Runde 8 var en runde med en del klare favoritter. Likevel svikta kanskje den aller største, Rosenborg måtte dele poengene hjemme mot Ranheim. Odd ser sterke ut etter den tredje seieren på rad, og hvem skal stoppe Brann?

 

Flest poeng:

  1. Fredrik Nordkvelle (Odd) – 14
  2. Steffen Lie Skålevik (Brann) – 13
  3. Mikkel Agger (Sarpsborg 08) – 13
  4. Elban Rashani (Odd) – 12
  5. Ifeanyi Mathew (Lillestrøm) – 11

 

Rundens overraskelse:

Runden var ikke preget av mange overraskelser, men det skjedde en stor en på Lerkendal. Ranheim spilte en solid kamp mot Rosenborg og tok med seg et fullt fortjent poeng. Nå må man vel begynne å ta Ranheim seriøst, en femteplass og 14 poeng er meget imponerende og noe de færreste hadde sett for seg. Ellers er det ikke de veldig overraskende resultater. Odd har begynt å vinne kamper og score mål. Brann er bunnsolid hjemme mot et offensivt sprudlende Tromsø-lag.

 

Rundens Skuffelse:

Selv om Ranheim har levert en solid start på sesongen, må Rosenborg nevnes som rundens skuffelse. Det er et resultat som ikke er noe særlig imponerende, og måten det skjer på er heller ikke imponerende av Rosenborg. Kampen var jevnspilt og Ranheim kom til flere gode målsjanser. Rosenborg hadde riktignok sine sjanser, men klarte ikke avgjøre kampen i deres favør. Ellers var det egentlig få skuffeleser. Godset har slitt med poengfangsten denne sesongen og måtte ha straffe for å få med seg poeng borte mot Bodø/Glimt.

 

Prisøkning (utvalgte): 

Vito Wormgoor 6.2 -> 6.4

Steffen Lie Skålevik 6.7 -> 6.9

Elbasan Rashani 7.3 -> 7.5

Fredrik Nordkvelle 6.3 -> 6.4

Gilli Ròlantsson Sørensen 6.7 -> 6.9

 

Prisnedgang (utvalgte): 

Pål André Helland 12.0 -> 11.9

Nicklas Bendtner 13.0 -> 12.9

Ohikhuaeme Omoijuanfo (Ohi) 9.3 -> 9.1

Kevin Kabran 6.5 -> 6.3

Patrick Mortensen 8.7 -> 8.6

Lærdom etter runden:

  • Ranheim spiller bra og leverer bra resultater. Flere aktuelle spillere på Fantasy; Erik Tønne, Mads Reginiussen og Kristoffer Løkberg har alle levert greit med målpoeng.
  • Brann ser ut som en seriøs tittelkandidat. Bunnsolid hjemme mot Tromsø som var mestscorende før runden. Har kun sluppet inn to mål denne sesongen og begge de var store personlige feil fra Brann. Ingen har nå scoret flere mål enn bergenserne. Det er så mange interessante spillere fra Brann på Fantasy at det nesten er synd man bare kan ha maks 3 spillere fra hvert lag.
  • Odd er i storform om dagen og har vunnet sine 3 siste kamper. I fjor sleit de mye med å score mål, men nå kan det se ut som det har løsnet. Rashani og Nordkvelle er nok de to sikreste offensivt, men også spennende med Broberg som har spilt spiss de siste kampene grunnet skadesituasjonen i Skien.
  • Rosenborg-spillere er dyre og det er egentlig få som forsvarer prisen. Nå har riktignok trønderne vunnet 4 av 5 siste, men det er ingen som leverer jevnt med målpoeng. Derfor kan det være lurt å investere i forsvaret ettersom de også har holdt nullen i 4 av de 5 siste kampene. Reginiussen er farlig på dødball og får mye bonuspoeng. Hedenstad er mye med offensivt og slår en del dødballer.
  • I bunnen av tabellen utpeker Sandefjord, Start og Bodø/Glimt seg som de svakeste lagene. De som møter disse lagene bør alltid være aktuell på Fantasy.

 

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar