Eliteseriens åttende runde er like rundt hjørnet. Ting begynner å spisse seg til, og Rosenborg begynner sakte, men sikkert å våkne. De har ikke sluppet inn mål på fire kamper og ser rett og slett solide ut. Problemet er foran mål, men nå må det vel bli Lord Bendtner sin tur? Ranheim står for tur i et vennskapelig derby hele Trondheim gleder seg til. Brann skal igjen spille hjemme, da kan man vel bare sette på forsvarspillere fra Bergens stolthet og nyte gode poeng. De har holdt nullen i alle kampene sine hjemme, og nå møter de et Tromsø som fort stiller uten sin store formspiller Gjermund Åsen. Ellers håper vi på en forrykende fotballkamp mellom Sarpsborg og Molde som rundens storkamp, men her er det vanskelig å finne spillere å anbefale. Her kommer våre tips før denne runden.

Keeper:
Sean McDermott– 4,5 – Kristiansund (Stabæk, H)
I mangel på andre gode alternativer for en litt lav sum ender vi opp med Kristiansunds sisteskanse i mål. På hjemmebane er Kristiansund overaskende gode og kriger bra bakover. McDermott ender ofte opp med mange redninger og får dermed gode poeng. Stabæk er et lag som fint kan skape mange sjanser og vi satser på at uansett om Kristiansund slipper til mål eller ikke vil vår mann få solide poeng.

Forsvar:
Gilli Rolantsson Sørensen– 6,8 – Brann (Tromsø, H)
Spilte back i sist kamp som følge av skade og dette hemmet nok litt av hans offensive bidrag. Spiller vanligvis som kjent på kant med mange involveringer offensivt på banen. Er ofte involvert i sjanser og mål for Brann når ting flyter, og spesielt på hjemmebane i den formen Brann er i nå er det ingen grunn til at ikke Brann skal komme til mange sjanser. Kristiansen er usikker på back, noe som kan gjøre at vår mann igjen spiller litt lengre bak, men vi satser på gode poeng uansett.

Vegar Eggen Hedenstad -7.1 – Rosenborg (Ranheim, H)
Rosenborg har holdt nullen i fire kamper på rad mot på papiret sterkere lag enn Ranheim. De har slitt med å score mål, men det skal ikke ha så mye å si for Hedenstad. Ranheim skal være et svakere lag, og dermed er det sannsynlig at det igjen minst kan bli seks poeng for Hedenstad. Høyrebacken er også svært offensiv i hodet med en god fot. Serverer gjerne tidlige innlegg som kan resultere i mål fra sterke hodespillere på topp for Rosenborg. Hedenstad er en dyr mann, men når man legger til at han som regel også tar dødballer er det fort verdt det.  

Vito Wormgoor – 6,3 – Brann (Tromsø, H)
Å sette prisen for Branns kaptein på 5.5 er en merkelig beslutning fra de som styrer spillet. Har nå økt kraftig og ligger foreløpig på 6.3. Har suverent mest poeng til nå på spillet, og det er ingen grunn til at det skal stoppe opp. Er en kaptein som leder laget sitt. Dette resulterer ofte i bonuspoeng. Har også to mål og to målgivende og leverer dermed offensive tall som er helt i toppsjiktet for sin posisjon også. Er eid av 37,2 %, men er kanskje den spilleren som er et must for tiden.
 

Midtbane:
Anders Konradsen – 7,3 – Rosenborg (Ranheim, H)
Vi synes fortsatt det er litt tidlig å friskmelde de dyrere alternativene på midtbanen til Rosenborg. Konradsen fortsetter også å være veldig offensiv som indreløper. Med gode løp bakfra i tillegg til å være angrepstrussel på dødball er det god verdi her for 7,3. Etter Trondsen tok den sentrale plassen får vi se litt av gode gamle Konradsen som ikke bare kriger og gjør ting enkelt. Til 7,3 er han et kupp man bør føle seg trygg med i lang tid fremover.

Gilbert Koomson – 8,6– Brann (Ranheim, H)
Begynner å trives godt i den røde drakten. Skaper mye og ser generelt sett ut som en veldig god fotballspiller for tiden. Fikk tre bonuspoeng sist takket være en god kamp med et målgivende. Skal stå for mye av spillet til Brann, og så lenge Haugen er ute er han den naturlige sjanseskaperen til Brann. Tromsø ligger fort lavt borte mot Brann, noe som kan gjøre det trangt for Koomson. Vi tror derimot han er god nok til å åpne opp Tromsø og skape sjanser for lagkameratene sine.

Chidera Ejuke – 7,8 – Vålerenga (FK Haugesund, H)
Den kjappe vingspilleren til Vålerenga begynner å få opp dampen til tross for Vålerenga er ujevnheten selv. Vi velger å anbefale Ejuke til tross for dette. Han er kanskje eliteseriens artigste spiller når han har ballen i bena i fart mot et forsvar. Har et finteregister få andre i Norge har, og er til og med i stand til å bruke dette finteregisteret på en god måte. Er en vanskelig spiller å møte og skaper ofte dødballsituasjoner også. Bonussystemet i Norge passer han også, ettersom hans spillestil gjør han så lett å legge merke til når det lykkes. På hjemmebane mot et lavtliggende Haugesund vil han nok ofte bli satt opp i situasjoner til å utfordre, og da kan alt skje.

Bilal Nije – 4,8 – Odd (Start, H)
Siste mann på midtbanen er den kjappe kantspilleren til formlaget Odd. De har i de siste to kampene slått både Sarpsborg og Molde, noe som virkelig er sterkt! Er den spilleren til Odd som er mest glad i å utfordre, noe som gjør at man legger merke til han. Har dessverre vært litt inn og ut av laget så det er en liten risiko for at han kan starte på benk her. Men de møter et Start som ikke imponerer så mange for tiden, og hjemme på Skagerak Arena ønsker de nok å underhode publikum og surfe videre på flyten. Da kan dette være en perfekt kamp for vår utvalgte mann som har en veldigvennlig pris.

 

Angrep:
Nicklas Bendtner – 13,0 – Rosenborg (Ranheim, H)

Vår danske favoritt begynner som Rosenborg sakte, men sikker tå vise form. Har visst tidligere at når han er i form er han en man bør ha på laget og gjerne gi kapteinsansvaret. En form virker å være i anmarsj nå, og om man vil være i forkant er det nå han bør inn i laget. På hjemmebane bør det alltid bli godt av sjanser til en spiss på Rosenborg, og nå er det virkelig på tide at vi får se et godt gammel Rosenborg sprudle offensivt. Eliteseriens beste spiller må begynne å vise seg frem for å sikre en VM-plass, og det bør starte mot Ranheim!

Marcus Pedersen– 10,9 – Strømsgodset (Bodø Glimt, B)
Årets foreløpig beste spiss er en som kan gjøre det vanskelig for Bodø Glimt i helga. Scorer alltid mer enn et mål når ha først scorer. Dette gir da gode poeng de gangene han får poeng. Har ikke scoret i de siste to kampene, bortsett fra å notere seg i dommerens bok for gule kort. Det er litt av det man får med Marcus Pedersen på laget, men få ting er deiligere enn når ting flyter og han dunker inn mål. Strømsgodset er nok revansjesugne etter to sure tap på rad også, så det er et topp motivert mannskap som ankommer Bodø.


Sam Johnson – 8,8 – Vålerenga (FK Haugesund, H)
Siste mann ut i elleveren til denne runden er Vålerengas nye spiss som begynner å kose seg i den blå drakta. Virker å være en naturlig målscorer som leverer jevne scoringer. VIF har potensielt mange mål i seg når ting først løsner, og da ønsker man å sitte med spissen deres i laget. To mål sist gjør at flere begynner å få han inn i lagene sine, og det blir spennende å se om han klarer å bygge videre på dette.

Benk:
Karlstrøm (4,0, Tromsø), Grorud (3,9 Sandefjord), Vetlsen (4,4, Stabæk), Gjesdal (3,9, Kristiansund)

 

Rundens kaptein:
Nicklas Bendtner – 
Er den mannen som kommer til å få kapteinsansvaret av flest spillere, og er også den naturlige kapteinen. Er den dyreste spilleren som spiller spiss på det som skal være Norges beste lag. Skal dermed egentlig ikke være noen tvil om å gi han ansvaret i slike kamper. Rosenborg sin form offensiv bekymrer litt, men vi lar tvilen komme til gode og vi anbefaler at våre lesre også gjør dette for å ikke risikere å få ødelagt lørdagskvelden og hele runden før den har begynt.

Rundens billigspiller:
Bilal Nije (4,8) –
  Er en skikkelig punt med tanke på hans posisjon i Odd laget. For den prisen med den posisjonen hans i laget når han spiller er han en det frister å ha i laget om Odd begynner å finne litt form. Er en billig midtbanespiller som frigir mye plass på laget, samtidig som han potensielt kan skaffe gode poeng mot et Start som ikke er veldig solide bakover i banen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Benjamin Stokke (6,8%) –
Var på blokka til mange før sesongen startet, men etter straffemissen hans og skaden i den første kampen han han forsvunnet fra mange lag. Prisen har sunket ned til vennlige 6,7, noe som gjør han til en billig løsning. Scoret 10 mål i fjor, og har nok ikke blitt en mye dårligere fotballspiller. Kristiansund skaper gode sjanser på hjemmebane, noe som passer sterke Stokke veldig godt. Stabæk står på motsatt banehalvdel. De har ikke imponert mange bakover i banen denne sesongen, og vi tror Kristiansund skal klare å gjøre mål i denne kampen her. Da er Stokke, som ikke er valgt av mange aktive spillere, et fint kort å spille.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Andreas Linde (38,5%) –
  Er den keeperen som er valgt av mest på spillet, noe som er helt forståelig. Molde er solide bakover og Linde er en god keeper. Borte mot Sarpsborg derimot er han ikke det beste valget, og de som har en solid reservekeeper på benken sin bør nok vurdere å sette innpå han. Sarpsborg er solide hjemme og scorer alltid mål, det vil fort skje denne gangen også!

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar