Topplaget Ranheim fortsetter å levere varene etter å ha snudd kampen mot Solskjærs utvalgte. Bunnlaget Strømsgodset fortsetter å slite, og sliter med å vinne fotballkamper. Hva gjør man med Brann nå? De holder jo ikke nullen lengre, er det en formdupp? Sarpsborg virket å ha funnet tilbake til seg selv, men med hete kapteinsvalg mot Sandefjord skuffet de mange med å «kun» vinne 0-1. Eliteserien er vanskelig, kan egentlig alle slå alle?

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver runde, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nå går vi inn i en landslagspause, så man har god tid å tenke godt igjennom hva neste trekk skal bli.

Flest poeng:
1. Kent Are Antonsen (Tromsø) – 14
2. Alexander Søderlund (Rosenborg) – 13
3. Simen Wangberg (Tromsø) – 12
4. Dan Ulvestad (Kristiansund) – 12
5.Daniel Berntsen (Tromsø) – 11
5.Liridon Kalludra (Kristiansund) – 11
5.Kim Riksvold (Ranheim) – 11

Rundens overraskelse:
Hva skal man velge her da? Vi kan starte med Kristiansund mot Strømsgodset. Det var alltid en sjanse for at Skulleruds mannskap skulle slite i Kristiansund med den formen de for tiden viser, men hele 4-0. De så rett og slett tannløse ut. Alle vet hvor gode Strømsgodset er på sitt beste, men nå må de snart våkne! Ellers var det vel mange som ventet på at det skulle løsne for Bodø Glimt borte mot Start, men laget som skulle trollbinde med offensiv god fotball sliter virkelig med nettopp det offensive. Start stikker av med en seier etter mye turbulens i Kristiansand er ekstremt viktig for dem, overraskende ja, men hvem bryr seg nå om det. Kan de bygge videre på dette?
Rundens skuffelse:
Der Strømsgodset sin kamp mot Kristiansund var mer overraskende, må Molde sin smell føles mye mer som en skuffelse. Greit at Ranheim er i en utrolig flyt, men Molde har ambisjoner og skal ikke miste en ledelse, for så å kollapse så kraftig. Solskjær sliter med å få gutta sine på jobb. Flere hadde spådd Molde som soleklar tittelkandidat etter den starten, men nå skuffer de rett og slett mange. For de som så kampen mellom Rosenborg og Haugesund fikk vi servert et fyrverkeri av en kamp etter at Rasmussen ble utvist. Haugesund kjørte over Rosenborg totalt siste 30, og det var nesten ufortjent at de ikke fikk utlignet. Et Rosenborg lag som bytter ut sine offensive spillere for ekstra defensiv sikring, og dermed slutter å spille fotball er ikke slik vi vil se de hvitkledde fra Trondheim.

Prisøkning (utvalgte): 
Falch– 4.9→5.0
Wormgoor – 6.5→6.6
Rashani– 7.8→7.9
Søderlund– 11.4→11.5
Tønne – 5.0→5.1

Prisnedgang (utvalgte):
Kristiansen – 5.3→5.2
Aursnes – 6.1→6.0
Brustad – 7.8→7.7
Vilsvik– 5.8→5.7
Pedersen– 11.0→10.9

Statistikk
– Expected Goals er en statistikk de fleste har fått et forhold til de siste årene, men en annen interessant statistikk er det som kalles fairscore. Dette er en statistikk som tar XGoals litt videre og legger litt mer fokus i blant annet banespill og sjanser som ikke blir avslutninger. Denne runden var fairscoren:

Stabæk– Odd 2 – 1
Tromsø – Vålerenga 2 – 0
Haugesund – Rosenborg 2 – 2
Sandefjord – Sarpsborg 0 – 1
Start – Bodø Glimt 1 – 0
Kristiansund – Strømsgodset 2 – 1
Ranheim – Molde – 2 – 1
Lillestrøm – Brann – 1 – 1

Det interessante man kan lese ut av dette:

  • Sarpsborg var ikke uheldige, de var rett og slett ikke så veldig suverene som mange skulle trodd/ønsket. Synd for alle som valgte Mortensen eller en annen fra de blåkledde som kaptein
  • Strømsgodset fortjente kanskje en litt annerledes resultat enn det de endte opp med denne kampen, men slik er fotballen. Kristiansund derimot må føle seg veldig lykkelige som klarte å stikke av med en solid 4-0 seier i en kamp som fort kunne endt litt annerledes.
  • Haugesund kjørte over Rosenborg i de siste 30 minuttene. For de som så kampen var det et under at Haugesund ikke scoret, og statistikken støtter også at Haugesund hadde fortjent å stikke av med et poeng.
  • Resten av kampene ser ut til å ha endt med fortjente resultater ifølge statistikken.

Lærdom fra helga:
– Mads Reginiussen mener virkelig alvor. Kommer til mange store sjanser i alle kampene sine, flere som resulterer i mål. Virker å være main man på et lag som kommer til sjanser i alle kampene. De spiller klassisk 4-3-3 og kommer ofte rundt på kant og får slått inn, noe Reginiussen trives godt med.

– Marcus Pedersen er ikke jevnheten selv. Har scoret mange mål i år, men det er kun på 4 av 11 kamper. Det gjelder å sitte på han når han virkelig eksploderer, selv om det føles utrolig surt når han ikke klarer å levere varene i kamper man forventer det.

– Ejuke er en utrolig irriterende spiller å ha på laget. Ser virkelig godt ut i de fleste kampene, med gode finter og detaljer, men får veldig lite betalt på fantasy. Til den prislappen forventer man mye mer, og det er vanskelig å anbefale noen å bruke så mye av budsjettet på en så ujevn spiller

– Tromsø imponerer fortsatt, og ser ganske solide ut. Mange spennende valg i forsvar som bidrar med gode offensive poeng. Flere midtbanespillere som kan levere solide poeng, og en spiss som også vet hvor målet står. Her gjelder det å få inn på noen av dem, men hvem skal man ta? Berntsen ser kanskje ut som det beste valget med prislappen sin?

– Målgivende på Hedenstad og Meling for Rosenborg viser at de kanskje begynner å finne litt tilbake til sitt gamle gode Rosenborg-spill. Offensive backer som ofte kommer rundt har i lang tid vært nøkkelen for trønderne, og det er spennende med to backer som har så gode offensive ferdigheter som disse to. Begge er dyre, og det er vanskelig å velge en, men det kan være mye verdi i disse. Hedenstad tar dødball, noe som kanskje gjør han til det mest attraktive valget?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar