Siste runde i årets FPL sesong er et faktum. Maratonet er fullført, og flere er nok glad for at vi nå kan ta en liten pause. Mange opplevde en merkelig runde som følger av at det var vanskelig å vite hvem som skulle bli rullert, og hvem som skulle starte kampene. De som traff gikk mange plasser opp, mens de som bommet falt mange plasser tilbake. Gameweek 38 var virkelig en avgjørende runde hvor gambling ble belønnet. Salah og Kane leverte varene i sin kamp om toppscorertittelen, akkurat som ventet. Utenom dette visste flere av årets favoritter at de burde ha vært på laget denne runden også. Stoke, Swansea og West Brom rykket ned, Chelsea dummet seg ut, Crystal Palace fortsatte å sprudle og Leicester ville plutselig være med på festen.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Viktig å henge med nå, og følge med på hvordan det går i ulike cup kamper, og plassere seg strategisk inn mot runder med både lag som spiller ingen kamper eller to kamper.

Flest poeng:
1. Andrew Robertson (Liverpool) – 18
2. Patrick Van Aanholt Crystal Palace) – 18
3.
Erik Lamela (Tottenham) – 16
4. Manuel Lanzini (West Ham) – 15
5. Ayoze Perez (Newcastle) – 13
6. Jamie Vardy (Leicester) – 13
7. Riyad Mahrez (Leicester) – 13
8. Dejan Lovren (Liverpool) – 13

Rundens overraskelse:
Hvordan i alle dager skulle man forutse at Leiceister plutselig skulle klare å score fire mål. Ledet av FPL-favoritten vardy og Mahrez fikk Tottenham kjørt seg defensivt. Etter fjorårets massakre ledet av en målkåt Kane trodde de fleste det skulle bli en rolig affære hvor Kane kanskje kunne få måla sine. Flere satt med forsvarspillere fra Tottenham. De ble hardt straffet. Mahrez, som har sett ut som en skygge av seg selv etter overgangssagaen i Januar styrte showet offensivt for Leicester, mens ingen styrte den defensivt. 5-4 vitner om en kamp håpløst defensiv affære, men en nydelig underholdende kamp.

Rundens skuffelse:
Manchester United hjemme mot Watford i en kjedelig affære er jo en stor skuffelse for både fans, og de med spillere fra dette laget. Dette har dessverre blitt vanlig affære for gjengen til Mourinho, så den ser vi bort ifra her. At Chelsea i generalprøven til FA cupen skulle slippe til Newcastle så mange ganger er en stor skuffelse for dem. Hele 16 skudd ble det for Newcastle, noe conte umulig kan være fornøyd med. Spesielt når de selv presterte å bare fyre av seks ganger kan man si det var en veldig tafatt affære for Chelsea. At populære Hazard og Alonso var vraket fra start gjorde ikke saken mye bedre.

Underliggende stats (utvalgte):
– Jordan Ayew var inne på lagene til mange etter en spennende dobbel gameweek. Han har sett ganske frisk ut i det siste, men dessverre uten spesiell uttelling i FPL-sammenheng. I denne runden kom han til flest skudd, hele åtte, og også flest driblinger med sju. Dessverre ble det uten poeng denne runde også.

–Flest nøkkelpasninger var det mannen som har levert varene som spiss for West Ham i det siste som sto for. Arnautovic har virkelig stått frem i det siste, og denne runden fikk han igjen over 10 poeng. Fem nøkkelpasninger ble det også på han, noe som tyder på at han er en soleklar main man i dette laget. Klarer han å fortsette til neste år?

– Keeperen som har mest redninger i Premier League i år fortsatte å pynte på denne statistikken denne runden. Butland sto for hele 9 redninger, noe som tyder på at Stoke som vanlig slapp til mange sjanser. Noen klubber må vel ha lyst på denne skuddstopperen i sommer og redde han fra nedrykket?

Lærdom fra helga:
– Spillerne bryr seg om personlige statistikker. De som jakter toppscorertittelen gjør alt for å score, noe man bør ha i tankene i en slik runde.

– Managerne gjør alt de kan for å ødelegge for FPL-lagene våre. Noen melder ifra på forhånd at de skal la andre spillere hvile, mens andre bare videreformidler slike ting som en bombe når lagoppstillingen kommer.

– Når man hører at De Gea skal hvile bør man være kjapp og få inn reservekeeperen. Det er ofte i kamper der United skal holde nullen, så det blir ofte billige poeng om man kan rullere på keeperen sin.

– Når Zaha spiller bør man ha minst han fra Crystal Palace, gjerne flere også.

– Slapp av, nå er sesongen over!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar