Et verdensmesterskap samler mange av de beste fotballspillerne i verden, men likevel legger vi hodet på blokka og prøver å rangere de vi mener er de 10 beste midtbanespillerne i dette mesterskapet og ikke nok med det, en nasjon kan bare ha en spiller på laget. I tillegg har vi forsøkt å få med spillere som har utmerket seg særlig positivt i sesongen 2017/2018. Helt til slutt presenteres et av mesterskapets største talenter som vi forventer mye av i fremtiden.

 

  1. Paulo Dybala (24 år Argentina/Juventus)

Argentina sin mest kreative spiller, etter Lionel Messi og har det lille ekstra som kan gjøre han til verdens beste fotballspiller om noen år. Får Argentina både Messi og Dybala til å fungere, så vil de utgjøre en livsfarlig angrepskraft som kan føre Argentina langt i mesterskapet. Har hatt en brukbar sesong i Juventus som endte med nok et seriemesterskap og kvartfinale i Champions League. Hadde nok falt ut av listen om ikke kriteriene hadde vært at man bare kan velge en fra hver nasjon, men Dybala har alt som trengs for å bli en av VMs store stjerner.

 

  1. Christian Eriksen (26 år/Danmark/Tottenham

Danmarks store stjerne ble faktisk toppscorer for sitt lag i kvalifiseringen med hele 11 mål. Det er sterkt av en midtbanespiller! Hatt en meget solid sesong for Tottenham og var med å lede laget fra hovedstaden inn til en sterk 3.plass i Premier League og dermed en ny sesong i Champions League. På det personlige plan ble også Eriksen valgt inn på PFA Team of the Year.

 

  1. Casemiro (26 år/Brasil/Real Madrid)

Real Madrids midtbanekriger og anker har prestert nok en ypperlig sesong og selv om han ikke er noen statskonge, så leverer han aldri en dårlig kamp og gjør ting tilsynelatende enkelt. Veldig viktig både for klubb- og landslag og vil være en helt sentral spiller på en Brasil-lag som jakter VM-gull.

 

  1. N’Golo Kanté (27 år/Frankrike/Chelsea)

Enda en spiller som kanskje ikke er veldig synlig, men som i likhet med Casemiro, gjør en uvurderlig innsats både på klubb- og landslag. Fungerer Kanté vil også de andre offensive spillerne kunne ta seg langt større friheter fremover på banen. Kanskje er det nettopp en Kanté, Paul Pogba trenger for å slå ut i full blomst i dette mesterskapet?

 

  1. Sadio Mané (26år/Senegal/Liverpool)

Mané hadde i likhet med flere andre Liverpoolspillere en veldig god sesong og Mané bidro faktisk med hele 10 mål i Champions League og ble med det bare slått av Christiano Ronaldo som scoret 15 mål. Mané er Senegals viktigste spiller og de er helt avhengig av at han leverer på sitt beste. Sengal vil håpe både på mål og assister fra den driblesterke og

raske midtbanespilleren.

 

  1. David Silva (32 år/Spania/Manchester City)

Greit, jeg innrømmer det. David Silva er en av mine favoritter. Det betyr ikke at ikke fortjener denne topp 10 plassen og dermed blir spilleren som får æren av å representere Spania på lista. Spania har så mange gode midtbanespillere at de snart kunne fylt hele lista, men denne gangen er det Silva som blir trukket frem. Hatt en glimrende sesong for Manchester City, på tross av store problemer på privaten. På landslaget har han også levert flotte resultater med hele fem mål og fem målgivende pasninger i kvalifiseringen. Den rolige og slepne teknikeren vil helt sikkert bli en sentral brikke for et Spania som gjerne vil sikre seg VM-trofeet.

 

  1. Luka Modric (32 år/Kroatia/Real Madrid)

Kroatias Mozart. Real Madrids hjerne. Mannen som aldri blir stresset og som slår de viktige pasningene både for klubb og landslag. Vant denne sesongen sin fjerde Champions League tittel og tredje på rad. I tillegg ble Modric valgt inn på årets lag i Champions League for tredje gang, også det på rad. Blitt 32 år, men ser ut som om han bare blir bedre og bedre.

 

  1. Kevin De Bruyne (26år/Belgia/Manchester City)

Akkurat nå er KdB en av verdens beste playmakere og vil være helt vital om Belgia skal oppnå noe som helst i Russland. Han har hatt en fantastisk sesong for rekordlaget Manchester City og kronet det hele med et nytt Premier League mesterskap. Det ble hele 20 målgivende pasninger og 12 mål i alle turneringer på den belgiske superstjernen.

 

  1. Toni Kroos (28 år/Tyskland/Real Madrid)

Hvis Modric er Kroatias Mozart, hva er da Toni Kroos? Tysklands Beethoven eller Strauss? Uansett er Kroos uunnværlig både for Tyskland og Real Madrid. Kroos har vært på hvert eneste sesongens lag i Champions League siden 2013 og sikret i år sin tredje Champions League tittel på rad. Med sitt enorme overblikk og perfekte dødballfot vil Kross være en helt sentral brikke når Löw og hans menn skal kjempe seg til nok en VM-gull.

 

  1.  Mohamed Salah (25år/Egypt/Liverpool)

Det er vel lite trolig at Egypt skal gå helt til topps i VM, men det er vanskelig å komme utenom Mohamed Salah når verdens beste midtbanespillere skal kåres. Hatt en helt utenomjordisk sesong for Liverpool i år, som nesten endte med seier i Champions League. Salah ble kåret til årets spiller i Premier League og i tillegg stakk han av med toppscorertittelen med hele 32 scorede mål. I tillegg bidro han med 10 assists for Liverpool i Premier League. En enormt sterk førstesesong for Liverpool og spørsmålet er bare om han klarer å løfte Egypt såpass at de kvalifiserer seg videre fra gruppespillet. Salah måtte som kjent gå ut med en skade i Champions League finalen, men det ser ut til at han skal bli spilleklar til Egypts første kamp i mesterskapet som spilles mot Uruguay fredag 15/6.

 

Det største talentet:

Skrevet av Per Asbjørn Solberg

Giovani Lo Celso 22 år/Argentina/PSG)

Til tross for at han ikke er det mest velkjente navnet har Lo Celso fått sitt gjennombrudd i PSG denne sesongen. Han har spilt nesten 50 kamper for den franske serievinneren, og selv om mange av disse har vært som innbytter har han levert svært godt. Argentineren bidrar begge veier, og er en god ballvinner så vel som en offensiv bidragsyter. At han skulle få en såpass stor rolle i PSG allerede i sin første fulle sesong for laget var det få som hadde ventet. Lo Celso debuterte ikke på toppnivå før han var 19 og har aldri spilt U-landskamper for Argentina. I fjor fikk han muligheten på landslaget, og inn mot VM virker han å være tiltenkt å få en del spilletid. Han er en elegant spiller med et voldsomt driv, til tross for at han er en noe utypisk dribler med sin svært rake rygg. Venstrefoten til Lo Celso er også noe enhver fotballelsker vil sette pris på, og han har en imponerende evne til å se det ingen andre ser. Følg med på denne gutten!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar