Salah er et menneske er den store lærdommen fra denne helgen. Omsider endte det opp med en blank for den egyptiske faraoen. Nedrykkslagene har noe å spille for nå, og det gjør det bare enda vanskeligere å vite hvem som skal levere varene. Denne runden endte Southampton omsider opp med en seier med den tidligere FPL favoritten Tadic i storform. West Brom viser at de utrolig nok kanskje er det store formlaget i ligaen for tiden i en kamp hvor flere håpet på at Newcastle sine billige spillere skulle prestere. City suser videre, og Sterling er den store stjenen, hvem skulle trodd det?

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Viktig å henge med nå, og følge med på hvordan det går i ulike cup kamper, og plassere seg strategisk inn mot runder med både lag som spiller ingen kamper eller to kamper.

Flest poeng:
1. Dusan Tadic (Southampton) – 15
2. Wilfried Zaha (Crystal Palace) – 14
3. Patrick Van Aanholt (Crystal Palace) – 13
4. Kieran Trippier (Tottenham) – 12
5.
Mamadou Sakho (Crystal Palace) – 12
6. Leighton Baines (Everton) – 12
7. Raheem Sterling (Man City) – 12

Rundens overraskelse:
Hvem hadde sett for seg at man skulle skrive tre spillere fra Crystal Palace på topplista over. I tillegg til dette ble det også 11 poeng på McArthur (4.3) fra samme lag. Crystal Palace høvlet over et Leicester som virker til å være ferdig med sesongen sin. Roy Hodgson sitt mannskap har 0 poeng(!!!!!) uten Zaha på laget sitt, men med Zaha er det en helt annen historie. Er en av de mest underholdende spillerne i PL som også har begynt å virkelig levere jevnt nå. Uansett er det en stor bombe at et så solid lag som Leicester skal slippe inn fem mål, til Mahrez og Vardy eiernes frustrasjon.

Rundens skuffelse:
At Stoke skulle holde Champions League semifinalist til et kjipt 0-0 resultat er en stor skuffelse når de faktisk stiller med krutt i form av Firmino og Salah på topp. Flere har hadde gamblet hardt med å droppe Salah (Undertegnede gjemte seg til kampen var over), mens andre valgte han som en naturlig kaptein for laget sitt. Endelig skuffet den magiske mannen med den deilige venstrefoten. Firmino var også iskald, men her er det litt flere som har kastet brasilianeren med de altfor hvite tennene ut av laget sitt. Hva skal man forvente når slike garantister ikke leverer varene mot et Stoke som har vært håpløse i det siste? Mange lag har mye å kjempe for, så dette kan være en av mange skuffelser i de siste rundene når lag kjemper for overlevelse.

Prisøkning (utvalgte): 
Jesus 10.3→10.4(kan fort øke mer)
Sterling – 9.0.1→9.1 (har allerede økt)
Kane – 13.0→13.1
Smalling – 5.7→5.8
J. Ayew– 5.3→5.4

Prisnedgang (utvalgte):
Salah – 10.6→10.5 (kan synke mye, og fort)
Firmino – 9.6→9.5 (Kan synke mye, og fort)
Lukaku– 11.5→11.4
Robertson– 5.1→5.0

Underliggende stats (utvalgte):
– Sterling hadde en heftig runde med tre målgivende pasninger. I tillegg til dette leverte han hele seks skudd og kunne fort endt opp med enda mer poeng. Fyren er giftig! Ellers hos Manchester City hadde Jesus tre sjanseskapende pasninger, som er tre mer en KDB.

–Zaha hadde to skudd og to mål. Utenom dette hadde han fire sjanseskapende pasninger som tyder på at det er han som faktisk styrer alt for Crystal Palace. Billige McArthur har som nevnt hatt en fin runde og fyrte av skudd hele fire ganger.

– Kenedy er et populært valg av de billige midtbanespillerne. Han styrer som regel mye av spillet til Newcastle offensivt med sin gjennombruddshissighet. Denne runden skapte han null sjanser mot et svakt West Brom, er han litt ute av form?

– Tadic var den spilleren som fikk mest poeng denne runden, men uten målene sine hadde han også hele fem sjanseskapende pasninger, han er virkelig i form? Men skal han trolle de som setter han inn på laget nå slik han har gjort tidligere?

Lærdom fra helga:
– Heat map viser mye spennende. Ser man på disse viser det seg at folk spiller på helt andre plasser enn posisjonen skulle tilsi, og noen utvalgte spennende er:

  • I 4-3-3 er Pogba svært offensiv. Ligger gjennomsnittlig lengre oppe i banen enn Alexis, og kun Lingard og Lukaku er høyere i banen i angrep.
  • Jesus leverte flere sjanseskapende pasninger enn skudd, noe som også passer sammen med at han lå lavere i banen enn Sterling og Sane. City hadde som regel KDB og motsatt indreløper svært høyt i banen (Gundogan denne gangen). City ligger så høyt at de ofte ender opp i en 2-1-4-1-2 formasjon når de styrer spillet. Her er spissen playmakeren, vingene spisser og backene breddeholderne.
  • Yedslin fremstår som en veldig offensiv back, og er faktisk den fjerde mest offensive spillerne på laget til Benitez denne kampen. Til og med Kenedy ligger lavere.
  • West Brom er det laget som ligger mest tydelig i en tradisjonell formasjon. 4-4-2 med to spisser som har boksen som sitt angrepsområde og to sentrale midtbanespillere med veldig stort ansvar. Livermore er ofte høyt i banen.
  • For både Brighton og Burnley er det de populære valgene fra midtbanen som ligger høyest. Både Gudmundsson og Gross er de som tydeligvis skal avslutte angrep. Legger vi med at de er gode dødballtakere tyder det på at dette er menn som ofte får poeng når laget scorer mål.

 

– Ben Davies ble overskygget av en Trippier som var med i nesten hvert angrep. På høyresiden kom de til ekstremt mange innlegg, hadde han vært fast hadde han vært en nydelig kjøp for 5.2

– Leicester er det store spørsmålstegnet. Populære valg som Mahrez og Vardy var veldig kalde. Det var bare 2-0 da Albrighton fikk rødt kort, så det kan være en årsak til at resultatet ble som det ble og at Leicester ikke skapte mer. De har en flott DGW, tør man å holde de i lagene sine?

– Salah er menneske.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar