Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Rosenborg-trener med umiddelbar virkning etter at RBK-styret ikke så nok utvikling. Akademisjef Rini Coolen overtar treneransvaret midlertidig og får med seg Trond Henriksen som assistenttrener. 

– Selv om vi har hatt gode resultater, synes vi at utviklingen har vært for dårlig. Vi synes ikke klubben har hatt den utviklingen vi har ønsket den siste halvannen sesongen. Vi ønsker å utnytte momentumet til klubben med solid økonomi til å løfte Rosenborg til neste trinn, og maksimalt til hva klubben klarer.

Det var begrunnelsen til styreleder i Rosenborg Ivar Koteng hvorfor Rosenborg nå skiller lag med Ingebrigtsen som har ledet klubben til tre seriegull og to cupgull de siste tre sesongene etter at han ble ansatt sommeren 2014. Koteng forteller at suksesstrenerens fremtid som RBK-sjef allerede var tema under styremøtene for ett år siden, men understreker også at det er styret som har vært en pådriver for å fjerne Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun.

– Spillerne er overrasket og har ikke vært noen pådriver for dette, det er først og fremst styret som har vært pådriver for dette, sier Koteng og erkjenner at klubben tar en risiko ved å sparke Ingebrigtsen seks dager før det skjebnesvangre dobbeltoppgjøret mot Celtic i Champions League-kvalifiseringen.

– Vi tar en risiko når det gjelder resultater, men vi tror dette vil bygge en bedre grunnmur slik at vi over tid vil tjene på dette sportslig.

Akademisjefen overtar hovedansvaret 

Koteng fortalte på pressekonferansen at klubben ikke har begynt jakten på en erstatter, men at klubben begynte å se internt etter en erstatter i dag tidlig, etter at de tok avgjørelsen om å fjerne Ingebrigtsen onsdag kveld. Altså samme kveld som den dramatiske Valur-kampen som sendte RBK videre i CL-kvalifiseringen.

Rini Coolen tar over treneransvaret for serietoeren midlertidig og får med seg Trond Henriksen som tidligere har vært hovedtrener for trønderne.

– Det er aldri en god timing for å bytte trener, men de som har hatt beslutningen har tenkt nøye gjennom dette. Det var en overraskelse for alle. Jeg ble informert i dag tidlig og spurt om jeg ønsket å ta over de neste månedene, sier Rini Coolen til Fotballsonen, som aldri var i tvil om å takke ja da han ble spurt i morgentimene torsdag.

Coolen ble ansatt som akademisjef i SalMar-akademinet ved nyttår og har trenererfaring både fra Twente i nederlandsk fotball som hovedtrener og landslagssjef for Aruba. Nå ønsker han å skape et RBK-lag som dominerer kampbildet i større grad enn hva som var tilfelle under Ingebrigtsen.

– Det er levert mange gode resultater tidligere i sesongen, men som supporter og ansatt i klubben vil man gjerne dominere mer i kampene. Det er noe som vi ikke har klart så godt som vi har ønsket, noe vi ønsker å gjøre noe med nå, sier 51-åringen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar