Keeperen er ofte den spilleren på laget som får minst oppmerksomhet. De selges aldri for gigantsummer og de kåres veldig sjelden til verdens beste fotballspiller. Det er en meget spesiell rolle. En helt annen rolle enn det de andre på laget har. Utespillere kan gjøre 15 feil i en kamp, men det trenger ikke å få store konsekvenser. Gjør en keeper én feil, så får det veldig ofte fatale konsekvenser for hele laget. Dette betyr at om du tenker å vinne VM, bør du ha en solid sisteskanse.

Fotballsonen presenterer her de 10 beste keepere, uavhengig om de starter, i dette VM. I tillegg presenteres en det er verdt å se opp for. 

 

  1. Pepe Reina (35 år/Spania/Napoli)

Reina får neppe mye spilletid dette mesterskapet. I så fall må De Gea bli skadet eller utestengt. Likevel oser Reina enda av kvalitet og rutine. Har lagt bak seg flere solide sesonger for Napoli og ranket som en av de bedre keeperne i Serie-A. Reina ville nok vært selvskreven hos flere av de andre VM-lagene og er fortsatt så god at han kommer inn på vår topp 10 liste.

Pepe Reina (Foto:By Кирилл Венедиктов (https://www.soccer.ru/galery/1022771/photo/691821) [CC BY-SA 3.0GFDL, CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons)

  1. Fernando Muslera (31 år/Uruguay/Galatasaray)

Muslera er en av verdens beste keepere, men som ofte blir glemt. Kanskje har det noe med at han har valgt å bli værende i Galatasray istedenfor å prøve seg i en av toppklubbene i Europa? Gjør han og Uruguay et godt mesterskap, er det ikke umulig at en klubb i en av de største ligaene ønsker seg Muslera på lønningslisten. 31-åringen har opparbeidet seg en enorm rutine og debuterte for landslaget helt tilbake i 2009. I VM i 2010 holdt Muslera nullen i alle de tre gruppekampene og reddet to straffer i den kontroversielle kvartfinaleseieren mot Ghana. Muslera og Uruguay har havnet i en relativt enkel gruppe og bør kvalifisere seg til sluttspillet også i 2018.

  1. Keylor Navas (31år/Costa Rica/Real Madrid)

Hvor god er Keylor Navas egentlig? Ikke god nok til å bringe Costa Rica til et VM-gull, men at han kan redde mange poeng for sitt land, er det ingen tvil om. Navas har vunnet tre Champions League titler på rad og selv om det har vært spekulasjoner om David De Gea eller Kepa Arrizabalaga som erstatter, har Navas klamret seg fast som førstekeeper for Real Madrid. Navas mangler litt i feltarbeidet, men er relativt flink til å skjule det og har ofte noen voldsomme reaksjonsredninger. Costa Rica overbeviste i VM 2014 og da holdt Navas nullen i tre kamper.

  1. Hugo Lloris (31år/Frankrike/Tottenham)

Lloris er Frankrikes ubestridte nummer en og i tillegg er han kaptein. Llrois har ingen konkurranse i Tottenham og knapt konkurranse på landslaget. Det gjør at han kan konsentrere seg om å spille godt, men samtidig mangler det kanskje noen som kan pushe Lloris til å ta ut det siste lille? Stort sett veldig solid og har masse rutine som vil komme godt med når det koker i VM. Mangler litt autoritet i feltet, men er en skuddstopper av rang.

  1. Thibaut Courtois (26år/Belgia/Chelsea)

Courtois har ikke hatt sin beste sesong i Chelseatrøya, men har også slitt litt med skader som kanskje har hemmet han. Likevel er det få som ikke anser Courtois som en av verdens beste keepere. Skal Belgia lykkes, er de avhengig av en solid keeper. Det har de i Courtois som også har opparbeidet seg plenty med rutine på tross av at han bare er 26 år. Hvis ryktene om at Courtois ønsker seg bort fra Chelsea stemmer, er dette den perfekte anledningen til å imponere storklubbene.

Thibaut Coutois (Foto: Ian Minkoff-London Pixels [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons)

  1. Ederson Santana de Moraes (24 år/Brasil/Manchester City)

Ederson eller Allison? Det sitter kanskje Brasils trener, Tite, og grubler over nå. Vi tror, som de fleste, at valget faller på Allison Becker, men Ederson har gjort sine saker veldig bra i sin første sesong for Manchester City. På et suverent Manchester City lag, har Ederson tatt det meste av det som har kommet (holdt nullen 16 ganger denne sesongen). I tillegg passer nok Ederson minst like godt inn i Brasils oppbyggende spill som i Manchester City. Ederson presterte å lykkes med 645 av de 658 kortpasningene han slo for Manchester City denne sesongen (113 flere enn nestemann på lista).

Ederson (Foto: Brad Tutterow -CC BY 2.0.)

  1. Alison Ramses Becker (25 år/Brasil/Roma)

Alison Becker, er per dags dato Romas juvel, men hvor lenge? Det ryktes at noen av de største klubbene i Europa er villig til å tømme bankkontoen for å sikre seg Alison. Kan han bli tidenes dyreste målvakt? Blir etter alle solemerker Brasils førstemålvakt og selv om han bare har spilt 25 landskamper har han en enorm statistikk på landslaget. Alison holdt nullen 15 av 20 ganger under Tite. Denne mannen har det meste som skal til for å bli en legende hos Brasil. Det eneste som trekker litt ned hos oss, er at han kanskje mangler litt rutine.

  1. Manuel Neuer (32 år/Tyskland/Bayern München)

Hvor står du nå Neuer? Vært ute med skade i lang tid, men Löw valgte å ta med seg sin rutinerte sisteskanse. Det er kanskje rutinen som redder Neuer nå. Ter Stegen banker knallhardt på døra, men Löw er veldig tro mot sine menn. Mange reagerte på at Leroy Sané ble vraket fra VM-troppen, men det er også et tegn på at Löw har veldig tro på sine mest betrodde menn. Lykkes ikke Tyskland og Löw i dette mesterskapet, vil nok valget Neuer og vrakingen av Sané bli høylytt diskutert i Tyskland. Det er ingen tvil om at Neuer er en av verdens beste keepere når han er i form, men akkurat nå rangerer vi flere over han på grunn av det lange skadeavbrekket.

  1. Marc-André Ter Stegen (26 år/Tyskland/Barcelona)

Sesongen 2017/2018 må sies å være Ter Stegen sitt store gjennombrudd. Alle har sett talentet lenge, men det var først i år vi har sett en Ter Stegen i full blomst. Bunnsolid for Barcelona og han har også gjort sine saker bra i Neuer sitt skadefravær. Vi i Fotballsonen regner med at det er en mann som kommer til å være ekstra skuffet når Jogi Löw offentliggjør Tyskland sin startoppstilling mot Mexico den 17.juni. 26-åringen er nok veldig sugen på å starte for Tyskland i VM og mye skal gå galt hvis ikke han er førstevalg i VM 2022.

  1. David De Gea (27  år/Spania/Manchester United)

Hvor hadde Manchester United vært uten David De Gea? De hadde ikke vært nummer to i Premier League i år i hvert fall. De Gea har vært helt enorm for United de siste sesongene. Står i mål som ingen andre, har sin unike stil og mye av det han gjør faller helt naturlig for den høyreiste sisteskansen. Uansett hva som skjer, så virker han bare å bli bedre og bedre. Slet voldsomt med feltarbeidet i starten av sin Premier League karriere, men det har blitt mye bedre. Han varter opp med redninger som om det skulle være det mest selvsagte i hele verden, hvor folk bare blir stående å måpe etterpå. Driver motstanderlaget til vanvidd og spisser virker nesten redd når de skal avslutte mot han. De Gea Reddet 14 opplagte mål og holdt nullen 18 ganger i Premier League denne sesongen. I tillegg holdt han nullen i seks av de ni VM-kvalifiseringskampene han spilte. Det er store forventninger til Spania og mye ansvar ligger på David De Gea som skal prøve å leve opp til prestasjonene til legenden Iker Casillas og 2010 og 2012-lagene til Spania.

David De Gea (Foto: By Saul Tevelez (David De GeaUploaded by Dudek1337) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons)

Keepere som også er med i VM, men som ikke nådde opp i topp 10:

Wojciech Szczesny (28 år Polen/Juventus), Yann Sommer (29 år/Sveits/Borussia Mönchengladbach), Jordan Pickford (24 år/England/Everton), Kasper Schmeichel (31 år/Danmark/Leicester), David Ospina (29 år/Colombia/Arsenal), Danijel Subasic (33 år/Kroatia/Monaco), Rui Patrício (30 år/Portugal/Sporting Lisboa), Igor Akinfeev (32 år/Russland/CSKA Moskva).

 

En å se opp for:

Jordan Pickford (England/Everton)

Ender etter all sannsynlighet opp som Englands sisteskanse. Spørsmålet er om 24-åringen er klar for denne oppgaven nå. Det hviler som alltid et enormt press på England i mesterskap og skulle det ikke gå veien for Pickford, vil det ikke være den første gangen en engelsk keeper får det tøft som følge av dårlige prestasjoner i et mesterskap.

Pickford har vært en av Everton sine beste og mest stabile spillere denne sesongen og det har ikke vært en enkel oppgave å vokte buret for Liverpoollaget denne sesongen. Pickford er ikke nødvendigvis den som preger listene over de mest imponerende statistikkene, men han gjør ting enkelt og greit. Hans store styrke er distribusjon av ballen og han er solid i feltet. Gjør England og Pickford et solid mesterskap, vil nok flere større klubber ta kontakt med Everton allerede i sommer.

Jordan Pickford (Foto: By Sven Mandel [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar