Av en eller annen merkelig grunn er det enkelte mennesker som ikke får all den rosen de fortjener her i livet, og den engelske fotballtreneren Neil Warnock havner definitivt i en slik kategori. Warnock har aldri vært en kjent og kjær figur i engelsk presse, men faktum er at han i helgen satt en ny rekord. 

Denne rekorden besto i å lede sitt åttende lag til opprykk i det engelske ligasystemet, noe ingen andre managere har greid tidligere. Warnocks Cardiff var på ingen måte regnet som en stor opprykksfavoritt denne sesongen, men mot alle odds greide han å ta waliserne tilbake til det gjeveste selskapet hvor naboen Swansea nå trenger et mirakel for å overleve: https://www.nettavisen.no/sport/fotball/premierleague/southampton-pa-vei-mot-ny-premier-league-kontrakt/3423484237.html. Cardiffs opprykk fører uansett til at Wales beholder plassen sin i Premier League, selv om dette selvsagt er mager trøst for Swansea-fansen.

En oddsbombe av de sjeldne
Spillselskaper som bet365 fulgte opprykksduellen i Championship tett: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/Football-League/warnock-dysser-ned-feiden-med-derby, og før sesongen fikk du gode odds på at Cardiff skulle sikre seg direkte opprykk. Til tross for litt klaging fra Warnock underveis, klarte laget hans å sikre seg plass i neste års Premier League med to poengs forsprang til Fulham. Championship er en uforutsigbar serie som hver sesong kommer med en overraskelse eller to, men det er ytterst sjelden at overraskelsen holder helt inn. En brukbar sesong for Cardiff i år ville vært en plassering på øvre halvdel, mens en plass i playoff hadde vært en stor suksess. I stedet oppnådde Warnocks menn det ekstraordinære ved å sikre seg kamper mot lag som Manchester United, Tottenham og Liverpool neste sesong.

Takkekort må sendes til Rotherham
Warnock hadde egentlig pensjonert seg fra trenergjerningen, men en telefon fra Rotherham i 2016 fikk den gamle ringreven til å ombestemme seg. Warnock reddet Rotherhams plass i Championship, og en direkte konsekvens av dette ble at Cardiffs kontroversielle eier, Vincent Tan, for en gangs skyld bestemte seg for å satse på det trauste og sikre i sjefsstolen. Her kan du forresten lese mer om noen av Tans påfunn, som gir en indikasjon på at det kan bli riktig så fargerikt i Premier League neste sesong: https://www.vg.no/sport/fotball/i/K09bM/dette-er-cardiff-eierens-villeste-paafunn

En jubelsesong
Cardiff tok 90 poeng denne sesongen, noe som var tre flere enn når klubben vant divisjonen i 2013. Dette er også klubbens høyeste poengsum siden 3-poengsregelen ble innført i 1981, og den nest beste ligaprestasjonen gjennom tidene. Det som gjør opprykket så imponerende er at Cardiff havnet foran klubber som Middlesbrough, Aston Villa og Fulham, som alle har betydelig større finansielle muskler enn waliserne. Cardiff har selvsagt også brukt penger, men dette har ikke dannet grunnlaget for klubbens suksess. Laget hentet både Junior Hoilett og Sol Bamba gratis, mens Sean Morrison ble vraket av Reading for fire år siden. Dette har nemlig vist seg å være Warnocks styrke: å sette sammen vrakgods fra andre klubber og gjøre disse spillerne til et vinnerlag. Disse enkle metodene har fungert godt på lavere nivåer, men Cardiff trenger utvilsomt forsterkninger hvis klubben skal overleve i Premier League. Forhåpentligvis får 70 år gamle Warnock hele neste sesong på å bevise at han faktisk er mannen som kan greie dette.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar