Eliteserien er tilbake etter landslagspause, og runde 13 ble runden hvor Ranheim kom tilbake atter en gang og viste at Trondheim er hvit og blå. Samtidig sliter fortsatt Sandefjord i bunnen av tabellen og har fortsatt ikke vunnet siden tredje serierunde. 

Flest poeng:

1. Vegard Skjerve (Haugesund) – 15
2. Benjamin Karamoko (Haugesund) – 12
3. Stian Aasmundsen (Kristiansund) – 11

Disse 11 spillerne tok flest poeng i runde 13.

Rundens overraskelse:

Hjemmesterke Kristiansund og Tromsø fortsetter å levere gode prestasjoner på eget kunstgress. Kristiansund tok en sterk 1-0 seier hjemme mot naboen Molde i kampen om Møre og Romsdal og står dermed med tre strake seiere på rad i Eliteserien.

Simo Valakari har virkelig fått orden på Tromsø siden inntreden i fjor og laget hans har ikke tapt hjemme på Alfheim denne sesongen, og vi må helt tilbake oktober i fjor siden «Gutan» tapte på hjemmebane. Med 20 poeng etter 13 serierunder på syvende plass er det kun fire poeng bak Rosenborg på tredjeplass og elleve poeng bak serieleder Brann.

Rundens skuffelse:

Molde klarer ikke å gjenskape gode prestasjoner og står med seks fattige poeng de siste fem kampene. Det er heller ingen som utmerker seg sett med Fantasy-øyne da formkurven ligner mer en berg og dalbane. Derfor kan det være greit å styre unna Molde-spillere – som har Stabæk (H), Brann (B) og Vålerenga (H) de neste tre kampene før sommerpausen – før de viser stabilitet.

Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen får det heller til å stemme og med 2-1 tapet borte mot Tromsø øker luken til Brann til elleve poeng etter nesten halvspilt serie. Fjorårets seriemester er upresise når det gjelder foran motstanderes mål og sliter offensivt. Det betyr at det heller ikke er mange Rosenborg-spillere som frister, men frem til det løsner offensivt bør man prioritere defensive-spillere fra trønderne hvis man skulle vurdere noen.

Prisøkning:

Stian Semb Aasmundsen: 5,5 -> 5,6

Prisnedgang (utvalgte)

José Ángel: 4,9 ->4,8
Benjamin Stokke: 6,6 ->6,5
Marius Amundsen: 4,3 -> 4,2
Tokmac Nguen: 7,2 -> 7,1
Leke James: 7,9 -> 7,8

Lærdom etter runden:

  • Eventyret i fjæra på Ranheim ser aldri ut til å ta slutt. «Lillebror» i Trondheim har et poengsnitt på to poeng etter tretten serierunder og er på andre plass! Sett med Fantasy-øyne har de imidlertid fortsatt til gode å holde nullen i en Eliteserie-kamp, så defensivt er det ikke mange poeng å hente fra Ranheim-spillere.
  • Haugesund går ofte under radaren og har variert i prestasjonene de siste årene, men i år har Måkeberget kunne jublet mye innledningsvis i sesongen. Dessuten er det flere spillere som peker seg ut på Fantasy, deriblant overraskelsen David Akintola. I tillegg til flere forsvarere slik som de offensive backene Alexander Stølås og Kristoffer Haraldeid. De er ofte involvert offensivt og tar dødballer samtidig som det er gode muligheter for å holde nullen, mens Akintola ofte er hjernen bak det som skapes offensivt og er gjerne nest sist eller sist på ballen.
  • Etter trenerbyttet i Drammen med «BP» inn som midlertidig trenerløsning var det ny entusiasme å spore. Har et overkommelig kampprogram hvor Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen kan notere seg for offensive målpoeng hvor Ranheim (H), Lillestrøm (B) og Kristiansund (H) venter på de neste tre kampene.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar