Lørdag 30. juni:

16:00 Frankrike – Argentina  NRK1:
Åttendelsfinalene i VM 2018 sparkes igang med en skikkelig godbit. To av de store nasjonene i mesterskapet skal ut i ilden. Begge disse lagene var på forhånd forventet å kjempe om en finaleplass, men nå må vi snart si farvel til et lag. Begge lagene har skuffet litt til nå. Frankrike har gjort akkurat det som skal til, uten å imponere særlig med sitt fantastiske mannskap. Argentina har sett tannløse ut og rett og slett ikke vist nok vilje før de viste litt av hva som bor i de mot Nigeria. En kamp det er vanskelig å spå, og som kan avgjøres av et øyeblikks genialitet av en av alle stjernene. Vi tror Messi skyter Argentina ut og Deschamps ut av trenerstolen til Les Bleus.

20:00 Uruguay – Portugal NRK1:

Europamesteren Portugal slet seg videre fra en gruppe som ble tøffere enn folk hadde regnet med. Mye av dette er takket være Ronaldo som i de to første kampene leverte viktige scoringer. Mot Iran var han derimot direkte svak, og da sliter Portugal litt mer. Uruguay har sett bunnsolide ut bakover og gjort akkurat det som skal til. De har vunnet alle kampene sine og fortsatt ikke sluppet inn mål. Forsvaret er bunnsolid, og de kan stole på at spissene deres kan avgjøre de fleste kampene. Begge lagene bygger spillet sitt på solid forsvarsspill, og vi tror det vil prege kampen. Her blir det 0-0 og avgjørelse på straffekonk. Blir det straffespark er få bedre enn Portugal, så om vi kommer så langt tror vi de trekker det lengste strået. Uruguay må avgjøre dette før 120.

Søndag 1. juli:

16:00 Spania-Russland TV2:
Spania har glimtet til i øyeblikk med nydelig spill, men dessverre også vist mye svakt spill. På sitt beste er de fort det beste landslaget i verden, men nå som det er sluttspill må de vise dette oftere. Spania har en egen evne til å være bunnsolide når sluttspillet starter, og det er da stjernene våkner. Russland har løpt og løpt dette mesterskapet, noe som har imponert mange. Dessverre for vertsnasjonen tror vi Isco vil by opp til disco og at Russland ikke vil holde følge.

20:00 Kroatia– Danmark NRK1:

Kroatia er kanskje den nasjonen som har imponert mest under mesterskapet til nå. Modric og Rakitic har styrt skuta og sett ut til å være i storform. Kroatia har alle kvalitetene som skal til for å nå langt, og når de spiller slik de gjør nå kan de klare akkurat det. Danmark derimot har sett solide ut, men man føler kanskje at de ikke har nivået helt inne. Er bra når Eriksen er i form, men mangler kvalitet utenom han. Kollektivet er sterkt, noe det må være i åttendelsfinalen også, men vi tror at Kroatia stikker av med seieren her.

Mandag 2.juli:

16:00 Brasil – Mexico  TV2:
Dette oppgjøret har alle forutsetninger til å bli en fartsfylt affære. Et Brasil som mer enn gjerne triller ballen og byr opp til dans, mot et Mexico som kjører med full fart når de vinner ballen. Får vi et tidlig mål her så kan det bli en fest. Brasil har bare blitt bedre og bedre i kampene i gruppespillet, og mot Serbia så de ut til å kose seg på russisk jord. Coutinho har virkelig stått frem for Brasil, og det blir opp til Mexico sin midtbane å ikke gi han mye rom. Mexico liker seg godt mot lag som skal være bedre enn dem som gir dem kontringsrom, noe ikke Sverige gjorde i samme grad som Tyskland. De kan fort straffe Brasil, og vi prøver oss på en liten overraskelse her på at Vela, Lozano og Co. klarer dette.

20:00 Belgia – Japan TV2:
Belgia har sett veldig imponerende ut i VM. Noe rotete defensivt, men med en helt sinnsyk angrepsrekke kan de score mot hvem som helst. Hazard, Lukaku, de Bruyne og Mertens virker å være innstilt på å skyte nasjonen til topps, og etter å ha blitt hvilt mot England har de nok et sterkt ønske om å vise seg frem enda mer. Japan har vist energisk spill slik vi forventet og slet seg videre takket være mindre gule kort en Senegal. Nå tror vi de må takke for seg med ganske god margin. Dette blir åttendelsfinalene største seier til Belgia.

 

Tirsdag 3.juli 

16:00 Sverige – Sveits NRK1:
Kanskje den mest åpne kampen i åttendelsfinalene, og det er absolutt mulig at våre gule naboer kan kjempe seg videre til kvartfinalene. Sveits har en Shaqiri på laget sitt som på egenhånd kan skape magi, noe de også er ganske avhengige av. Utenom han har de et sterkt kollektiv med spillere som løper veldig mye. Fortsatt ikke tapt i VM, og ser ut til å være gode å tilpasse seg motstanderne. Sliter med å få spissen sin til å score mål, men mot Costa Rica fant endelig Embolo formen, så kanskje kan unggutten ta litt av byrden til Shaqiri? Sverige derimot imponerte med en knallsterk seier mot Mexico i siste gruppespillkamp. 3-0 legger man merke til, og de holdt også Tyskland ganske lenge. De har gitt nasjonen sin tro på at kan slå alle, og vi tror de slår Sveits.

20:00 Colombia – England TV2:
Åttendelsfinalene avsluttes med en potensiell fest av en fotballkamp. Colombia var av mange ventet å nå langt, men kom seg ikke gjennom gruppespillet på altfor imponerende måte. Mye av suksessen deres avhenger av at James Rodriguez er tilbake igjen og kan styre spillet. Han kjemper mot klokka, og hele Colombia krysser fingrene. Med han på banen ser de dødelige ut med fart og lekenhet, og når de tilogmed Yerri Mina ser ut til å være verdens beste hodespiller har de plutselig flere strenger å spille på. England har sett ut som et nytt lag dette mesterskapet. Med den kjappe trioen Alli, Lingard og Sterling bak storscorer Harry Kane har de sett nesten sprudlende ut til tider, og det kan virke som om Southgate har latt de få litt mer frie tøyler enn England tradisjonelt har hatt. I denne kampen kan alt skje, men Nå som Tyskland er ute kan vel ingenting stoppe England, Football´s coming home?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar