Denne runden er det duket for både derbylørdag og supersøndag. Fotballsonen ser nærmere på hvem du bør ha på Fantasy denne runden:

Keeper:

Aslak Falch – 4.9 – Sarpsborg 08 (Stabæk, H)
Har holdt nullen mot to bunnlag de to siste rundene, og nå venter et nytt lag som sliter i bunnen. Stabæk vant riktignok mot Odd sist, men de har bare scoret ett mål i snitt så langt og får det antagelig tøft i Sarpsborg. Da tror vi at Falch nok en gang kan være et godt keepervalg.

 

Forsvar:

Felipe Carvalho – 5,1 – Vålerenga (Lillestrøm, H)
Er særdeles offensiv fra sin rolle i midtforsvaret og flyttes ofte høyere i banen utover i kampene. Har levert 36 poeng på de siste 6 rundene og møter et LSK som har vært relativt svake så langt denne sesongen, til tross for litt bedre form den siste tiden.

Babacar Sarr – 5,4 – Molde (Start, H)
Molde går litt tungt om dagen, men Start på hjemmebane bør være svært overkommelig. Sarr har levert poeng i de to siste og er fast i Molde-laget. Det gir plass hos oss denne runden.

Erik Tønne – 5,1 – Ranheim (Bodø/Glimt, B)
Selv når han ikke leverer målpoeng får Tønne bons og Ranheim-spilleren er nesten blitt uunnværlig nå. Selv om Ranheim som regel slipper inn mål er Tønne involvert i mye offensivt ettersom han spiller kant.

 

Midtbane:

Mads Reginiussen – 6,8 – Ranheim (Bodø/Glimt, B) 
I likhet med Tønne egentlig en spiller som aldri bør benkes. Står nå med utrolige 7 scoringer og 1 assist på de 8 kampene han har spilt. Ranheim slutter ikke å imponerer og det er ingen grunn til å ta ut Reginiussen. Blant de midtbanespillerne som kommer til flest skudd og har en overlegen omsetning av sjanser.

Babajide David Akintola – 6,7 – Haugesund (Tromsø, H)
Tromsø har vært solide så langt, men slipper inn en del mål. Haugesund har også vært gode og Akintola har vært involvert i omtrent alt hos FKH. Tre mål og fem assist så langt og er også blant Eliteseriens fremste bonusplukkere.

Elbasan Rashani – 7,9 – Odds Ballklubb (Kristiansund, H)
Syv målpoeng på de seks siste er svært sterkt og nå venter et KBK som enda ikke har vunnet borte. Odd har på sin side vært veldig solide hjemme og Rashani virker å være den det er viktigst å ha hos telemarkingene.

Gjermund Åsen – 7,2 – Tromsø (Haugesund, B)
Har vært skadeplaget en periode, men var tilbake sist og da blomstret Tromsøs offensiv igjen. Åsen var ikke direkte involvert i mål, men innledningen på sesongen var fantastisk og vi tror han igjen blir en nøkkelbrikke for Valakaris mannskap.

Eirik Ulland Andersen – 9,3 – Strømsgodet (Sandefjord, H)
Har hatt en veldig svak sesong så langt, men er den midtbanespilleren som skyter mest og har også vært uhyre nær scoring ved flere anledninger. Står så langt med bare en målgivende også, men nå venter seriens svakeste lag og da tror vi det løsner for Ulland Andersen, som nå også kan være et alternativ for å hente poeng på andre.

 

Angrep:

Sam Johnson – 9,6 – Vålerenga (Lillestrøm, H)
Levert syv scoringer så langt og det kunne vært enda flere. Er mye involvert og kommer seg til store sjanser hver eneste kamp. Har ferdigheter som bør passe godt mot et litt tungt LSK-forsvar og vi tror det blir mål på Johnson i dette derbyet.

Marcus Pedersen – 10,9 – Strømsgodset (Sandefjord, H)
Er topppscorer, men har vært iskald de siste rundene. Likevel er det ingen som kommer til flere avslutninger enn Marcus P og mot et Sandefjord i krise bør det være mulig å finne veien til nettmaskene igjen.

 

Rundens kaptein:
Sam Johnson – Det står mellom Johnson og Pedersen for vår del. Der blir form prioritert og dermed er rundens kaptein Sam Johnson.

Rundens billigspiller:
Erling Braut Håland (6,4) – Stort sett fått tillit på topp hos Molde, men har ikke fått helt den uttellingen man kunne vente seg. Mot et vaklende Start-forsvar bør det dog være mulig å få til ting for den fysisk robuste unggutten.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Eirik Ulland Andersen (6,7%) – Blitt byttet ut av alle som spiller aktivt, men dette kan være runden det er lønnsomt å ha Ulland Andersen. Statsene tyder på at han bør score snart, og det er ingen lag det er lettere å score på en Sandefjord.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Gilli Rolantsson (24,7%) – Brann har sluppet inn i de to siste og skadeproblemene gjør at Rolantsson har vært nede som venstreback de to siste. Det er ikke ideelt når man skal spille borte på Lerkendal og vi tror fort det blir lite poeng også denne runden.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar