Tirsdag offentliggjør den svenske landslagssjefen Janne Andersson bruttotroppen til det svenske herrelandslaget til sommerens VM-sluttspill. Molde-målvakt Andreas Linde har vært i landslagsdiskusjonen tidligere og kan være aktuell for å representere svenskene i Russland, men selv hevder han å ikke ha dette i tankene.

– Det er ingenting jeg tenker på for øyeblikket, det er innkallelse snart – så får vi ta det da, sier Linde til Fotballsonen.

Den høyreiste svensken som debuterte for det svenske A-landslaget i fjor vinter under ledelse av nåværende landslagssjef Andersson kan se tilbake på en god sesong i Molde-buret, og Molde-manager Ole Gunnar Solskjær håper eleven får grønt lys til å reise til Russland.

– Andreas har spilt veldig bra for oss og reddet oss mange ganger. Nå kan ikke jeg svenske keepere godt nok, men vi får håpe for Andreas sin del at han får muligheten, for han har vært god i år, forteller Solskjær til Fotballsonen.

Var ikke med i kvalifiseringen 

Moldes sisteskanse konkurrer med seks målvakter om tre keeperplasser i VM-troppen, og det er i hovedsak med Jacob Rinne, Kristoffer Nordfeldt og Karl-Johan Johansson som stort sett har vært prioritert i VM-kvalifiseringen.

Linde var heller ikke med i de siste treningskampene for Sverige mot Kina og Romania i mars, og synes det er vanskelig å svare på om han er aktuell for svenskenes VM-tropp.

– Det er vanskelig å svare på nå, og det er tre keepere som har vært med i kvalifiseringskampene, så kanskje de fortjener å være med til Russland også, svarer 24-åringen.

Mister store deler av sommeren

FIFA har bedt spillerne som skal representere sine respektive land få fri fra 20.mai. Så skulle Linde bli innkalt vil han i utgangspunktet være utilgjengelig fra denne datoen og frem til eventuelt Sverige skulle ryke ut.

Det betyr at Molde sitter igjen med èn keeper i A-stallen i denne perioden, 22 år gamle Mathias Eriksen Ranmark som står oppført med èn Eliteserie-kamp fra i fjor.

– Hva vil det bety for dere om Andreas blir tatt ut, Solskjær?

– Det er gledelig og det er det vi ønsker, at spillerne våre skal oppleve og oppnå slikt. Vi har Mathias som er klar til å ta over.

Likevel nøler han på direkte spørsmål om Molde må på keeperjakt om Linde skulle bli tatt ut.

– Vi håper at Andreas får denne muligheten, også håper vi å få til en eventuell avtale slik at det ikke blir så altfor mange kamper, sier hovedtreneren før han legger til:

– Jeg tror nok ikke han er førstekeeper, men hvis han blir med som tredjekeeper så er det ikke sikkert han trenger å møte på den første samlingen, og kanskje vi får holde han her litt lenger.

Sveriges bruttotropp presenteres 15.mai, og VM starter 16.juni og de blågule møter regjerende VM-mester Tyskland, Sør-Korea og Mexico i gruppespillet i VM.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar