De fleste er vel opphengt i VM i disse tider, men nå får vi endelig også Eliteserie-fotball tilbake. To uker siden sist runde der Brann økte ledelsen til Rosenborg, hvem velger man på Fantasy?

Keeper:

Per Kristian Bråtveit – 4,9 – Haugesund (Lillestrøm, H)
Haugesund har gjort en meget bra første halvdel av sesongen og ligger på samme poengsum som Rosenborg. Kun Brann og Rosenborg har flere baklengsmål. Hjemme mot Lillestrøm skal det være fullt mulig å holde nullen for Bråtveit.

Forsvar:

Alexander Stølås – 5,6 – Haugesund (Lillestrøm, H)
Samme begrunnelse som Bråtveit, tar i mot Lillestrøm som bare står med èn seier på bortebane denne sesongen. I tillegg er Stølås meget farlig offensivt med en av Eliteseriens beste venstrebein, tar også dødballer.

Vegard Eggen Hedenstad – 7,1 – Rosenborg (Vålerenga, H)
Rosenborg kommer fra to strake tap mot Brann og Tromsø. Møter nå Vålerenga på hjemmebane og er klare favoritter, tross siste kampers resultat. Vålerenga var solide borte mot Brann forrige runde, men skapte heller ikke mye offensivt og kommer nok til å spille mye likt mot Rosenborg. Reginiussen og Meling er også gode valg, men Hedenstad tar mye frispark og er billigere enn Meling.

Vito Wormgoor – 6,6 – Brann (Odd, B)
De siste tre kampene har Brann-kapteinen fått 7 bonuspoeng, det til tross for at de har sluppet inn mål i to av de. Brann spiller borte mot Odd som ikke har vunnet på 4 kamper, og skal slite mot Brann som fortsatt ser solid ut og enda ikke har tapt en kamp.

Amin Askar – 5,7 – Sarpsborg (Tromsø, B)
Askar er oppsatt som forsvarspiller på Fantasy, men de siste kampene har han spilt på kant. Er farlig offensivt og Sarpsborg kan fort holde nullen mot Tromsø som ikke er noe god på bortebane.

Midtbane:

Eirik Ulland Andersen – 9,4 – Strømsgodset (Ranheim, H)
Strømsgodset spilte sist uavgjort borte mot Start, der begge lag hadde ny trener. Ulland Andersen spilte bra og fikk tre bonuspoeng, selv om han ikke hadde målpoeng. Ranheim ligger på en knallsterk 2. plass, men Strømsgodset skal ha et bedre lag og bør i det minste score mål mot trønderne, da er Ulland ofte involvert.

Babajide David Akintola – 7,0 – Haugesund (Lillestrøm, H)
En av Eliteseriens store overraskelser denne sesongen. Står med 3 mål og 5 målgivende så langt. Stor fart, uredd og en av de som skaper flest sjanser i ligaen.

Mads Reginiussen – 7,0 – Ranheim (Strømsgodset, B)
Har i utgangspunktet en vanskelig bortekamp, men Ranheim slutter ikke å overraske. Reginiussen står med 7 mål og en målgivende, selv om han ikke spilte de første tre kampene i sesongen.

Ulrik Saltnes – 6,1 – Bodø/Glimt (Sandefjord, H)
Glimt kommer fra uavgjort borte mot Stabæk og 4-0 seier hjemme mot Ranheim. Nå møter de det klart dårligste laget i Elitserien og det kan ligge an til ny målfest. Mot Ranheim leverte Saltnes 1 mål og 2 målgivende og var banens klart beste spiller.

Angrep:

Marcus Pedersen – 11,1 – Strømsgodset (Ranheim, B)
Eliteseriens toppscorer. Selv om Godset ikke har plukket mye poeng har Marcus Pedersen plukket jevnt med mål. Strømsgodset med ny trener og leverte en god kamp borte mot Start sist, selv om det ble poengdeling.

Daouda Bamba – 7,4 – Kristiansund (Start, B)
Det var store forventninger til Bamba før fjorårsesongen, da fikk han det ikke helt til. Denne sesongen har han derimot funnet formen og står med 7 mål så langt. Borte mot Start er det heller ingen grunn til at han ikke skal fortsette og score.

 

Rundens kaptein:
Marcus Pedersen – Seriens toppscorer, det åpenbare valget da de møter Ranheim på hjemmebane. Ulland Andersen kan også være et godt alternativ.

Rundens billigspiller:
Stian Aasmundsen (5,6)
– Kom til Kristiansund før denne sesongen og har blitt en av deres viktigste spillere. Står med 4 mål og 4 målgivende og møter Start på bortebane.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Ulrik Saltnes (3,1%)
– Saltnes med fin hjemmekamp og leverte en haug med målpoeng forrige sesong.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Sam Johnson (25,2%)
– Har en vanskelig bortekamp mot Rosenborg. Vålerenga tok poeng mot Brann sist, men skapte nesten ingenting fremover, kan bli samme kampbilde her.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar