Eliteserien er snart halvspilt og her er Fotballsonens tips før den 15.serierunden!

Keeper:

André Hansen – 6,2 – Rosenborg (Sandefjord, B)
Rosenborg imponerte stort i forrige runde med 3-0 hjemme på Lerkendal mot et Vålerenga som nesten ikke skapte sjanser. I helgen venter Sandefjord på motsatt banehalvdel for serietoer Rosenborg. De blåkledde sliter i bunnen av tabellen, og det bør være gode muligheter for tre poeng og null baklengs for Hansen og Rosenborg.

Forsvar:

Erik Tønne – 5,2 – Ranheim (Start, H)
Det har vært stilt de siste fire kampene fra Tønne-kanten, men vi vet aldri når det smeller fra venstrekanten. Denne runden møter overraskelseslaget fra fjæra Start som har fått en god start med Kjetil Rekdal og som sårt trenger poeng. Hjemme på Extra Arena leverer Ranheim uansett sterke prestasjoner og da kan Tønne involvere seg offensivt, samtidig som de kan holde nullen mot et av ligaens dårligste lag foran mål.

Vito Wormgoor – 6,6 – Brann (Molde, H)
Brann har kun sluppet inn fem (!!) mål så langt i år i seriespill og er gode hjemme i Bergen. Har holdt nullen i alle hjemmekampene bortsett fra mot Haugesund, og Molde som venter i helgen varierer veldig i prestasjonene kan slite med å skape noe offensivt et gjerrig Brann-lag.

Filipe Carvalho – 5,1 – Vålerenga (Bodø/Glimt, H)
Var ute med skade forrige runde, men er ventet å være tilbake i helgen. Det vil være særdeles viktig for Vålerenga som slet voldsomt i Trondheim, men når Bodø/Glimt som har scoret uvanlig lite sammenlignet med fjorårssesongen bør Vålerenga hevde seg igjen.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,6 – Rosenborg (Sandefjord, B)
Samme begrunnelse som Hansen. Gikk ut med skade forrige kamp, men er ventet å være tilbake denne runden. Tar ofte dødballer for et Rosenborg-lag som er giftige på corner og frispark.

Midtbane:

Eirik Ulland Andersen – 9,5 – Strømsgodset (Lillestrøm, B)
Endelig kom scoringen. Det har vært bonuspoeng og målgivende, men vi måtte altså vente helt til halvspilt sesong før Ulland Andersen åpnet scoringskontoen og nå venter Lillestrøm som sliter i motbakke på mandag! Kan være lurt å hoppe på Ulland-toget før det forlater perrongen.

David Akintola – 7,1 – Haugesund (Stabæk, B)
Midtjylland-eiendommen fortsetter å levere målpoeng. Står med ni målpoeng og møter Stabæk som byttet trener tidligere i uken. Haugesund er med å kjemper i toppen av tabellen og Akintola er ofte involvert i det som skapes offensivt.

Mads Reginiussen – 7,0 – Ranheim (Start, H)
Lillebror Reginiussen takket nei til Rosenborg etter storspill for Ranheim og når de møter Start på søndag er det muligheter for dype løp inn i feltet og nye målpoeng for nordlendingen som nesten er toppscorer.

Angrep:

Marcus Pedersen – 11,2 – Strømsgodset (Lillestrøm, B)
Eliteseriens toppscorer. Scorer jevnt med mål og nå må Godset fremover på banen for å sikre en respektabel sesong. Det betyr flere målsjanser for den tatoverte hedmarkigen som er nådeløs foran kassa.

Daouda Bamba – 7,5 – Kristiansund (Sarpsborg 08, H)
Har funnet nettmaskene syv ganger så langt denne sesongen, men kun to av disse har vært hjemme på eget kunstgress i Kristiansund. Nå begynner det å bli på tide å score der også, og Sarpsborg har kun holdt nullen borte mot Sandefjord denne sesongen.

Nicklas Bendtner – 12,7 – Rosenborg, (Sandefjord, B)
Har vært iskald så langt denne sesongen, men scoret sitt femte ligamål mot Vålerenga. Skal det snu for dansken som ble utelatt fra VM-troppen nå? Vi tror det, og satser på at den dyreste spilleren på spillet leverer foran mål mot Sandefjord.

 

Rundens kaptein: 
Marcus Pedersen – Seriens toppscorer og spiller for å oppfylle utenlandsdrømmen en gang til. Møter Lillestrøm og er et av rundens mest åpenbare valg. Kan også vurdere Bendtner eller Ulland Andersen.

Rundens billigspiller:
Robert Taylor (5,4)
 – Signerte for Tromsø før årets sesong og har levert to klassescoringer. Møter defensivt sterke Odd på hjemmebane, men da kan Taylor være brikken som låser opp Odd-forsvaret.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Even Hovland (3,4%)
 – Har en fin bortekamp mot Sandefjord som kan gi smultring og er med å kjemper på offensive dødballer.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Steffen Skålevik (24,9%)
 – Har ikke scoret på fem runder selv om han river og sliter i midtstopperne. Møter Molde til helgen som mangler Linde i mål, men vi tror måltørken fortsetter for Skålevik.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar