Mai-programmet ruller videre og vi er kommet til runde 11. Flere av topplagene står ovenfor vanskelige bortekamper i noe som kan bli en vanskelig runde på Fantasy.

Keeper:

Aslak Falch – 4.9 – Sarpsborg 08 (Sandefjord, B)
Sarpsborg med en meget solid seier over Start forrige runde. Møter nå Sandefjord som i likhet med Start, ikke har imponert stort den siste tiden. Få gode alternativer denne runden, men Sarpsborg er kanskje rundens største favoritt.

 

Forsvar:

Veger Eggen Hedenstad – 7.1 – Rosenborg (Haugesund, B)
Møter egentlig et ganske bra Haugesund-lag på bortebane, som de også har slitt mot de siste sesongene. Likevel skal Rosenborg være bedre og Hedenstad bidrar mye offensivt i tillegg til dødballer.

Vito Wormgoor – 6.5 – Brann (Lillestrøm, B)
Brann har også en nokså vanskelig bortekamp, møter Lillestrøm i rundens hovedkamp. Seiersrekken til Brann røk hjemme mot Haugesund, i tillegg slapp de inn et mål. Likevel slapp de ikke til så mye og Lillestrøm skal ikke være noe bedre enn Haugesund. Farlig på dødballer, tar straffer og ofte bonuspoeng på Brann-kapteinen.

Erik Tønne – 4.9 – Ranheim (Molde, H)
Forrige runde ga svar på at man aldri skal benke Erik Tønne. Selv om Ranheim som regel slipper inn mål er Tønne involvert i mye offensivt ettersom han spiller kant.

 

Midtbane:

Mads Reginiussen – 6.5 – Ranheim (Molde, H) 
I likhet med Tønne egentlig en spiller som aldri bør benkes. Står nå med utrolige 6 scoringer og 1 assist på de 7 kampene han har spilt. Ranheim slutter ikke å imponerer og det er ingen grunn til at de ikke skal få med seg noe fra Molde på hjemmebane. Ingen har scoret flere mål enn Ranheim denne sesongen.

Babajide David Akintola – 6.6 – Haugesund (Rosenborg H)
Har en tøff hjemmekamp, men Akintola kan lever mot alle. Av de 10 serierundene som til nå er spilt har Nigerianeren levert målpoeng i 7 av de, og totalt 8 målpoeng. En spiller med stor fart og som er meget driblesterk.

Pål André Helland – 11.9 – Rosenborg (Haugesund, B) 
Var tilbake med scoring sist runde med scoring i en kamp der Rosenborgs offensive spillere endelig leverte. Har en tøff bortekamp, men Rosenborg bør fortsatt være det beste laget her. Helland tar dødballer og har en farlig venstreslegge.

Elbasan Rashani – 7.8 – Odds Ballklubb (Stabæk, B)
Etter et par litt anonyme sesonger begynner Rashani å finne formen igjen. Er en av ligaens heteste spillere om dagen og møter et ustabilt Stabæk-lag på bortebane. Står med 4 mål og 2 målgivende på siste 5 kampene. Odd er i storform om dagen og har vunnet 4 av de 5 siste og kommer fra en solid 5-0 seier mot Sandefjord.

 

Angrep:

Sam Johnson – 9.4 – Vålerenga (Tromsø, B)
Kun Marcus Pedersen har scoret flere mål enn Vålerenga-spissen. Har en tøff bortekamp på Alfheim, men 5 av Sam Johnsons 7 scoringer har kommet på bortebane.

Patrick Mortensen – 8.7 – Sarpsborg 08 (Sandefjord, B) 
Sarpsborg møter et av de dårligste lagene i Eliteserien, og da bør man ha noen derfra. Problemet er kanskje at det er mangel på gode alternativer i Sarpborg 08. De er ikke veldig solide bakover, og da er det ikke så lurt og doble med både keeper og forsvarspillere. På midten er det ingen klare poengplukkere heller, selv om det er flere veldig gode spillere. Derfor velges Mortensen som var Sarpsborgs toppscorer i fjor, til tross for at han til nå bare står med tre scoringer og har en ganske stiv pris.

Daouda Bamba – 6.8 – Kristiansund (Strømsgodset, H) 
Har scoret i tre kamper på rad og står totalt med 6 scoringer denne sesongen. Møter et formsvakt Strømsgodset som bare har vunnet 1 av sine siste 7 kamper. Godset slepper ofte inn mål og her bør det være muligheter for en Bamba-scoring.

 

 

Rundens kaptein:
Patrick Mortensen – 
Egentlig en runde der det er vanskelig å velge kaptein. Sandefjord er et av ligaens dårligste lag og Sarpsborg var gode sist kamp og scoret mye mål. Andre alternativer kan være Sam Johnson, Wormgoor eller Rashani, men som tidligere nevnt er det ingen som har lette kamper denne runden.

Rundens billigspiller:
Martin Broberg (5.7) – 
Levert målpoeng i de 5 siste kampene for Odd. Står totalt med 53 poeng og kun to midtbanespillere har tatt flere. Til den prisen er han nok det beste alternativet denne runden, Odd møter Stabæk på bortebane.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Torgil Gjertsen – 
Gjertsen har vært mye skadet denne sesongen og derfor er det få som har han. Kan være usikker til kampen mot Strømsgodset, men om han blir klar vil han være en meget bra differensial. Kun 2.8 prosent har valgt spilleren som tok Eliteserien med storm i fjor høst.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Marcus Pedersen – 
Eliteseriens toppscorer er valgt av 37.2 prosent og har en vanskelig bortekamp mot Kristiansund. I tillegg har Strømsgodset vært svak i en periode og har kun vunnet 1 av de siste 7 kampene.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar