Før runde 12 av årets Eliteserie, lå alt til rette for at Rosenborg og Brann skulle ha likt antall poeng, og målforskjell forskjellen på lagene. Fasiten etter runde 12, er at Brann fortsatt er ubeseiret i serien, og leder med hele seks poeng på Rosenborg. Hvor lenge må Brann lede serien for at de skal være den største favoritten til gullet?

Flest poeng:
1. Ulrik Saltnes (Bodø/Glimt) – 17
2. Daniel Chima Chukwu (Molde) – 11
3. Adam Larsen Kwarasey (Vålerenga), Peter Orry Larsen (Brann) og Philip Zinckernagel (Bodø/Glimt) – 10

Med unntak av Saltnes, skilte ingen spillere seg ut med veldig høy poengfangst denne runden. Kun fem spillere havnet på tosifret antall poeng, noe som er uvanlig lavt. Etter disse fem spillerne som er listet opp her, hadde faktisk alle andre som kom med på rundes drømmelag i Fantasy, 9 poeng. Disse var Christopher Lindqvist (Strømsgodset), Vegard Skjerve (FK Haugesund), Jonathan Parr (Strømsgodset), Amor Layouni (Bodø/Glimt), Fredrik Aursnes (Molde) og Patrick Mortensen (Sarpsborg 08).

Disse 11 spillerne tok flest poeng i runde 12. Ulrik Saltnes tok desidert flest, med sine 17 (foto: skjermbilde fra Eliteserien Fantasy).

Rundens overraskelse:

De fleste forventet at formsterke Rosenborg, skulle bli det første laget til å slå Brann i årets Eliteserie. Etter en førsteomgang hvor begge lagene totalt nøytraliserte hverandre, gikk hjemmelaget opp i ledelsen litt ut i andre omgang. Brann svarte derimot to ganger, og tok med seg en meget sterk borteseier, og serieledelse med seks poeng hjem til Bergen. I den grad man kan si at en Brannseier er overraskende i årets Eliteserie, må man kunne si at dette resultatet var nokså overraskende, og en seier Brann vel ikke budsjetterer med før en sesong.

Rundens største overraskelse må likevel bli Bodø/Glimt. Fjorårets suverene OBOS-vinner, knuste årets overraskelseslag Ranheim, hjemme på Aspmyra. Anført av en strålende Ulrik Saltnes, spilte hjemmelaget forrykende angrepsfotball, og ga seg ikke før det sto 4-0.

Kristiansund imponerte også stort denne runden. En bortekamp i Skien er aldri enkel, men gjestene dro hjem igjen til Nordmøre med tre poeng i bagasjen. Takket være en fantastisk soloprestasjon av Daouda Bamba (målet som ga 2-0), hjalp det lite at Odd også fikk satt en ball i nettet. En strålende prestasjon av Kristiansund og deres elegante ivorianske spiss.

Rundens skuffelse:
Erik Tønne har vært en åpenbaring denne Fantasy-sesongen. Han leverte ikke poeng denne runden, og fikk utdelt null poeng i spillet. Selv om han ikke nødvendigvis gjorde en dårlig kamp, må man kunne si at han er en skuffelse for de mange spillerne som har han i sitt Fantasy-lag.

Odd er kanskje den største skuffelsen denne runden. Et formsterkt Odd skal kunne slå et lag som Kristiansund på hjemmebane, og med tap her klødde nok flere Fantasy-spillere seg i hodet over lav poengfangst på Rashani, Nordkvelle eller Ruud denne runden.

Prisøkning:
Alexander Søderlund              11.6 -> 11.8
David Akintola                         6.7 -> 6.8
Frederik Gytkjær                     8.8 -> 6.9
Stian Semb Aasmundsen       5.3 -> 5.4
Daouda Bamba                        7.0 -> 7.1
Birger Meling                           7.2 -> 7.3
Ole Jørgen Halvorsen            6.8 -> 6.9
Erik Tønne                               5.1 -> 5.2
Kristoffer Løkberg                  5.4 -> 5.5
Mads Reginiussen                  6.8 -> 6.9
Marcus Pedersen                    10.9 -> 11.0

Prisnedgang (utvalgte)

Thomas Lehne Olsen             7.7 -> 7.6
Gilli Rolantsson                       7.0 -> 6.9
Steffen Lie Skålevik                7.4 -> 7.3
Martin Broberg                        5.8 -> 5.7
Pål Andre Helland                  11.9 -> 11.8

Lærdom etter runden:

  • Daouda Bamba kan score hvor som helst, mot hvem som helst og når som helst. Fortsetter han i dette sporet, kan han kjempe med Pedersen og Søderlund om å bli toppscorer i serien i år. Kristiansund har Molde (H), Start (B) og Sarpsborg (H) de neste kampene, og Bamba kan score i alle disse tre. Kristiansund er meget sterke hjemme, og en bortekamp mot svake Start kan også passe ivorianeren og hans lagkamerater godt.
  • Ranheim er ikke uslåelige. Mange har kanskje kjørt på med Ranheimspillere den siste tiden, og det med god grunn. Helgas runde fikk oss imidlertid til å innse at Ranheim langt fra er uslåelige, og at de kommer til å gå på flere smeller utover i sesongen. Det kan dermed være greit å ikke legge opp laget sitt etter Ranheimspillere, uavhengig av hvem de møter. De har vist oss at de kan slå hvem som helst, men også tape mot hvem som helst.
  • Brann ser fortsatt veldig solide ut. Mange mente før denne runden at Branns tid som Norges beste lag var over. Brann viste ingen nåde og tok alle tre poengene med seg hjem. Nå leder de serien med seks poeng, og det ser fortsatt ut til at det er stor verdi i å gå for Brannspillere på Fantasy.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar