Nok en runde står for tur i Eliteserien, og dermed også Fantasy. De fleste Eliteserielagene har spilt en cupkamp denne uka, og noen har vært ute i ekstraomganger, kan dette skape trøbbel inn mot seriekampen til helga?

Denne helga spilles alle kamper lørdag og søndag. Sandefjord-Vålerenga starter runden klokken 15:30 lørdag, før Start tar i mot Brann klokken 18:00 til det som kan bli et fint vorspiel for de mange etter hvert seiersvante bergenserne som sitter hjemme og tar seg en øl en lørdags ettermiddag. Runden fortsettes og avsluttes søndag, med fem kamper 18:00, og hovedkampen Stabæk-Rosenborg klokken 20. Vi har valgt å gå for disse 11 til Fantasy-laget vårt denne runden:

Keeper:
Samuel Sahin-Radlinger – 5,6 – Brann (Start, B)
Det som kan se ut som en kommende seriemester, har vært ekstremt solide bakover. Brann har kun sluppet inn to mål på de første åtte kampene, og disse har kommet etter et enormt klønete selvmål, samt et godt langskudd fra Harmeet Singh. Bortekamp mot et Start-lag som ser meget svake ut, er heller ingen dårlig deal, og vi velger derfor å gå for den solide sisteskansen til Brann denne runden.

 

Forsvar:
Vito Wormgoor – 6,4 – Brann (Start, B)
Nederlenderen har vært en ¨must have¨-spiller så langt i år. Midtstopper som plukker bonuspoeng, tar straffer, er ekstremt farlig på offensiv dødball og spiller på et lag som ikke slipper inn mål.

Felipe Carvalho – 4,9 – Vålerenga (Sandefjord, B)
For et kremmerhus av en scoring han leverte hjemme mot Haugesund sist! Vålerengas nye midtstopper ser bare bedre og bedre ut, og nå kan være tidspunktet for å få inn den høyreiste midtstopperen på. Vålerenga ser ut til å være på bedringens vei, og bortekamp mot Sandefjord bør lukte tre poeng for Ronny Deilas gutter.

Lasse Nilsen – 5,0 – Tromsø (Lillestrøm, H)
Oppført som forsvarsspiller i spillet, spiller i en vingrolle for Tromsø. Tromsø har scoret 14 mål så langt i Eliteserien, ett mål bak mestscorende Brann. Hjemme er de knallsterke, og mot et Lillestrøm som ikke akkurat ser ut som en million om dagen, bør sjanse være stor for både holdt null og målpoeng for Lasse Nilsen. Han har vært svært nær flere målpoeng denne sesongen, og vi tror det fort kan løsne denne helga.

Vegar Eggen Hedenstad – 7,1 – Rosenborg (Stabæk, B)
Hva skal man si om dette Rosenborg-laget nå, da? Før eller siden må det løsne igjen, og maskineriet fortsette. Hedenstad har levert bra med målpoeng i år, og Stabæk har på langt nær vært meget gode denne sesongen. Likevel er dette en bortekamp Rosenborg ofte har slitt med, men vi tror på suksess for Hedenstad mot sin gamle klubb. Strålende for Fantasy at han tar mye dødballer også!

 

Midtbane:
Fredrik Aursnes – 6,3 – Molde (Bodø/Glimt, H)
Fem poeng på de fire siste for Molde, er under pari. De tapte meget overraskende sin forrige hjemmekamp mot Odd, og vi tror Ole Gunnar Solskjær og hans menn er ivrige etter å rette opp det inntrykket. Rosenes by er fullt opp med sol og god temperatur på søndag. Alt ligger til rette for en festforestilling, og Fredrik Aursnes skaper mye fra sin midtbaneposisjon for Molde i år. Vi tror også han gjør dette på søndag, og velger å ha han med på vårt lag. Også en meget fin pris for en midtbanespiller som spiller fast for et lag som Molde.

Chidera Ejuke – 7,9 – Vålerenga (Sandefjord, B)
Vi har stor tro på Vålerenga denne runden. Ejuke har sett meget bra ut i flere kamper nå, og selv om poengfangsten på Fantasy ikke har vært all verden de siste tre rundene (5,2,2), har han vært involvert i mye av det laget har skapt. Et konstant uromoment, og vi tror det endelig løsner også målpoeng-messig for den hurtige kantspilleren i hvalfangerbyen på lørdag.

Babajide David Akintola – 6,3 – FK Haugesund (Kristiansund, H)
For en attraksjon! Akintola er den midtbanespilleren som har plukket flest poeng på Fantasy så langt I år, og han har også spilt seg inn I hjertet til mange rogalendinger. Hans enorme teknikk og hurtighet gjør han til en spiller motstanderen alltid må passe litt ekstra på, og dette kan også skape rom til lagkamerater. Vi føler oss ganske sikre på hjemmeseier mot Kristiansund, og da er sjansen meget stor for at kantspilleren tegner seg på målscorerlista, eller serverer en lagkamerat med en målgivende eller to.

 

Angrep:
Frederik Gytkjær – 6,8 – FK Haugesund (Kristiansund, H)
Tre scoringer har det blitt så langt i år for dansken. Kristiansund er et gjerrig lag, og er ofte vanskelige å score på, men vi tror som sagt på hjemmeseier på søndag, og har valgt å ta med to spillere fra Haugesund på vårt lag. Bli ikke overrasket om det faktisk er Akintola som serverer, og Gytkjær som scorer vinnermålet for Haugesund i helga!

Steffen Lie Skålevik – 7,0 – Brann (Start, B)
Man skulle gjerne fått tatt med flere enn tre spillere fra Brann, men så er nå reglene som de er i dette spillet. Det er ingen dum tanke å triple med Brannforsvarere heller, men vi har valgt å ta med måltyven Skålevik på laget vårt. Spiller i tillegg mot gamle lagkamerater, og vi kjenner alle til hvordan disse historiene ofte skrives. Koomson på midtbanen er også et meget godt tips fra Brann.

Sam Johnson – 9,0 – Vålerenga (Sandefjord, B)
Vi har valgt å fylle vår Vålerenga-kvote denne runden. Sam Johnson ser livsfarlig ut om dagen, og vi ser på det som meget sannsynlig at vi får se nok en scoring fra den lynhurtige spissen til Vålerenga denne runden. Er også et godt kapteintips denne runden!

 

Rundens kaptein:
Sam Johnson – Meget målfarlig for tiden, og borte mot et svakt Sandefjord ser vi for oss nok en scoring eller to for spissen. Vålerenga skaper mye og ser veldig gode ut for øyeblikket, så dette er også en spiller man kan ha inn på lang sikt.

Rundens billigspiller:
Babajide David Akintola (6,3) – 6,3 er ingen pris i dette spillet for en så målfarlig og god spiller. Skaper ting på egen hånd, og plutselig slår han til med både mål og assist i en og samme kamp. I likhet med Johnson, også en spiller å ha på lang sikt.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Felipe Carvalho – i Skrivende stund har kun 1,1% av spillets spillere Carvalho i sitt lag. Han kan virkelig være spilleren å ha inn på laget sitt om man skal ta inn på noen konkurrenter. Et annet moment å tenke på, er den potensielle prisøkningen man kan få med seg om Carvalho blir en hit blant mange spillere utover i sesongen.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Ohi Omoijuanfo – Nesten 30% av spillerne har Ohi på laget sitt. Han kan selvfølgelig score mot alle motstandere, men til 9,1 hjemme mot Rosenborg ser vi på Ohi som et dårlig valg. Har også Vålerenga, Odd og Sarpsborg på de tre neste etter Rosenborg, og det lukter ikke akkurat hat trick i hver kamp der heller. Sitter du på Ohi nå, og ikke har Johnson, er et veldig godt tips å gjøre det byttet før runden!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar