Fotballsonen ser nærmere på de mest spennende spillerne i sommerens VM og vi har nå kommet til talentene fra gruppe E og F.

Vi har valgt å ta for oss de som ikke er blant de etablerte stjerner i de største klubbene i verden, men noen av de større navnene som kan være aktuelle for en overgang vil også bli nevnt. Hovedfokuset ligger dog på de litt mindre kjente talentene, som man kan ha et ekstra øye til under sommerens VM. Det betyr at spillere som Kylian Mbappé, Marco Asensio og Gabriel Jesus ikke inkluderes, selv om de åpenbart er blant VMs største talenter.

Vi vil ta for oss fem spillere i hver gruppe, men da det er stor forskjell på antallet talenter for de ulike landene er det ikke alle lag som vil nevnes. Kravene for å være med er at spilleren er født senest i 95. Det betyr at alle spillerne er 23 eller yngre.

 

Gruppe E:
Andrija Zivkovic – 11.07.1996 (21 år) – Kantspiller/Midtbanespiller – Serbia (Benfica)
For de som spiller Football Manager er nok Zivkovic et kjent navn. Serberen har vært kjent som en særdeles spennende spiller i mange år, og har tidvis herjet på U-landslagene til serberne. På A-landslaget har gjennombruddet latt vente på seg, selv om han ble tidenes yngste debutant. I dette mesterskapet vil han heller ikke være fast på laget, men det vil nok by seg muligheter og i Benfica har Zivkovic etter hvert levert bedre etter å ha fått en litt trå start den første sesongen. Er veldig anvendelig, men har en kreativ rolle uansett hvor i banen han spiller. 21-åringen tar stadige steg, og selv om rakettkarrieren har latt vente på seg er det absolutt et potensial i Zivkovic.

Luka Jovic – 23.12.1997 (20 år) – Spiss – Serbia (Benfica)
I Benfica har man også en annen spennende serber. Luka Jovic er bare 20 år, men har fått sin A-landslagsdebut og står med 6 mål på 9 kamper for U21-landslaget. Spissen har det siste året vært på utlån hos Eintracht Frankfurt, og har levert en solid sesong der. Det har blitt 8 scoringer og 1 assist på 929 minutter, og mye av spilletiden har kommet i form av innhopp. Jovic kan også bli en joker for Serbia i VM. Der førstespiss Mitrovic er et oppspillspunkt er Jovic i større grad en kontringsspiller, som beveger seg smart og er en klinisk avslutter.

Sergej Milinkovic-Savic – 27.02.1995 (23 år) – Midtbanespiller – Serbia (Lazio)
Leser du ryktebørsene har du antagelig fått med deg hvem Milinkovic-Savic er, og har du sett Serie A denne sesongen vet du at dette allerede er en stjernespiller. Han har dog bare spilt tre landskamper så langt, og det virkelig gjennombruddet kom denne sesongen. Leverte 14 scoringer og 6 assist som sentral midtbanespiller i løpet av 2017/18-sesongen, og har vist seg som en komplett midtbanespiller. Er meget solid i duellspillet med sine 191 centimeter, og kombinerer fysiske forutsetninger med en eminent basisteknikk. Har et voldsomt skudd fra distanse, er en bra pasningsspiller og er på mange måter komplett. Mangler kanskje litt tempo, men bortsett fra det er det vanskelig å finne noen svakheter hos Milinkovic-Savic! Den spanskfødte serberen kommer antagelig til å bli solgt i sommer, og leverer han et godt VM kan fort prislappen være i milliardklassen.

Breel Embolo – 14.02.1997 (21 år) – Spiss/Kantspiller – Sveits (Schalke 04)
Til tross for at han bare er 21 år har Breel Embolo allerede spilt 24 landskamper for Sveits! Etter å ha vokst opp i Basel-systemet fikk den kamerunskfødte spissen sin A-lagsdebut bare måneder en knapp måned etter at han fylte 17. Der ble han etter hvert en nøkkelspiller og leverte to meget sterke sesonger før han ble solgt til Schalke sommeren 2016. Der har det ikke blitt så mye spilletid som man hadde ventet, men Embolo fikk til slutt 21 kamper i Bundesliga denne sesongen. Han har et bredt ferdighetsregister å spille på, i tillegg til en solid fysikk og et voldsomt rykk. Foreløpig har ikke Embolo slått ut i full blomst, men potensialet er voldsomt og han er en svært underholdende spiller.

Denis Zakaria – 20.11.1996 (21 år) – Defensiv midtbane – Sveits (Borussia Mönchengladbach)
Etter at vår egen Håvard Nordtveit forlot Mönchengladbach var det et ledig plass i den dype midtbanerollen hos Bundesliga-klubben. Den slet de litt med å tette den første sesongen, men foran den foregående sesongen ble unge Denis Zakaria hentet inn og sveitseren har levert strålende. Med en voldsom fysisk tilstedeværelse gjør han en meget solid ryddejobb. Det har også gitt 21-åringen ti landskamper så langt, og selv om han nok må finne seg i å sitte en del på benken er han absolutt et godt alternativ for Sveits. Til å være midtbaneanker har han også et godt teknisk repertoar og Zakaria liker å gå med ball, samt at han har en god høyrefot og ofte ser etter en mulighet til å spille fri medspillere i bakrommet.

 

Gruppe F:
Timo Werner – 06.03.1996 (22 år) – Spiss – Tyskland (RB Leipzig)
Mange storklubber har allerede Timo Werners navn høyt oppe på ønskelista og leverer han et godt VM så kan han fort havne i en internasjonal toppklubb etter sommeren. Den svært hurtige spissen har hatt et fenomenalt målsnitt på tyske U-landslag, men klarte ikke helt å levere det samme under sin tid i Stuttgart. Foran 16/17-sesongen tok likevel Leipzig sjansen og kjøpte unggutten, som svarte med å sette 21 scoringer i sin første sesong i klubben. Denne sesongen har han like mange totalt, men da på en del flere kamper. På A-landslaget har han solide syv mål på tretten kamper. Det virker å gi startplass for Tyskland og da kan Werner fort bli en av turneringens kometer.

Julian Brandt – 02.05.1996 (22 år) – Kantspiller – Tyskland (Bayer Leverkusen)
Tyskland har en rekke U23-spillere som kunne vært nevnt her, men de fleste av dem er allerede i toppklubber. Leon Goretzka har allerede signert for Bayern München, hvor Joshua Kimmich og Niklas Süle allerede spiller. En som kan være aktuell for en overgang er dog Julian Brandt, som har levert en god sesong i Bayer Leverkusen. Han har i flere år vært knyttet til Arsenal og Liverpool, men nå har han nylig signert en ny kontrakt med Leverkusen. Brandt ble noe overraskende valgt foran Leroy Sané til dette mesterskapet og det sier en del om potensialet. Den driblesterke kantspilleren er både en målscorer og tilrettelegger og kan i tillegg by på tekniske finesser du skal langt ut i moment-alfabetet for å finne.

Hirving Lozano – 30.05.1995 (22 år) – Kantspiller – Mexico (PSV Eindhoven)
Det har gått gjetord om Hirving Lozano i flere år allerede, og undertegnede har latt seg imponere av mexicaneren i ulike ungdomsturneringer. I fjor fikk han endelig sin overgang til europeisk fotball og i PSV har han vært en åpenbaring! Lozano leverte hele 28 målpoeng på 29 kamper i Eredivisie, og den lynraske kantspilleren har virkelig fått vist seg frem. 22-åringen er ekstremt vanskelig å stoppe når han kommer opp i fart og skaper voldsomt med sjanser både for seg selv og medspillere. Har i tillegg en fin dødballfot og mye tyder på at oppholdet i PSV kan bli kort, spesielt om han leverer i VM. ”Chucky” er en personlig favoritt og en spiller vi kommer til å høre mye om i årene som kommer.

Edson Alvarez – 24.10.1997 (20 år) – Høyreback/Midtstopper – Mexico (America)
20 år gamle Edson Alvarez er én av åtte spillere fra hjemlig serie i Mexico-troppen, men om han fortsetter utviklingen sin vil det sannsynligvis være klubber fra større ligaer som melder sin interesse. Han har vært tilnærmet fast på landslaget det siste året, hvor han har bekledd høyrebacken. Den 190 centimeter høye mexicaneren spiller stopper i klubblaget, hvor han også har spilt noe som defensiv midtbanespiller. I America kom han opp med nummer 282 på drakten, og holdt på å bli matchvinner i Apertura-finalen som 19-åring. Hans scoring holdt dog ikke hele veien inn, men Alvarez har blitt en kulthelt i America. Det har vært europeisk interesse for Alvarez en stund, men den meksikanske klubben har valgt å holde på ham til over VM og håper nok å kunne selge 20-åringen for en betydelig sum om han leverer et godt mesterskap.

Lee Seung-woo – 06.01.1998 (20 år) – Kantspiller – Sør-Korea (Hellas Verona)
Svært få har bedre målsnitt på de Sør-Koreanske U-landslagene enn Seung-woo, og talentet har vært ubestridt i lang tid. Barcelona hentet ham allerede som 12-åring, og i diverse U-landslagsturneringer har han vært tilnærmet ustoppelig. Blant annet ble han turneringens spiller i det asiatiske U16-mesterskapet etter å ha scoret fem og levert fire målgivende på fem kamper i turneringen. Nå er han også inne på A-landslaget og har allerede notert seg for en målgivende pasning i løpet av sine tre første kamper. I Hellas Verona har han fått noen A-lagsmuligheter, men etter nedrykket har flere klubber meldt sin interesse og mye tyder på at han vil fortsette karrieren et annet sted. Seung-woo foretrekker å trekke seg inn fra venstrekanten og har et voldsomt driv med ballen i beina. I Serie A fikk han også vidt en del tekniske detaljer av høy klasse, og løpesettet og måten han utfordrer motstandere på har gjort at han i Sør-Korea sammenlignes med selveste Lionel Messi.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar