Endelig er vi kommet til Fotballens festdag og 16.mai-runden hvor samtlige Eliteserie-kamper stater klokken 18.00. På papiret ser det ut til at det kan bli flere spennende oppgjør hvor alt ligger til rette for festfotball. 

Keeper:

Aslak Falch– 4,9 – Sarpsborg 08 (Start, H)
Sarpsborg 08 har kun holdt nullen ved tre anledninger i Eliteserien år, likevel er Aslak Falch keeperen som har plukket nest flest poeng med 43 poeng takker være mange redninger. Denne runden møter medaljekandidaten fra Østfold Start som ikke har scoret på tre runder, og da bør det absolutt være muligheter for at de blåkledde holder nullen.

Forsvar:

Vito Wormgoor – 6,5 – Brann (Haugesund, H)

Brann har kun sluppet inn to mål på ni serierunder, og forsvarssjef Wormgoor skal samme med stopperkollega Acosta ha mye av æren for dette. På fotballens festdag kommer Haugesund på besøk. Har vist seg at det er dumt å gå uten Brann defensivt så langt denne sesongen, og hvis Brann fortsetter å stenge igjen bakover er Wormgoor et godt alternativ.

Vegar Eggen Hedenstad – 7,1 – Rosenborg (Lillestrøm, H)
Høyrebacken spiller fast på et RBK-lag som har slitt denne sesongen, men defensivt har det sett lovende ut. Har holdt nullen i seks kamper i år, inklusive Mesterfinalen med et B-lag hvor onsdagens Lillestrøm var motstander. Trønderne har vært farlige på dødballer i år og Hedenstad kan ta både hjørnespark og frispark.

Joonas Tamm – 5,2 – Sarspborg (Start, H)
Med tannløse Start som ikke klarer å skape noen offensivt som motstander velger vi å doble med Sarpsborg-forsvarere denne runden. Tamm kriger godt hver kamp, og når Start som nevnt tidligere ikke har scoret på tre kamper kan det være Sarspborg holder nullen og seks poeng til Tamm.

Erik Tønne – 4,6 – Ranheim (Kristiansund, B)
Erik Tønne og Ranheim slutter aldri å imponere. Forrige runde snudde laget fra fjæra 0-1 til 3-1 hjemme på Extra Arena og Tønne leverte to målgivende. Har gjort venstrekant-rollen til sin så langt denne sesong og er ofte involvert i det Ranheim skaper offensivt. Forventer ikke at Ranheim holder nullen denne runden, men har levere målpoeng mot et Kristiansund som svinger voldsomt i prestasjonene.

Midtbane:

Gilbert Koomson – 8,8 – Brann(Haugesund, H)
Koomson har spilt seg varmere og varmere i Brann-drakten. Mister Teniste på høyresiden som er uten med både rygg- og håndbrudd. Har fortsatt til godt å score for Brann, men er ofte involvert med sin presise høyrefot – skal høyrevingen score sitt første i Brann-trøya på fotballens festdag?

Elbasan Rashani – 7,7 – Odds BK (Sandefjord, H)
Har vært litt av og på i et Odd lag som også varierer i prestasjonene. Kan skape noe på egenhånd, noe som kan viktig mot et Sandefjord som sannsynligvis legger seg bakpå for å sikre ett poeng.

Gjermund Åsen  – 7,3 – Tromsø (Bodø/Glimt, B)
Har vært skadet den siste tiden, men 16.mai er Åsen tilbake. Det kommer til å bli hett under det Nord-norske derbyet, og det kan bli målrikt og da vil det være gode muligheter for Åsen-poeng.

Angrep:

Sam Johnson– 9,3 –Vålerenga (Stabæk, H)
Vålerenga er i dytten om dagen, og Johnson kommer til flere sjanser. Møter Stabæk som sliter defensivt og Johson kan tegne seg på scoringslisten onsdag og nærme seg Marcus Pedersen i kampen om toppscorertittelen.

Spiller for et Stabæk lag som er det eneste som ikke har vunnet noe i år, men Ohi kommer til sjanser. Er en av mange som spiller to kamper denne runden, og det virker mest interessant med hjemmeoppgjøret mot Start i midtuken. Her kan Ohi tegne på scoringslisten.

Steffen Lie Skålevik – 7,3 – Brann (Haugesund, H)
Fortsetter å stige i pris, og fortsetter å levere målpoeng. Har virkelig funnet scoringsformen, og har vært på rett plass til rett tid å tuppet inn flere av målene.

Daouda Bamba – 6,8 – Kristiansund (Ranheim, H)
Spiller for et Kristansund-lag hvor det er langt mellom høydepunktene, men Bamba har scoret i to kamper på rad nå og har fem så langt denne sesongen. Hjemme mot Ranheim som ofte slipper inn mål kan han raskt notere seg for sesongens sjette scoring.

Benken: Jacob Karlstrøm (Tromsø), Lars Grorud (Sandefjord), David Akintola (Haugesund), Anders Ågnes Konradsen (Rosenborg).

Rundens kaptein:
Sam Johnon –  Har tre mål på de siste tre rundene og virker som det naturlige kapteinsvalget på fotballens festdag hjemme mot Stabæk som har sluppet inn seksten mål så langt i år.

Rundens billigspiller:
Mads Reginiussen (6,3) – Fortsetter å levere målpoeng, har seks mål på like mange kamper. Borte mot KBK er det gode muligheter for å score det syvende.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Fredrik Nordkvelle (5,6%) – Odd har elleve seiere på de siste elleve kampene hjemme mot Sandefjord, og med en eierandel på 3,5 % et godt alternativ som kan hente poeng.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Alexander Ståløs (16,8%) – Møter et godt Brann-lag som slipper til lite defensivt og som ofte scorer. Det betyr at det mest sannsynlig ikke blir clean sheet-poeng, i tillegg til at det blir vanskelig å skape målpoeng. Styr unna.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar