Samtlige lag har spilt minst én kamp i Russland. Her følger Fotballsonens XI etter første runde!

Keeper: Guillermo Ochoa, Mexico
Mesterskapskeeper med stor M! Leverer stort sett hver gang det spilles VM. Stengte buret mot sløsende tyskere. Flere keepere sto frem i første runde, men Ochoa velges grunnet Mexicos totale prestasjon.

Høyre back: Luis Advincula, Peru
Fartsmonster! Peru gikk på et leit, og kanskje ufortjent, tap mot våre naboer i sør. Men de sjarmerte mange med sin offensive fotball og kvaliteter med og uten ball. En vi virkelig fikk opp øynene opp for i åpningsrunden var Advincula som med sin fart terroriserte den danske venstresiden. 28-åringen tjener til livets opphold i Mexico.

Midtstopper: Andreas Granqvist, Sverige
Krigeren, hærføreren og selve symbolet på det nye Sverige uten Zlatan. Står frem for Söta Bror i en kamp hvor Sør Korea ikke er helt ufarlige. Avgjør så med en iskald straffe. Matchvinner i begge ender.

Midstopper: Dusko Tosic, Serbia
Kunne tatt en control c-control v fra Granqvist her – minus straffen. Enorm tilstedeværelse i egen boks, kriger på alt som kommer hans vei og fremstår som en klippe i et rutinert, men tregt serbisk forsvar. Kina-klar rett før VM.

Venstre back: Francisco Calvo, Costa Rica
Et ukjent navn for mange, også meg, før VM. Gjør en meget god figur i åpningskampen for Costa Rica. Står godt begge veier, kommer godt ut av duellen mot Dusan Tadic og bidrar mye fremover i banen med en god fot. 

Høyre ving: Miguel Layun, Mexico
Bommet grovt i andre omgang mot Tyskland, men gjør utenom det en fenomenal kamp. Porto-spilleren var overalt og gjorde livet surt for Boateng og Hummels med sin spilleforståelse, tempo og løpskapasitet. Toveisspiller med kvaliteter som ville gjort seg på et høyere nivå enn portugisisk fotball. 

Sentral midt: Hector Herrera, Mexico
Banens store gigant – var høyt og lavt. Vinner suverent midtbaneduellen mot verdensnavn som Toni Kroos og Sami Khedira. Tilnærmet komplett.

Sentral midt: Valon Behrami, Sveits
Mange har ledd av Behrami opp igjennom årene, særlig under den lite vellykkede tiden i West Ham. I rød og hvit Puma-drakt på det sveitsiske laget tok han seg meget godt ut mot dribleglade brasilianere. Satt på Neymar og Coutinho som en klegg. Stor kamp av midtbanemannen.

Sentral midt: Luka Modric, Kroatia
Modric er som en god vin – han blir bedre med årene. En oversikt og et blikk som få andre. Fordeler, serverer, skyter, tar av rom og løper. Spiller en meget god kamp som selv Kroatia-fansen må ha satt pris på. Kroner kampen med en straffescoring. 

Venstre ving: Cristiano Ronaldo, Portugal
Hat-trick. I VM. Mot Spania. Ja. Usmakelig på banen til tider, men gud for en fotballspiller. 

Spiss: Mario Mandzukic, Kroatia
Ofrer liv og lemmer på Kroatias 1-0-scoring. Ellers bruker han sin kamp på å rive, kjempe og slite for alt han er god for. Mange synes han er en lite flatterende spiss, men han er effektiv, uortodoks og god både i luft og langs bakken. Blir viktig for Kroatia videre i turneringen. 

Hvem skulle du helst sett i rundens XI? Enig? Uenig? Slå et slag for debatten i kommentarfeltet. 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar