Fotballsonen ser nærmere på de mest spennende spillerne i sommerens VM og vi har nå kommet til talentene fra gruppe E og F.

Vi har valgt å ta for oss de som ikke er blant de etablerte stjerner i de største klubbene i verden, men noen av de større navnene som kan være aktuelle for en overgang vil også bli nevnt. Hovedfokuset ligger dog på de litt mindre kjente talentene, som man kan ha et ekstra øye til under sommerens VM. Det betyr at spillere som Kylian Mbappé, Marco Asensio og Gabriel Jesus ikke inkluderes, selv om de åpenbart er blant VMs største talenter.

Vi vil ta for oss fem spillere i hver gruppe, men da det er stor forskjell på antallet talenter for de ulike landene er det ikke alle lag som vil nevnes. Kravene for å være med er at spilleren er født senest i 95. Det betyr at alle spillerne er 23 eller yngre.

 

Gruppe G:
Youri Tielemans – 07.05.1997 (21 år) – Midtbanespiller – Belgia (Monaco)
Youri Tielemans er ikke et helt ukjent navn for de fotballinteresserte, men det virkelige gjennombruddet på den internasjonale scenen har ikke kommet helt enda. Tross sin unge alder rakk han nærmere 200 kamper for Anderlecht før han ble solgt til Monaco i fjor sommer. Den første sesongen i den franske storklubben har han levert noe varierende og vært litt plaget av skader, og der han viste seg som en målscorer i sin siste sesong i Belgia har han stort sett spilt dypere i banen i Monaco. I Belgia har han dog vist sin vanvittige skuddfot og målteft på alle U-landslag, hvor han har et nesten ubegripelig målsnitt til å være midtbanespiller. Det har vært snakk om en overgang til Milan og det er mulig Tielemans flytter på seg i sommer. I VM blir det svært tøff kamp for å få spilletid, på et bunnsolid Belgia-lag, men som den yngste i Belgia-troppen er han den kanskje mest lovende spilleren de har. En annen mann som også spiller dypt på midtbanen og som er et interessant prospekt i Belgia er Leander Dendoncker, som var Tielemans lagkamerat i Anderlecht. Han er dog lenger bak i køen, men etter meget solide prestasjoner de to siste sesongen er han nok meget aktuell for en overgang i sommer.

Adnan Januzaj – 05.02.1995 (23 år) – Kantspiller – Belgia (Real Sociedad)
Som tidligere United-spiller er Januzaj kjent for de fleste, men etter å ha fått en lovende start på karrieren har det vært noen tunge år for belgieren. Et mislykket utlån til Dortmund i 15/16-sesongen ble fulgt av en svak sesong i Sunderland den påfølgende sesongen. Kontrakten med United gikk ut forrige sommer, og Januzaj endte i Real Sociedad. Der slet han lenge med å levere på det nivået som forventes, men mot slutten av sesongen har han vist veldig lovende takter og det var nok til å komme med i VM-troppen. Det er lite trolig at han starter for Belgia, men Januzaj er i ferd med å få fart på karrieren igjen og etter å ha blitt latterliggjort i noen sesonger ser han endelig ut til å kunne levere opp mot det nivået mange hadde ventet at han skulle.

Marcus Rashford – 31.10.1997 (20 år) – Spiss – England (Manchester United)
England har en tropp med mange nye spillere siden forrige VM, men som Premier League-spillere er de fleste av disse velkjente navn for de fleste. Dele Alli og Raheem Sterling er etablerte stjerner, og Rashford har også et solid antall seriekamper allerede. Manchester United-spilleren har også spilt forholdsvis mye på klubblaget, men det er sjelden han har fått fulle kamper. Av de unge hos England som foreløpig ikke er ordentlig etablert er han kanskje den mest spennende og i oppkjøringen til VM har han tidvis vist seg frem på strålende vis. Ellers er også Trent Alexander-Arnold et naturlig navn å nevne, men han vil antagelig være lengre unna å få spille enn hva Rashford er.

Michael Murillo – 11.02.1996 (22 år) – Høyreback – Panama (New York Red Bulls)
Panama er ikke den fotballnasjonen som har bydd verden på mest underholdning, men det finnes likevel noen spennende spillere selv her. Michael Murillo har spilt i MLS siden 2017 og spiller for New York Red Bulls, hvor han blant annet kom med på årets lag i den nordamerikanske utgaven av Champions League. Den hurtige høyrebacken har spilt over 20 landskamper for Panama og viste blant annet i treningskampen mot Norge at han har ferdigheter med ball så vel som fysiske forutsetninger. Se opp for en offensiv og fremadstormende høyreback hos Panama denne sommeren.

Saif-Eddine Khaoui – 27.04.1994 (23 år) – Offensiv midtbane – Tunisia (Marseille)
Denne 23-åringen har bare to landskamper bak seg, men kan likevel bli en viktig spiller for Tunisia denne sesongen. Med en strålende venstrefot har han levert veldig godt i Troyes denne sesongen, hvor han har vært på utlån fra Marseille. Den offensive midtbanespilleren har scoret noen utsøkte mål og har vist frem en strålende dødballfot. Han er også en underholdende spiller med et godt driv og en direkte spillestil. Det venter tøffe kamper mot både England og Beliga, men Khaoui har ferdigheter til å kunne utrette noe. Ellers er også Bassem Srafi en spennende ung mann i Tunisia, og 20-åringen har mye av det samme som Khaoui, men vil mest sannsynlig være mest aktuell for innhopp i sommer.

 

Gruppe H:
Karol Linetty – 02.02.1995 (23 år) – Midtbanespiller – Polen (Sampdoria)
Polen har en av sine beste årganger på lang tid, og en av de som har spilt seg inn i dette laget er Karol Linetty. Den hardtarbeidende midtbanespilleren har vært veldig god for Sampdoria etter at han ankom Serie A-klubben i 2016, og i sommer skal han gjøre jobben på den sentrale midtbanen for at Polens største stjerner skal skinne. Få jobber hardere enn Linetty og i den noe mer frigjorte rollen i Sampdoria har han vært en av ligaens beste til å vinne ballen høyt i banen. Polakken er forholdsvis komplett og har også et godt driv med ballen, men vil sannsynligvis ha en noe begrenset rolle på landslaget.

Ismaila Sarr – 25.02.1998 (20 år) – Kantspiller – Senegal (Rennes)
20 år gamle Ismaila Sarr har spilt nærmest fast på Rennes denne sesongen og har gjort sine saker meget bra. Han spilte på U23-landslaget allerede som 17-åring og året etter tok han steget opp på A-landslaget. Hittil har det blitt 11 kamper og 3 scoringer, den siste av dem i fredagens kamp mot Kroatia. Man kan fortsatt se at Sarr er noe uferdig som spiller, men ferdighetene med ball i beina er svært bra og med en hurtighet få andre kan matche er han vanskelig å stoppe. I de kampene hvor han får ting til å fungere er han virkelig en attraksjon og det er nok betydelig større klubber enn Rennes som følger med på 98-modellen i sommer.

Moussa Wague – 04.10.1998 (19 år) – Høyreback – Senegal (KAS Eupen)
Senegals 98-generasjon har flere spennende spillere å by på, og i likhet med Sarr er Moussa Wague en lynhurtig spiller med fysikken i orden. Høyrebacken har fått en del spilletid for landslaget siden debuten i mars 2017, og kjemper om en plass i startelleveren når sommerens mesterskap sparkes i gang. Wague har foreløpig ikke fått presentert seg ordentlig for den gemene fotballsupporter, men når han i sommer blir første KAS Eupen-spiller til å være med i et VM og får han vist seg frem her kan det fort bli aktuelt med en overgang i sommer.

Keita Baldé – 08.08.1995 (23 år) – Spiss/Kantspiller – Senegal (Monaco)
Den mest omtalte av Senegals U23-spillere er uten tvil Keita Baldé. Keita spilte sin første landskamp for Catalonia, og er født i Spania. Han spilte i Barcelona i ungdomsårene og ble tidlig kjent som et kjempetalent. Til tross for at han var høyt ansett i Barcelona valgte Keita å gå til Lazio som 17-åring, og ett år senere etablerte han seg på førstelaget i Lazio. Der viste han tidvis prov på et voldsomt talent, men det svingte voldsomt. Så kom det virkelige gjennombruddet i 16/17-sesongen, hvor han scoret 16 mål i Serie A. Det førte til at Monaco kjøpte senegaleseren. Han startet godt i fyrstedømmet, men har hatt en varierende sesong og det spekuleres i at han vil bli solgt. Da kan et VM være et fint utstillingsvindu, og det er ingen tvil om at Keita Baldé har ferdigheter til å levere store ting.

Davinson Sanchez – 12.06.1996 (21 år) – Midtstopper – Colombia (Tottenham)
Sanchez spilte hele 31 kamper i Premier League denne sesongen og er på mange måter etablert i et topplag. Det er dog lett å glemme at han er bare 21 år gammel(fyller 22 på tirsdag), og potensialet til colombianeren er voldsomt. Med sin fysiske tilstedeværelse er han vond å møte og han har også vist seg som en svært god pasningsspiller. At han skulle ta steget så raskt etter overgangen fra Ajax var det få som hadde ventet, og fortsetter Sanchez å spille på dette nivået vil nok klubber med større økonomiske muskler enn Tottenham ha midtstopperen i sitt søkelys om ikke lenge. Han står så langt bare med 9 landskamper, og det har gått sjokkerende fort for 96-modellen som ikke var fast på laget i Atletico Nacional før 2016. I sommer vil han sannsynligvis utgjøre et spennende stopperpar med Yerry Mina, og Barcelona skulle muligens ønske det var Sanchez som spilte i Blaugrana-drakten.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar