Fire lag er én kamp unna å få spille finale i et verdensmesterskap etter en nervepirrende og spennende runde med kvartfinaler. Begge semifinalene er relativt jevne, så hvilke to lag som skal møtes til finalen søndag klokken 17:00 er helt åpent.

 

Tirsdag 10. juli:

Frankrike-Belgia (20:00, TV2)

Franskmennene slo ut et Uruguay uten Edinson Cavani uten de store problemene med sifrene 2-0 etter scoringer av Raphael Varane og Antoine Griezmann. Frankrike ser ut til å ha fått den tøffeste veien til en eventuell finale hvor de har møtt med Argentina og Uruguay før de nå skal møte et Belgia som ser råsterke ut. Selv om Frankrike ikke har levert fantastiske kamper gjennom hele mesterskapet, har de vært solide og vunnet alle sine kamper utenom 0-0 mot Danmark i gruppespillet. Med en N´golo Kanté som ser ut til å ha  mer enn to lunger i hver kamp og en Kylian Mbappé som for alvor har fått vist seg frem i dette mesterskapet, har Frankrike alle verdens muligheter til å nå finalen.

Et av de lagene som har imponert mest under dette mesterskapet er Roberto Martinez´Belgia. Etter en snuoperasjon som ble fullført på overtid av den nye vingbacken Nacer Chadli i åttendelsfinalen mot Japan hvor Belgia plutselig lå under 2-0 litt ut i andreomgang, viste de røde djevlene hvor gode de kan være. Hvis man i tillegg tar med den solide forestillingen de leverte i kvartfinalen mot forhåndsfavoritten Brasil, vil det ikke være feil å si at Belgia er den nye favoritten til å dra hjem med troféet. De har vunnet alle sine kamper så langt i Russland, og kommer til å gi Frankrike en hard kamp om en finaleplass. Kaptein Eden Hazard og beistet Romelu Lukaku har vært strålende så langt i VM, og med en Marouane Fellaini som storspiller for landslaget kan Belgias fysikk og kontringsfotball bli et stort problem for franskmennene.

Onsdag 11. juli:

England-Kroatia (20:00, TV2)

Det ene mesterskapet der engelskmennene ikke har noen forhåpninger til landslaget sitt, så presterer de bedre enn på lenge. Gary Southgate har gjort England til et landslag som biter fra seg i mesterskap, og har blitt belønnet med en semifinale. De fikk tatt rotta på straffekonkurransespøkelset mot Colombia i åttendelsfinalen og gjorde jobben i kvartfinalen mot Sverige etter scoringer av Harry Maguire og Dele Alli. England har blitt VMs dødballeksperter, og det er nok en tittel de gjerne vil beholde en stund til. Harry Kane har levert seks mål så langt i mesterskapet, så han er den store trusselen Kroatia må se opp for. Seks mål i et VM må sies å være mer enn godkjent, selv om de tre Kane scoret mot Panama ikke var av den vakreste sorten. Trebackslinjen som Southgate har implementert i det engelske laget har fungert strålende så langt i mesterskapet, og med en Jordan Pickford som står sine livs kamper i buret har England for alvor muligheten til å nå finalen.

Laget som så helt fantastisk ut i gruppespillet hvor de uten problemer senket Argentine med hele 3-0 har i utslagsrundene hatt problemer med å vinne kampene sine i løpet av 90 minutter. 120 minutter og straffesparkkonkurranse mot både Danmark og Russland er hva Kroatia har måttet kjempe seg gjennom i utslagsrundene, og kroatene vil muligens være litt mer sliten enn engelskmennene. Likevel så har Kroatia vært et av de mest sjarmerende lagene å følge i dette mesterskapet, og har uten tvil fortjent en plass i semifinalen. En av VMs beste spillere, og muligens den aller beste, Luka Modric har sett ut som om han leker seg gjennom alle kampene så langt i Russland. Real Madrid-spilleren har både scoret og spilt sitt livs fotball i VM, og har vært en stor faktor til at Kroatia nå har blitt belønnet med en semifinaleplass. Tom Rogic har vært en håndfull for alle lag Kroatia har møtt, og med både Kramaric og Mandzukic fremover på banen kan Kroatia senke hvilket som helst lag. Vi må heller ikke glemme Ivan Rakitic som sammen med Modric har vært Kroatias bærebjelker på midtbanen, som nå kun har England igjen før en eventuell finale i et verdensmesterskap.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar