Det har vært store utskiftninger hos Arsenal denne sommeren, og hovedstadsklubben starter på mange måter litt på nytt med Unai Emery inn etter at Wengers hegemoni nå er over. Spanjolen har fått inn en rekke solide spillere denne sommeren, men det stilles likevel spørsmålstegn ved om troppen er god nok til å kjempe om topplasseringene.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

 

Arsenal vil nok være med å kjempe i toppen, og i alle fall være med i kampen om en topp 4-plassering. Med Emry inn vil det nok være en del mer fokus på det defensive, og man kan anta at Arsenal vil bli et kontringslag i større grad denne sesongen. The Gunners går etter alle solemerker tilbake til 4-2-3-1-formasjonen, og spiller neppe med 3 bak. En variant er også en 4-4-2 med diamant, men det er foreløpig litt for tidlig å si hvordan det vil se ut.

Pre-season

Boreham Wood – Arsenal – 0-8 (Aubameyang 3, Nelson, Lacazette, Nketiah, Reine-Adelaide, Mkhitaryan)
Atletico Madrid – Arsenal – 26.07
Arsenal – PSG – 28.07
Arsenal – Chelsea – 01.08
Arsenal – Lazio – 04.08

Det er fortsatt veldig tidlig i pre-season for Arsenal og det er derfor ikke så mange resultater å se på foreløpig. Mot Boreham Wood tok de en meget solid 8-0-seier, mens man gjennom resten av oppkjøringen skal teste seg mot veldig solid motstand i blant annet Atletico og PSG. Mot Boreham viste Aubameyang frem sin evne til å score mål og satte inn tre bare i løpet av de første 17, før de øvrige offensive spillerne tok for seg.

Formasjon

Mye tyder på at Emery vil sette opp laget i en 4-2-3-1, men med ny trener på plass er det alltid litt vanskelig å si hvordan det vil se ut og hvem som vil spille.

Sannsynlig lagoppstilling

Leno
Bellerin – Mustafi – Sokratis – Kolasinac*
Torreira – Ramsey
Mkhitaryan – Özil – Aubameyang
Lacazette

Leno er kommet inn som ny førstekeeper og vil etter alle solemerker være fast i Arsenal-buret. Med Koscielny ute med en langtidsskade vil det sannsynligvis være Mustafi som spiller ved siden av nysignerte Sokratis, mens nok en nysignering tar plass på midtbanen når Torreira kommer inn.

På backene vil det sannsynligvis bli rullert litt mellom Bellerin og Lichtsteiner på høyresiden, mens *Monreal kjemper med Kolasinac om å være prioritert på venstrebacken. Her har Emery vært kjent for å rullere mye i tidligere klubber, og det kan fort være en utfordring i fantasy-sammenheng.

 

Kampprogram

Manchester City (H), Chelsea (B), West Ham (H), Cardiff (B), Newcastle (B)

Arsenal har et meget tøft kampprogram fra start, med fjorsårsmester City i første serierunde og vinneren av Premier League i 2016/17 i serierunde to. Deretter venter et London-derby mot West Ham, før man skal på to borteturer mot antatt svakere lag. Newcastle viste seg riktignok som et solid lag på eget gress forrige sesong, men totalt sett har Arsenal forholdsvis fint program fra serierunde tre til ti.

 

Viktige spillere

Det er noe vanskelig å si hva som vil prioriteres under ny trener, og skal man ta utgangspunkt i tidligere klubber Emery har trent vil det defensive prioriteres betydelig mer enn under Wenger. Frem til det er bevist finner vi likevel flest interessante alternativer offensivt hos Arsenal.

Bernd Leno – 5.0 – Keeper
Med ny førstekeeper på plass kan det være mer poeng å hente på keeperplass for Arsenal. Leno har riktignok ikke de beste statistikkene å vise til fra de siste sesongene i Leverkusen, hva angår redningsprosent, men når du får landskamper på det tyske landslaget i kamp med Ter Stegen og Neuer er du en solid målvakt. I fjor slapp Arsenal inn en del unødvendige mål pga tabber og vi tror de vil holde nullen oftere under ny trener og med ny keeper på plass. Den billigste veien inn til en sikker Arsenal-defensiv og i så måte et trygt valg.

Aaron Ramsey – 7.5 – Midtbane
Leverte målpoeng nesten hvert 100 minutt i siste halvdel av sesongen i fjor og har også tidligere vist seg som en solid poengplukker på fantasy. Plukket mest poeng av midtbanespillerne til Arsenal i fjor, og kan meget vel gjøre det igjen. Får antagelig en ganske frigjort rolle når Torreira er hentet inn for å ta ryddejobben.

Pierre-Emerick Aubameyang – 11.0 – Angrep
Til tross for at han spilte mindre en halv sesong rakk Pierre-Emerick Aubameyang å komme opp i 14 målpoeng i seriesammenheng for Arsenal forrige sesong. Med målpoeng hvert 76 minutt var han nesten et must på deler av våren, og ser man på statistikkene fra tiden i Dortmund er det ingen grunn til å tro at dette var et blaff. 11.0 er en forholdsvis stiv pris, men når kampprogrammet blir bedre etter de to første kampene er det vanskelig å komme uten Auba.

 

Se opp for

Henrikh Mkhitaryan – 7.0 – Midtbane
Slo til med tre assist i sin første kamp fra start for Arsenal, når Everton ble slått hele 5-1. Ellers ble det to scoringer og én assist på de gjenstående kampene, og totalt endte Mkhitaryan på seks målpoeng på 797 minutter for Arsenal forrige sesong. Han har tidligere vist at han er kapabel til å levere et voldsomt antall målpoeng, og i sin siste sesong i Dortmund ble det hele 11 scoringer og 15 assist. Nå er han gjenforent med Aubameyang og til pene 7.0 kan man potensielt sett ha kjempeverdi i Mkhi denne sesongen. Ellers er også Kolasinac til 5.0 et fint valg om han blir fast

 

Dødballtakere

Straffer: Aubameyang, Lacazette
Direkte frispark: Özil, Xhaka, Ramsey
Cornere og indirekte frispark: Özil, Torreira, Xhaka, Mkhitaryan

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar