Selv om VM gjerne er det store om dagen er Eliteserien fortsatt verdt å få med seg. I runde 14 leverte alle storlagene, mens Ranheims tapte og måtte se Rosenborg passere dem på tabellen.

Flest Poeng:

  1. Bismar Acosta (Brann) – 15
  2. Basel Jradi (Strømsgodset) – 14
  3. Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset) – 13

Rundens overraskelse:

Sarpsborg som normalt er et meget bra hjemmelag gikk på en smell mot Tromsø som ikke har vært spesielt gode på bortebane denne sesongen. Før denne runden hadde nordlendingene bare 4 poeng på fremmed underlag. Derfor var det en stor overraskelse at Tromsø skulle ta med seg alle 3 poengene i Sarpsborg.

Sandefjord har hatt en vanskelig vår og hadde før denne runden ikke tatt poeng siden 15. april. Borte mot Bodø/Glimt klarte de likevel å ta med seg 1 poeng. Start er et annet lag som har slitt innledningsvis denne sesongen. Kjetil Rekdal tok over Start før forrige runde, da ble det 1 poeng mot godset. Denne runden vant sørlendingene 2-0 mot et formsterkt Kristiansund-lag.

Rundens skuffelse:

Sarpsborg som kun hadde tapt hjemmebane mot Brann før denne runden gikk på en liten smell. Østfoldingene leda to ganger mot Tromsø før de rota det vekk mot slutten av kampen. Ellers kan det sies at Haugesund var klare favoritter hjemme mot Lillestrøm, der ble det poengdeling og Kristiansund som hadde vunnet tre på rad før møte med Start, kan vi si skuffa.

Prisøkning (utvalgte):

Babajide David Akintola  (FK Haugesund): 7,0 -> 7,1

Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset): 9,4 -> 9,5

Nicklas Bendtner (Rosenborg): 12,6 -> 12,7

Alexander Stølås (FK Haugesund): 5,6 -> 5,7

Prisnedgang (utvalgte):

Steffen Skålevik (Brann): 7,2 -> 7,1

Jonatan Tollås Nation (Vålerenga): 5,6 -> 5,5

Alexander Søderlund (Rosenborg): 11,8 -> 11,7

Erling Knudtzon (Lillestrøm): 8,3 -> 8,2

Lærdom etter runden:

  • Strømsgodset har bytta trener og leverte bunnsolid hjemme mot Ranheim. Ullan Andersen, Jradi og Pedersen som var blant de heteste spillerne mot slutten av fjoråret, kan se ut til å bli det igjen.
  • Molde har levert svært ustabile resultater til nå, men hjemme mot Stabæk vant komfortabelt 3-0. Vanskelig å plukke spillere til Fantasy, men Eirik Hestad er et bra alternativ fra et lag som skal være med å kjempe i toppen.
  • Pass opp for Start. Kjetil Rekdal kan se ut til å få orden på de gulsvarte. Foreløpig ingen som frister veldig på Fantasy, men er et nok et lag som kommer til å plukke litt poeng fremover.

 

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar