Fredag 6.juli:

Uruguay-Frankrike 16.00

Det var aldri noe tvil om at Frankrike ville spille seg videre til semifinale. Uruguay uten Edison Cavani hadde lite å stille opp med, og Luis Suarez så ut til å savne lagkameraten på topp og samarbeidet som ga kvartfinale-billett var dypt savnet. Raphaël Varane headet de tapende EM-finalistene for to år siden i ledelsen fem minutter før pause, før Hugo Lloris vartet opp med kanskje mesterskapets beste redning rett før sidebytte. Etter pause fortsatte Frankrike å dominere, og da Muslera klarte å rote ballen i eget nett etter et flakkende skudd fra Antoine Griezmann. Etter 2-0 så Griezmann & Co seg aldri tilbake og seg enkelt videre mot et svakt Uruguay.

Fredag 6.juli:

Belgia-Brasil 20.00

Det hadde vært en verdig finale, men ble i det minste en fartsfylt og innholdsrik kvartfinale. Allerede etter syv minutter var Thiago Silva centimetere fra å kne ballen i mål fra kort hold, men traff utrolig nok kun treverket. Seks minutter senere var Fernandinho uheldig og headet ballen i eget nett før Kevin De Bruyne doblet ledelsen med et praktmål 15 minutter før pause etter en god kontring. Brasil fortsatte å presse på for redusering og innbytter Renato Augusto fikk hull på byllen drøye kvartet før slutt og Brasil mobiliserte en sluttspurt. Det resulterte i flere store sjanser, men en god Thibaut Courtois leverte en meget sterk kamp i Belgia-buret og dro frem klasseredning etter klasseredning. Brasil kunne heller ikke lene seg tilbake på Neymar som ikke spilte sin beste kamp og var uvanlig lite involvert i det de gulkledde skapte offensivt, og det endte 2-1. Det betyr VM-exit for Brasil, mens den gylne generasjonen til Belgia fortsatt har mulighet til å gå hele veien. Nå blir neste hinder Frankrike i det som uten tvil er den vanskeligste siden av sluttspilltreet.

Lørdag 7.juli

England-Sverige 16.00

It´s coming home! Hele England svever på VM-skyen og håper at Gareth Southgates menn kan løfte VM-trofeet neste søndag. Mot Sverige gjorde de det som skulle til for å ta seg videre og ikke noe mer. Kollektivet Sverige var farlig frempå ved enkelte anledninger og Jordan Pickford hadde noen gode redninger, men semifinaleplassen til England var i realiteten aldri truet. Harry Maguire stanget mennene fra balløya halvveis i første omgang, og midtstopperen som var supporter på tribunen i EM for to år siden ryddet unna bakover. Og da Dele Alli økte ledelsen til 2-0 var det aldri noe tvil om at England skal til semifinale. Med det er mesterskapet over for svenskene, men de kan se tilbake på noen fantastiske uker i Russland hvor de virkelig har levert gode prestasjoner.

Lørdag 7.juli

Russland-Kroatia 20.00

Vertsnasjonene har overrasket stort i årets VM, men i kvartfinalen mot Kroatia sa det imidlertid stopp. Etter noen hektiske minutter roet det seg noe, før det eksploderte i Sochi da Denis Cheryshev banket ballen bak Danijel Subašić og sjokkerte Kroatia. Etter å ha kommet til hektene igjen førte Andrej Kramarić lagene like langt igjen like før pause. Slik som i åttedelsfinalene hvor det endte med straffespark for begge lagene, skulle det avgjøres på straffer lørdag kveld også. Der var det Kroatia som holdt nervene i sjakk og kan se frem mot semifinale på onsdag, mens VM er over for Russland. 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar