I runde 9 endte hele seks av åtte kamper med borteseier. Vi ser nærmere på hva vi kan ta med oss fra helgens runde:

Flest poeng:
1. Mads Reginiussen (Ranheim) – 15
2. David Akintola (Haugesund) – 12
3. Erling Knudtzon (Lillestrøm) – 11

 

Rundens overraskelse:
Molde har vært i relativt svak form den siste tiden, men at nyopprykkede Bodø/Glimt skulle dra til rosenes by og vinne var det få som hadde forventet. Spesielt det at Bodø/Glimt klarer å snu kampen etter å ha kommet under er overraskende, og dermed tok Bodø-laget sin første trepoenger siden første serierunde!

 

Rundens skuffelse:
Det frister jo å dra opp Molde her også, men det var flere lag som skuffet denne runden. Selv om Godset har hatt en litt tung sesongstart pleier de å være sterke på Marienlyst, men mot Sarpsborg sviktet det fullstendig foran mål og Godset-offensiven ga svært dårlig betalt til tross for mange målsjanser. Det hele ende med Sarpsborg-seier og nå begynner det å være mange lag foran på tabellen for drammenserne.

 

Prisøkning (utvalgte):
David Akintola – 6.4 → 6.5
Vito Wormgoor – 6.5 → 6.5
Sam Johnson – 9,1 → 9,3
Mads Reginiussen – 6,1 → 6,4
Gilli Rolatsson – 6,9 → 7,0

 

Prisnedgang (utvalgte):
Fredrik Brustad – 7,9 → 7,8
Ohi Omojuanfu – 9,1 → 9,0
Kevin Kabran – 6,3 → 6,2
Nicklas Bendtner – 12,9 → 12,8 (Nært prisfall)
Samuel Adegbenro – 10,7 → 10,6 (Nært prisfall)

 

Lærdom fra runden:

  • Som vi meldte sist er Ranheim-spillere veldig fristende på fantasy, og Tønne og Reginiussen leverer nok en gang. De nærmer seg å være et must i alle lag.
  • Brann fortsetter å holde nullen, og Rolantsson og Wormgoor snitter på 8 poeng så langt denne sesongen! Skålevik scorer også bra med mål, og nå virker Koomson også å bli varm i trøya.
  • Akkurat for øyeblikket ser det ikke ut til å være noen grunn til å ha spillere fra Molde eller Strømsgodset på laget, selv om de er forventet å kjempe i toppen og har en rekke dyrkjøpte spillere.
  • David Akintola har et toppnivå som gjør ham kapabel til å skape trøbbel mot de fleste. Kun Reginiussen og Skålevik har tatt flere bonuspoeng denne sesongen, og når målpoengene også kommer er Haugesund-spilleren et svært godt alternativ til pene 6,5.
  • Rosenborg har verdi bakerst, hvor Hovland har fått 5 bonuspoeng på de tre siste og er den billigste av de som spiller. Offensivt ser det fortsatt tynt ut og det er såpass mange andre som leverer målpoeng at det å stå ved RBKs offensive spillere kan bli kostbart, men så var det dette potensialet for poeng da.
  • Sarpsborg tok en sterk seier i Drammen og går inn i et veldig fint kampprogram. De må kunne sies å være favoritter i nesten samtlige kamper de neste 8 serierundene og det kan være verdt å se nærmere på noen fra Sarp.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar