -> 10.8
Gjermund Åsen           7.4 -> 7.6
Runar Espejord           6.5 -> 6.6
Daniel Berntsen          5.0 -> 5.1
Steffen Lie Skålevik    6.5 -> 6.6
Chidera Ejuke              7.6 -> 7.7
Erling Braut Håland   6.3 -> 6.4
Tore Reginiussen        6.6 -> 6.7
Tokmac Nguen            7.1 -> 7.2

Prisnedgang siden mandag 23.april (utvalgte):
Lars Chr. Vilsvik         6.0 -> 5.9
Christoffer Remmer   5.5 -> 5.4
Torgil Gjertsen            7.4 -> 7.3
Thomas Amang           6.2 -> 6.1
Benjamin Stokke         6.8 -> 6.7
Mathias Normann      5.6 -> 5.5

Lærdom etter runden: 

  • Brann er et lag man både kan doble og triple med. I tillegg til å se ut som Eliteseriens beste lag for tiden, har de et meget overkommelig kampprogram med Sandefjord (B), Tromsø (H) og Start (B) på de tre neste. Vito Wormgoor ser mer og mer ut som en ¨must have¨-spiller, og har også i løpet av de seks første kampene steget fra 5.5 til 6.2 i verdi. Det er også verdt å merke seg at Steffen Lie Skålevik ser ut til å ha funnet scoringsformen, og at Gilbert Koomson ser meget lovende ut. Branns sisteskanse, Samuel Sahlin-Radlinger er også bunnsolid, og bør kunne plukke mye poeng fremover.
  • Fantasy-hypen Erik Tønne imponerer stadig. Ranheims beste også i tapet mot Brann, og han har en meget sikker plass som venstreving i startelleveren til Svein Maalen. Er billig i spillet og oppført som forsvarer, noe som også er grunnen til at han ble så mye hypet opp i forkant av årets sesong. Kampprogrammet fremover kan dog sette en stopper for at Tønne er den største anbefalingen, og Ranheim har Rosenborg, Vålerenga og Odd på de tre neste.
  • Alfheim er igjen blitt et fort. Tromsø ga seg ikke før det sto 4-1 hjemme mot Sandefjord. Denne seieren gjør at Tromsø har vunnet alle sine tre hjemmekamper denne sesongen, da de også slo Ranheim og Strømsgodset. Laget har også en fantastisk målforskjell på disse kampene, hele 11-2. På de tre neste kampene har ¨gutan¨ to hjemmekamper, mot henholdsvis Kristiansund og Lillestrøm. De mest aktuelle spillerne fra Tromsø er nok Lasse Nilsen, Gjermund Åsen eller Runar Espejord.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar