VM er over etter en forrykende finale mellom Frankrike og Kroatia. Det har vært et mesterskap med mange høydepunkt, flotte mål, gode prestasjoner, kontroversielle situasjoner, nydelige finter, deilige taklinger, hårreisende blundere og alt som følger med en måned bestående av 64 kamper. Mye kan skrives om mesterskapet, men her kommer det som vi i Fotballsonen mener er turneringens lag. Det er et lag bestående av de spillere fra lag som kom langt i mesterskapet, og ikke positive overraskelser fra lag som dessverre røk ut tidligere. De beste spillerne har prestert på sitt absolutte beste for at sin nasjon skal nå langt, og her er det flere spillere som har pekt seg ut positivt. Uansett, her er våre tips med begrunnelser.

Laget går ut i en populær 3-4-3 formasjon og består av:

Keeper:

Thibaut Courtois (Belgia) – Vinner her i tøff konkurranse med Pickford fra England. Var veldig avgjørende for Belgia i flere tøffe kamper frem mot sin bronsemedalje. Spesielt mot Brasil var han helt avgjørende med flere solide inngrepene, og spesielt en utrolig redning på overtid. Veldig flink til å ruve i feltet og sette i gang de hurtige overgangene Belgia har blitt så kjent for. Han har gjort det han skal gjøre, og kanskje det har fått Real Madrid til å ville satse på mannen som vil hjem til familien sin i Madrid?

Forsvar:

Benjamin Pavard (Frankrike) – Er dette VMs største åpenbaring. Veldig få hadde hørt om denne unge franskmannen som til daglig spiller for Stuttgart som midtstopper. Hadde spilt lite back før mesterskapet, men tok den høyrebacken til Frankrike og leverte til de grader. Kommer med på dette laget bak i en treer ute til høyresiden ettersom høyreback-plassen er opptatt. Han ville nok ikke gjort en dårlig jobb her i hans naturlige posisjon. Pavard har vist veldig godt forsvarsspill, men også overraskende god teknikk og modenhet i spillet sitt. Er uredd og svært kald med ballen og kan ha en stor fremtid. OG det målet da, for et treff! Blir han å se i Stuttgart etter sommeren vil nok mange bli overrasket!

Raphael Varane (Frankrike) – Sjefen bak for et kollektiv som har vært svært vanskelige å bryte ned. Å ha Varane i forsvar må være en fantastisk følelse for hans medspillere. Få er mer ruvende i lufta, få er kjappere og få takler like rent på ball. Er han endelig i posisjon til å bli kalt verdens beste forsvarspiller etter mye skader i sin tidligere karriere? I dette mesterskapet har han og Umtiti stått frem som et veldig godt par og dette uten sine mer rutinerte partnere i Pique og Ramos fra sine respektive lag. Varane har ikke satt en fot feil i mesterskapet og er den mest soleklare plassen på dette laget.

Harry Maguire (England) – Mannen som var på guttetur til EM for to år siden reiser nå hjem fra et mesterskap med et England som til tross for at de ikke får med eg noe trofé hjem, har imponert flere med sitt spill. Han er en midtstoppertype det er veldig lett å like, og det er få som spiller på samme måte som han. Ser aldri ut som den stødigste spilleren på banen, men det er ikke mange som er like dyktige på å forsere fremover med ballen forbi ledd, noe som også har blitt han kjennetegn i Premier League. Er offensiv i skallen og uredd i taklingene. I VM har han vel også vunnet hver hodeduell han har vært i, noe som også har resultert i mål for vår utvalgte engelskmann. Vunnet spillerbørsene for England i de fleste kampene, og vinner også vår tillit her.

Midtbane:

Thomas Meunier (Belgia) – Høyrevingbacken som har hatt et fantastisk mesterskapet, og vinner plassen på laget i tøff kamp med Trippier fra England. Meunier er så viktig for Belgia, og uten han slet de veldig mot Frankrike i semifinalen på høyresiden. Er en typisk vingback som er mye bedre offensivt en defensivt, men slik som han spiller offensivt gjør det ingenting om man har tre bak seg i forsvaret. Er med bredt i hvert angrep og kommer seg veldig ofte fri. Meunier har også i mesterskapet vist at han vet hvor målet er, og han har involvert seg med flere mål og målgivende.

Paul Pogba (Frankrike) – For en revansje for den noe kritiserte Manchester United spilleren. Har i mesterskapet fremstått konsentrert og opptatt av å gjøre arbeidsoppgavene sine i den kollektive maskinen Frankrike har vært. Har gjort en strålende og flere ganger usynlig jobb defensiv og som playmaker, noe som er uvant for en spiller som alle vet liker å prøve på mye rart med ballen. Med sine lange klyv har han også bidratt offensivt for Frankrike, og spesielt i semifinalen og i finalen har han dominert mye på midten av banen. Sammen med Kante har han balansert det offensive og defensive for Frankrike, men der Kante forsvant litt i finalen fremsto Pogba som en leder og tar derfor plassen på laget her.

Luka Modric (Kroatia) – VMs beste spiller fikk beviset etter finalen, noe som må sies å være fullt fortjent. Har løpt og løpt for sitt Kroatia i alle kampene og han har vært en skikkelig kaptein for sin nasjon. Har mer frihet for Kroatia enn for Real Madrid, og det har vært deilig å se Modric styre mer av spillet i offensiv rolle. Nydelige vendinger, flotte skudd og magiske pasninger er noen av tingene han har vist frem. Få forventet at Kroatia skulle spille en finale, men den gylne generasjonen deres presterte så til de grader i kanskje sitt siste mesterskap, mye takket være sin lille magiker.

Ivan Perisic (Kroatia) – Brukes på dette laget i en offensiv vingback-rolle, som vi tror han ville taklet svært godt, noe Mourinho også tenkte når han ønsket kroaten sist sommer. Perisic ble bare bedre og bedre utover i mesterskapet og spesielt i semifinalen og finalen var han veldig imponerende. Fikk vist frem sin gode fot ved flere anledninger med gode innlegg og skudd. Er hardtarbeidende og gjør en veldig god jobb på siden sin. 29-åringen har igjen levert et godt mesterskap for landet sitt og viser at han kanskje et klar for enda større oppgaver på klubbnivå om ikke alderen taler imot han?

Angrep:

Kylian Mbappe (Frankrike) – Den unge franskmannen har vært en attraksjon i Russland. Fart, kraft og teknikk få andre har, og en uforskammet ureddhet til å ikke være 20-år. Ydmyker motstanderne til tider og tør å prøve på lekne ting som om han skulle spillet ute i hagen sin. Mbappe har vært en våpen for Frankrike og slik de har spilt med fart i kontringene har han vært en veldig viktig brikke for Deschamps mannskap. Scoret også mål i en VM-finale, noe det er få 19-åringen som gjør. Virker å være klar til å vise at han skal bli en av verdens beste innen få år, og kanskje tidligere enn folk forventet når han slo igjennom for nesten bare et år siden. 

Romelu Lukaku (Belgia) – Ikke scoret mål siden gruppespillet, men for en jobb han har gjort for laget sitt etter det. Lukaku har rett og slett fremstått som en utrolig intelligent fotballspiller for klubben sin. Skaper rom for sine lagkamerater med smarte bevegelser og løper rundt på banen som er uromoment motstanderne er tvungne til å passe ekstra på. Har scoret fire flotte mål, men det er ikke det han huskes mest for dette mesterskapet. Målene han så og si lager i sluttspillet for Belgia er fantastiske prestasjoner, og veldig uselvisk av en spiss med hovedoppgave som er å score mål. 

Eden Hazard (Belgia) – Kunne nok fort blitt kåret til turneringens spiller om Belgia hadde tatt stukket av med gullet, men måtte nå ta til takke med en vel fortjent andreplass i den kåringen. Har vært som spilleren på motsatt siden av Lukaku en attraksjon i dette mesterskapet. Få spillere kommer seg ut ifra trange situasjoner så ofte som Hazard, og har en suveren evne på å løse en mot en situasjoner. Kapteinen til Belgia scorer og assisterer mange mål, og når han er i form er det få spillere som er bedre i verden. Kan han ta med seg denne formen inn i et Sarri-lag i Premier League neste år kan det bli skummelt, om ikke Perez og Real Madrid står klar med sjekkheftet innen den tid da.

God sommer!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar