Nasjonaldagens festligheter er over, og det er tid for å se tilbake på den virkelige festdagen 16 mai. Runde 10 av Eliteserien Fantasy ble av det målrike slaget, der flere av de store hjemmefavoritten innfridde. Odd fortsetter den gode målformen, mens defensive solide Brann måtte plukke en ball ut av nettet bak Radlinger.

Flest poeng:

1.Amin Askar – 24

2.Martin Broberg – 17

3.Erik Tønne – 17

4.Birger Meling – 15

5.Eirik Hestad – 14

Rundens overraskelse:

Det var kanskje ikke en overraskelse for de mest engasjerte, var det artig å se at offensive Amin Askar endelig fikk full uttelling. Askar som selv er en meget habil fantasyspiller leverte 2 mål og 1 assist mot Start, og når man i tillegg er oppført som forsvarspiller, resulterte dette i hele 24 poeng. Ellers var resultatene omtrent som forventet, men det kan være vært å få med seg at Rosenborgmaskineriet endelig så ut til å fungere for fullt.

Rundens skuffelse :

Selv om de fikk med seg et poeng mot Haugesund, og fremdeles er ubeseiret i Eliteserien, må det sies å være en skuffelse at Brann slipper inn på hjemmebane. Mange har satt sin lit til både to og tre forsvarere fra Bergenslaget, noe som blir svært utslagsgivende når laget slipper inn. Det skal riktignok sies at den defensive strukturen fortsatt står bra, men på grunn av et tøffere program fremover, er det kanskje på tide å revurdere den doble og triple dekningen fra Brann.

Prisøkning (utvalgte)

Erik Tønne 4,8 -> 4,9

Steffen Lie Skålevik 7,3 –> 7,4

Martin Broberg 5,5 –> 5,6

Mads Reginiussen 6,4 -> 6,5

Sam Johnsen 9,3 -> 9,4

 

Prisnedgang (utvalgte)

Lasse Nilsen 5,0 -> 4,9

Bassel Jradi 9,1 -> 9,0

Benjamin Stokke 6,7 – > 6,6

Gjermund Aasen 7,3 -> 7,2

Anders Konradsen 7,1 –> 7,0

Lærdommer fra runden:

  • Man skal aldri benke Erik Tønne!!! Selv om Ranheim ikke klarte å holde unna Kristiansund, ble det allikevel godt med poeng på Tønne som scoret to. Allerede nå står Tønne frem som årets viktigste spiller, og en mann alle bør vurdere på sine lag.
  • I Sam Johnsen har Vålerenga endelig fått en trygg og god angriper, og om denne trenden fortsetter har Osloklubben skaffet en spiss som kan score over 15 mål på en sesong, noe som har vært savnet siden Kjartansson dro.
  • Odd seiler frem som et lag å satse på, særlig på hjemmebane. Et lag som i en årrekke har vært defensive solide, har nå i tillegg begynt å leverte varene offensivt.
  • Vi har nevnt det ført, men vi sier det igjen. Bunnlagene begynner å bli mer å mer spikret, og særlig Start og Sandefjord ser virkelig fortapt ut.
  • Denne runden var starten på veldig gode kamper for særlig Sarpsborg og Bodø, også Molde ser spennende ut i tiden som kommer.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar