AKER STADION (Molde 1-2 Bodø/Glimt) (Fotballsonen) Tre minutter på overtid snek Kristian Fardal Opseth seg fri i Molde-feltet og nikket inn matchvinner-scoringen som sikret sesongens første borteseier og tre viktige poeng for Bodø/Glimt. 

I fjor ble han soleklart OBOS-ligaens toppscorer med hele 28 nettkjenninger. Søndag puttet Fardal Opseth sin fjerde scoring før sesongen, i det som lenge så ut til å ende med poengdeling og 1-1 på Aker Stadion.

-Det kjennes utrolig deilig. Nå har vi hatt noen kamper hvor vi ikke har klart å bikke det i vårt favør, og det at vi scorer på overtid er en fantastisk følelse. Og ikke minst deilig med den første scoringen på bortebane i år utenom selvmålet i Kristiansund, smiler matchvinneren til Fotballsonen like etter kampslutt.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knudsen var i likhet med målscoreren fornøyd med å ta med alle tre poengene hjem til Aspmyra og sikret en liten luke ned til direkte nedrykksplass, i det som må beregnes som en sliteseier.

– Det var utrolig deilig. Jeg var litt skuffet etter første omgang hvor jeg følte vi var det beste laget, men slapp inn et mål helt på slutten. Det er ikke godt nok, så vi måtte bruke litt energi på å få guttene opp igjen. Vi må slite for å få seierne på dette nivået, og utrolig deilig at vi klarte dette i dag, sier Knudsen til Fotballsonen.

– Hvordan klarer dere å snu 1-0 til 1-2? 

– Vi tør å være oss selv. Vi prøver ikke å være noen andre på spillestil, men er lojale og ønsker hele tiden å forbedre denne. Hvis vi begynner å gjøre noe annet selv om vi ikke vinner fotballkamper blir vi bare dårlige. Så nå håper vi på en voldsom boost inn til 16.mai kampen onsdag.

– Ikke mer enn hva vi fortjener

I Molde-garderoben var det naturlig nok ikke like god stemning. Det som på papiret er en kamp hvor Molde skal styre og dominere, ble heller preget av unøyaktigheter.

– Vi får ikke mer enn vi fortjener. Ikke bare selvtillit og kvalitet. Vi må være mer kyniske. En kan parkere bussen, men vi prøver å angripe, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Fotballsonen.

Men i likhet med Odd-tapet forrige runde klarte Solskjærs mannskap heller ikke denne hjemmerunden å mobilisere en siste sluttspurt i sluttminuttene.

– Vi trykker de bakover, men vi tar dårlige valg og forsøker å spille oss rundt de i stedet for å slå innlegg. Vi blir for utålmodige, og når vi trykker folk inn i boksen blir det som vanlig farlig bakover og kontring imot.

Ikke vunnet på en måned

Når 16.mai-runden sparkes i gang onsdag er det over en måned siden Molde sist vant en kamp i Eliteserien. Likevel medgir ikke Solskjær at det er noen form for krise i Rosenes By.

– Vi fikk mye skryt etter en god start, men vi må tale at det butter litt i mot også. Vi kom oss gjennom dette både i 2016- og 2017-sesongen, men nå må vi snu det snart.

– Det er ikke krise, men når spillerne begynner å prate om dårlig selvtillit så må vi gjøre noe. Vi må gjenskape det vi gjør på trening, for det har vi ikke fått ut i kampene.

Sjansefattig og tam start

Etter en start preget av mye slurv i åpningsminuttene begynte det å dra seg til ved halvspilt første omgang, og da var det Molde som var farlig frempå. Tobias Svendsen vant ballen høyt i banen og spilte ut til offensive Kristoffer Haugen som etter flere upresise innlegg de første minuttene omsider hadde stilt inn siktet.

For denne gangen hadde innlegget kirurgisk presisjon og traff Fredrik Brustad som hadde skjært inn fra motsatt kant. Headingen fra fem meter gikk imidlertid rett på Glimt-keeper Ricardo Fredrich som vartet opp med en mesterlig reaksjonsredning på streken.

Kun sekunder senere smalt det på motsatt banehalvdel og VM-aktuelle Andreas Linde som ikke ville være noe dårligere enn keeperkollega Fredrich holdt hjemmelaget inne i kampen. Det fryktede samarbeidet mellom Ulrik Saltnes og Kristian Fardal Opseth fungerte slik det gjorde hele fjoråret, og førstnevnte spilte gjennom Opseth alene med Linde. Svensken rykket ut og fikk avverget i siste sekund.

Hestad førte Molde i ledelsen

Like før pause sendte Eirik Hestad de blåkledde i ledelsen. Molde vant ballen godt inne på Glimts banehalvdel nok en gang, og nevnte Svendsen førte ballen noen meter før han spilte Hestad gjennom alene med Fredrich som rundet brasilianeren og kunne enkelt trille ballen i mål til 1-0.

Etter sidebytte var det gjestene fra Bodø som tok tak i kampen og Trond Olsen kunne like gjerne utlignet, men Haugen fikk en tå på ballen og dyttet den ut over kortlinjen. På det påfølgende hjørnesparket fikk kaptein Martin Bjørnbak flikket ballen slik at den fikk en retningsforandring, men en god Linde sto på rett plass og holdt ballen.

Fortjent Glimt utligning

20 minutter før slutt kom Glimt på en strålende kontring anført av Fardal Opseth som spilte fri Amor Layouni på venstrekanten som hadde en halv banehalvdel å løpe i. Avslutningen til 25-åringen gikk rett på Linde, men returen plukket Philip Zinckelnagel opp og dunket ballen kontant i nettet til en fortjent utligning.

Etter utligningen åpnet kampen seg opp og det bølget frem og tilbake, hvor ingen av lagene maktet å klore seg fast på motstanderes banehalvdel.

Mens en desperat Molde jaktet etter tre viktige poeng ble det store sprekker i de bakre rekkene, og åtte minutter før full tid var innbytter Thomas Drage nære ved å føre de gulkledde i ledelsen. Playmaker Saltnes slo fri Drage som avanserte noen meter for han prøvde lykken. Avslutningen til venstrevingen var god og velplassert nede ved høyre stolpe, men Linde var lynraskt nede med en benparade og klarerte til hjørnespark.

Sikret seieren på overtid

Tre minutter på overtid fikk Bodø/Glimt et innkast høyt oppe på Moldes banehalvdel. Vegard Moberg stusset det lange kastet til Fardal Opseth som hadde løpt seg fri og kunne nikke 1-2. Det sikret tre særdeles viktige poeng for Glimt som sliter på nedre halvdel av tabellen i et et travelt kampprogram.

Nå får Glimt-trener Knudsen og troppen hans noen dager med hvile før en av årets høydepunkter kommer i fotballens nasjonaldag.

– No roer det seg litt, så vi får nok dager til restitusjon, sier Knudsen som ikke vil være med på at det er et tøft kampprogram i mai til tross for at Glimt spiller hele syv kamper.

– Tenk de som gjør dette i den store verden, de gjør dette året rundt – så da får vi klare dette en måned. Det er bare tull med et tøft kampprogram, det er slik det skal være. Å spille fotballkamper er avgjørende for å bli bedre, og vi må like å spille fotballkamper. Hvis vi begynner å si at det er et hardt program i mai, ja, da blir det tungt. Det er helt perfekt.

Kampfakta

Molde 1-2 Bodø/Glimt
Mål: MFK: Petter Strand (43´) B/G: Philip Zincelnagel (67´), Kristian Fardal Opseth (90+3´)
Gule kort: MFK: Fredrik Aursens B/G: Ricardo Freidrich
Tilskuere: 6.628

Molde (3-5-2): Linde; Gabriselsen, Sarr, Forren; Stand, Aursnes (Chima 86´), Hestad, Svendsen (Hussein 77´), Haugen; Håland, Brustad (Amang 66´).

Bodø/Glimt (4-3-3): Friedrich; Lode, Johanssen, Bjørnbak, Torres; Jose Angel, Saltnes, Zinckelnagel (Berg 84´); Layouni (Moberg 79´), Fardal Opseth, Olsen (Drage 56´).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar