Vi står foran en av de rundene mange har planlagt inn mot, men formpendelen har svingt og man står ovenfor en del vanskelige valg. Fotballsonen har valgt ut følgende mannskap til den nest siste runden av Premier League Fantasy:

Dette er en runde hvor mange kan få svært mye poeng, og sitter du igjen med noen chips er det på tide å bruke dem her. Vårt lag er tatt ut med tanke på å spille med 11 spillere, og skal du bruke bench boost må midlene fordeles noe annerledes enn hva vi legger opp til her.

Keeper:
David de Gea – 5,9 – Manchester United (Brighton, B; West Ham, B)
Tatt flest poeng av alle keepere denne sesongen, og skal møte to bunnlag denne runden. Ederson ville kanskje vært et enda bedre alternativ, men vi prioriterer City-spillere offensivt og har tro på at det blir bra med poeng på de Gea.

 

Forsvar:
Ben Davies – 5,8 – Tottenham (West Brom, B; Newcastle, H)
Den fremste poengplukkeren i Spurs-forsvaret denne sesongen, og mindre rotasjonsfare enn på motsatt back, selv om Rose er på vei tilbake fra skade nå. Mye med fremover og har to mål og syv assist denne sesongen. Mot West Brom og Newcastle bør det kunne bli mer.

Cedric Soares – 4,7 – Southampton (Everton, B; Swansea, B)
Soton har kniven på strupen og må levere. Det betyr at de har mye å spille om, og det betyr en del i innspurten. Cedric er ofte med mye fremover og har den siste tiden vært nært assist ved en rekke anledninger, men så langt står han bare med de to mot Arsenal. Vi tror dog at det kan komme poeng her, både fremover og bakover.

Kyle Naughton – 4,6 – Swansea (Bournemouth, B; Southampton, H)
Swansea har også behov for poeng og har ok kamper foran seg. Som et budsjettalternativ er han et fornuftig valg, selv om det å forvente mye poeng nokk vil føre til at man blir skuffet.

 

Midtbane:
Raheem Sterling – 9,1 – Manchester City (Huddersfield, H; Brighton, H)

Nest flest poeng av alle på fantasy denne sesongen, og 33 poeng på de tre siste. Er i kjempeform og nyter stor tillit hos Pep. Med kamper mot to av de lagene med svakest form på hjemmebane er han selvskreven på laget denne uken.

Dele Alli – 9,0 – Tottenham (West Brom, B; Newcastle, H)
Står med fem målpoeng på sine fem siste kamper, og scoret sist. Har en fin dobbel foran seg og velges foran Eriksen pga pris og Son pga spilletid. 9 mål og 13 assist denne sesongen er solide tall og det blir nok mer herfra.

David Silva – 8,3 – Manchester City (Huddersfield, H; Brighton, H)
Har fått en ukes hvile og bør ha bra med overskudd til denne dobbelen. 20 målpoeng hittil i sesongen, og har vist bra form den siste tiden. Ofte sterke poengsummer mot svak motstand og da virker denne runden veldig bra for Silva.

Paul Pogba – 7,9 – Manchester United (Brighton, B; West Ham, B)
Fire målpoeng på de siste fire. Gode underliggende stats og som alltid skuddvillig. United har levert en del sterke resultater den siste tiden og bør ha gode muligheter til å vinne begge disse. Da er ofte Pogba involvert og prisen er heller ikke så verst.

 

Angrep:
Harry Kane – 12,9 – Tottenham (West Brom, B; Newcastle, H)
Er ikke i sin beste form rent spillemessig, men har scoret i de to siste og har som kjent en voldsomt poengtak. Scoret syv i dobbelen på slutten av forrige sesong, og har scoret 26 allerede denne sesongen. Det kan fort bli bra med poeng her, og Kane er et must foran runden.

Gabriel Jesus – 10,4 – Man City (Huddersfield, H; Brighton, H)
Fast på laget med Agüero ute og leverer stabilt med poeng. Fire mål på sine fire siste starter, og en assist i kampen før det. Stråler sjelden, men får en del bonus og virker som et åpenbart valg til denne runden med veldig fine kamper foran seg.

Olivier Giroud – 8,3 – Chelsea (Liverpool, H; Stoke, H)
Har ikke fått all verdens tillit, men har vist sin verdi for Chelsea og startet i de to siste. Har bra med mål i seg og er et spennende valg denne runden. Liverpool leverer ofte litt svakere enn normalt etter CL-kamper og deretter venter Stoke på hjemmebane. Vi tar sjansen på Giroud, og tror franskmannen kan avslutte sesongen sterkt.

 

Rundens kaptein:
Raheem Sterling –
Er kanskje Premier Leagues fremste formspiller, og er den spilleren med flest poeng av alle som har to kamper denne runden. Møter i tillegg to svake lag hjemme og dermed tar vi sjansen på Sterling, selv om de fleste nok vil velge Kane som kaptein og mange bruker triple captain der. Ligger du litt etter kan Sterling iallfall være verdt risikoen, men det er en sjanse å ta når de fleste nok går for Kane.

Rundens billigspiller:
Ilkay Gündogan – 5,4 –
I en runde hvor få billige alternativer frister velger vi å dra frem Gündogan. Spiller en del dypere i banen enn de fremste poengplukkerne, men er likevel mye med fremover og har en del berøringer i boks. Tar også en del straffer og kan være et godt budsjettalternativ. Ellers kan også Ayew være en mulighet om man vil ha en billigspiss til for eksempel bench boost.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Aaron Ramsey (4,3%) –
Ramsey har vært en del skadet denne sesongen, men har likevel levert 7 mål og 9 assist denne sesongen. Nå venter to kamper som kan bli viktige, med Burnley hjemme og Leicester borte. Ramsey har et høyt tak, og kan være et godt valg. Ellers er også Mkhitaryan et alternativ, samt at Aubameyang er en fin vei inn i Arsenal som ikke så mange har. Har man mye midler til overs er også Hazard og Sanchez åpenbare valg for å kunne utgjøre en forskjell.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Mohamed Salah (57,7%) –
Chelsea borte er tøff, og Liverpool har sjelden scoret mye etter CL-runder. Det er også mulig det blir litt mindre spilletid enn normalt og med en såpass høy prislapp og bare en kamp er det en del som taler mot Salah. På den positive siden har han en kjempekamp i siste serierunde, men i denne runden har vi ikke veldig stor tro på egypteren, selv om det føles fryktelig merkelig sesongen hans tatt i betraktning.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar