Angrepsspillere er de spillerne som får mest omtale i media fordi de er de som begeistrer mest og fordi det er de som også scorer mest mål. Dermed er det ikke rart at det også er de som går for de høyeste summene når overgangsvinduene er åpne (ref. Neymar).

Å plukke de ti beste angrepsspillerne til dette verdensmesterskapet er en nesten umulig oppgave med tanke på hvilket utvalg vi har i år. Det er noen som selvfølgelig er selvskrevne, men utenom dem er det vanskelig å virkelig skille dem fra hverandre. Likevel har jeg gjort et ærlig forsøk på å rangere dem, og her er den listen:

10. Sergio Kun Agüero (30 år, Argentina og Manchester City)

At en spiller som Sergio Kun Agüero er kun er på 10. plassen i denne listen sier sitt om hvor høyt nivået på årets angrepsspillere er. Likevel, med 21 mål på 25 kamper i Manchester Citys surrealistisk gode sesong i Premier League må Agüero med. For en mann som utrolig nok aldri har kommet på årets lag i England med gode prestasjoner helt siden han ankom den blå delen av Manchester, er han heldigvis med i Jorge Sampaolis 23-mannstropp. Om han blir valgt til å starte foran Gonzalo Higuain er fortsatt usikkert, men om han kommer med vil han nok bidra sterkt i en allerede sterk angrepsrekke hos Argentina.

9. Robert Lewandowski (29 år, Polen og Bayern München)

Polens store håp dette mesterskapet hviler godt på skuldrene til Bayern Münchens superspiss. Med vanvittige 16 mål i kvalifiseringen har Lewandowski vist at han fortsatt kan score selv om han spiller for landslaget, og han var den viktigste brikken som gjorde at Polen vant sin kvalifiseringsgruppe for dette verdensmesterskapet. Ryktene i fotballverden sier nå at Lewandowskis agent har sagt at han har bedt om en overgang vekk fra Bayern, så Polens superstjerne har alt å spille for dette mesterskapet.

8. Diego Costa (29 år, Spania og Atletico Madrid)

Man kan si hva man vil om Diego Costa, men han er en spiller som det alltid skjer noe rundt. Kanskje passer han ikke helt inn i hvordan Spania ønsker å spille, men han klarer å lage nok liv og røre i motstandernes forsvar til at Spania er en av de store favorittene til å vinne dette mesterskapet. Med Europa League-troféet i lommen rett før snuten skulle settes i retning Russland, kan dette være Diego Costas store sjanse til å vinne noe med landslaget, så får vi se om det var et riktig valg å velge å spille for Spania over Brasil.

7. Edinson Cavani (31 år, Uruguay og Paris Saint-Germain)

Etter Zlatan Ibrahimovic dro fra Paris Saint-Germain har Edinson Cavani blomstret som førstevalg på Frankrikes største klubblag. 28 mål på 32 kamper på hovedstadslaget i Ligue 1 er et helt vanvittig målsnitt, noe som Uruguay kommer til å få nyte godt av denne sommeren. I tospann med en mann som vi kommer tilbake til senere på denne listen, kan målmaskinen Cavani herje på topp for et defensivt solid Uruguay som har alle muligheter til å nå langt i Russland.

6. Harry Kane (24 år, England og Tottenham Hotspur)

Mye av Englands håp til å endelig komme langt i et mesterskap igjen hviler på Tottenhams store stjerne. Med 26,25 mål i snitt på de fire siste sesongene i Premier League for Londonklubben har britene store håp om at Kane skal briljere like mye for landslaget som for klubblaget. I en gruppe som England skal komme seg videre fra vil Hurrikane være enormt viktig for hvor langt England klarer å komme seg i sluttspillet, og med en av verdens beste avsluttere foran mål kan Kane bli avgjørende.

5. Antoine Griezmann (27 år, Frankrike og Atletico Madrid)

Toppscoreren fra EM i Frankrike for to år siden med 6 mål vil nok spille hvert eneste minutt i de kampene som betyr noe for et Frankrike som har en av verdens mest vanvittige bredde når det kommer til spillere å kunne velge mellom. Selvskreven både på Frankrike og klubblaget Atletico Madrid, som vant Europa Leaugue i år, vil den tidligere vingen være instrumental for Frankrike med sin teknikk, spillforståelse og avslutteregenskap. Skal Frankrike gjøre det godt i Russland, må Griezmann finne veien til målet, noe han mest sannsynligvis gjøre.

4. Luis Suarez (31 år, Uruguay og FC Barcelona)

En mann som ikke bare er god foran mål, men kan også spille andre gode. Suarez har i sine fire sesonger for Barcelona levert utrolige 110 mål på 130 kamper i La Liga Santander, hvor han i tillegg har en drøss med målgivende til sine lagkamerater. For landslaget scorer han nesten annenhver kamp, og han er heller ikke redd for å gjøre det han selv føler han må for å vinne kamper. Suarez er en vinnerskalle, og han kommer til å gjøre det han må for å føre Uruguay langt i dette mesterskapet.

3. Neymar da Silva Santos Júnior (26 år, Brasil og Paris Saint-Germain)

Brasils største stjerne i deres eget verdensmesterskap i 2014 rakk akkurat å komme tilbake fra skade for å hente det troféet brasilianerne ikke fikk for fire år siden. Bookmakernes favoritt til å vinne årets mesterskap har kanskje det mest komplette lagt på papiret foran dette mesterskapet, og det navnet man legger mest merke til er venstrekanten Neymar. Verdens dyreste spiller gjennom tidene, arvtageren til gullballen etter to mann som vi kommer tilbake til og nylig tilbake fra en skade som satte han ut i flere måneder er Neymar klar for å trollbinde publikum med sine kjappe bein og utenomjordiske teknikk. Vi kommer til å nyte godt av å se en brasilianer på venstrekanten som har ventet på dette mesterskapet helt siden han ble skadet i det forrige og ikke fikk være med å bidra helt til Brasil gikk ut i semifinalen mot Tyskland.

2. Cristiano Ronaldo (33 år, Portugal og Real Madrid CF)

Vinner av Gullballen 5 ganger, vinner av Champions League 5 ganger der de tre siste har vært på rad og Europamester med Portugal i 2016. Portugiseren har siden Sir Alex Ferguson hentet han fra Sporting Lisboa blitt en av de mest suksessfulle fotballspillerne i verden. Det var etter han dro til Real Madrid han begynte å skinne på det sterkeste, og har herjet i La Liga Santander helt siden han kom dit. Med en skuddteknikk barn øver på hver eneste dag på løkka, en topphastighet Usain Bolt ville vært stolt av og en spenst som man skulle tro var umenneskelig er denne manne en konstant trussel foran mål. For Portugal kommer Ronaldo nok også til å spille ren spiss i forhold til kantrollen han har hatt i Real Madrid, så midtstopperne til de lagene som Portugal møter får en knalltøff jobb foran seg, for denne mannen er nesten umulig å stoppe.

1. Lionel Messi (30 år, Argentina og FC Barcelona)

Verdens beste fotballspiller måtte selvfølgelig komme øverst på denne listen og. Uten den fysikken som Cristiano Ronaldo har så har likevel Lionel Messi klart å dominere fotballbanen. Man gjennom hans karriere har gått tom for superlativer for å beskrive Messi, alt har allerede blitt sagt. Det eneste Messi aldri har klart, er å vinne verdensmesterskapet med Argentina, og i år blir kanskje hans siste mulighet. Med sitt vanvittige overblikk, presise venstrebein og en dribleteknikk som alle verdens forsvarsspillere aldri har klart å stoppe kan Messi like fint finne på å drible et helt lag, samtidig som han kan spille fri medspillere på alle mulige måter. At vi som lever nå har vært så heldige å leve samtidig som denne mannen, burde vi takke alle våre Guder og foreldre for at vi får lov til.

Angripere som også er med i VM, men som ikke nådde opp i topp 10:

  • Romelu Lukaku (25 år, Belgia og Manchester United)
  • Gabriel Jesus (21 år, Brasil og Manchester City)
  • Thomas Müller (28 år, Tyskland og Bayern München)
  • Roberto Firmino (26 år, Brasil og Liverpool)
  • Gonzalo Higuain (30 år, Argentina og Juventus)
  • Dries Mertens (31 år, Belgia og Napoli)
  • Mohammed Salah (25 år, Egypt og Liverpool)

 

Se opp for:

Kylian Mbappé (19 år, Frankrike og Paris Saint-Germain)

Å være kun 19 år og i tillegg være en av verdens dyreste overganger kan gå til hodet på en, men hvis det er en som lar beina snakke for seg er det Kylian Mbappé. Etter en fantastisk gjennombruddssesong for Monaco for et år siden, ble det en låneavtale med Paris Saint-Germain denne sesongen for dette supertalentet.

Mbappés største styrke er at han er uredd og utfordrer med glede hvem som helst. Siden han i Frankrikes system oftest spiller på høyresiden, kommer han til å terrorisere venstrebackene i årets verdensmesterskap. Han er også en meget god avslutter, samtidig som han med glede legger til rette for at hans lagkamerater skal få score. Dette er en mann Paris Saint-Germain og Frankrike kommer til å få mye glede av i årene fremover.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar