Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Bournemouth.

Husk å meld deg på i vår liga – følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Laget fra sørkysten havnet på en respektabel 12. plass forrige sesong, og plukket jevnt med poeng uten å imponere nevneverdig. Eddie Howe har vært stille på overgangsmarkedet, og har foreløpig kun sikret seg den 20 år gamle midtbanespilleren David Brooks fra Sheffield United. Ifølge BBC er venstrebacken Diego Rico på vei fra Leganés, noe som kan være dårlig nytt for alle som planlegger å ha Charlie Daniels på laget.

Laget scorer greit med mål, men scoringene er for jevnt fordelt til å være lovende sett med FPL-øyne. Fra forrige sesong har de størst forbedringspotensial bakover. Sammen med Stoke hadde de færrest clean sheets i ligaen med 6, noe som var skuffende etter signeringer av Asmir Begovic og Nathan Aké før sesongen. Til sammenligning holdt lag som Brighton og Huddersfield nullen 10 ganger.

 

Pre-season

Bournemouth 1–1 Sevilla (Mål: Jordon Ibe. Assist: Lys Mousset)
Bournemouth 4–3 Levante (Mål: Hyndman, Defoe, Simpson, L. Cook. Assists: Francis, Fraser, Mahoney)

Bournemouth har levert godkjente resultater i de to treningskampene de har spilt. De viste fine takter offensivt mot Levante, men den defensive prestasjonen var neppe særlig beroligende for et lag som slet bakover forrige sesong. Riktignok er det for tidlig i pre-season til å trekke noen konklusjoner, og forhåpentligvis kan de neste fire treningskampene fortelle oss mer om hva vi kan forvente.

 

Formasjon

Bournemouth stilte oftest i 4-4-1-1 forrige sesong, men brukte også tre bak ved flere anledninger. Det har de også gjort i pre-season, da laget stilte i en slags 3-4-3 mot Sevilla. Eddie Howe kommer nok til å tilpasse formasjon etter motstander også den kommende sesongen, men med tanke på lagets defensive problemer kan vi fort få se tre bak ved flere anledninger. Jordan Ibe har blitt testet som vingback i pre-season, og om han havner der er han fort uaktuell som fantasyspiller denne sesongen. Eventuelle nye signeringer kan ha innvirkning på valg av formasjon, så her må man se an når det nærmer seg sesongstart.

 

Antatt lagoppstilling

Bournemouths lagoppstilling er vanskelig å spå. De kan benytte ulike formasjoner og de har skadeutsatte spillere som Stanislas og Wilson. Videre vil spillere som King, Wilson og Defoe rullere på minuttene fremover i banen. Dersom Eddie Howe kunne velge fritt vil laget fort se ut som dette:

Begovic
Francis – Cook – Ake
Fraser/Ibe – L. Cook – Gosling – Daniels
King – Wilson – Stanislas*

*Stanislas er for tiden ute med en kneskade, men forventes klar til rundt 1. august. Dermed er det usikkert om han er helt klar til seriestart. Resten av troppen skal være skadefrie.

 

Kampprogram

Cardiff (H), West Ham (B), Everton (H), Chelsea (B), Leicester (H).

Sesongen starter helt ålreit for Bournemouth. Bortekampen mot Chelsea kan fort bli tøff, men ingen av de andre motstanderne er kjent for å holde nullen i spesielt stor grad. Verdt å merke seg er at de har en veldig fin rotasjon med Crystal Palace i starten av sesongen. En billigforsvarer fra hvert av de lagene gir en god miks av fine hjemmekamper og overkommelige bortekamper.

 

Viktige spillere

Charlie Daniels – 4.5 – Forsvar
Etter en litt skuffende forrige sesong har Daniels sunket til det som er en fin pris for en offensiv back. Bournemouth holdt bare nullen seks ganger forrige sesong, så det er fremover Daniels er mest spennende. Kan være fin verdi dersom han benyttes som en offensiv vingback og Bournemouth tetter igjen litt oftere. Daniels har i skrivende stund en eierandel på 17.5%, og den potensielle rotasjonsfaren med Diego Rico vil dermed skuffe mange FPL-managere.

Ryan Fraser – 5.5 – Midtbane
Flest poeng på midten hos Bournemouth forrige sesong. 5 mål og tre målgivende på 23 +3 kamper er ikke all verden, men om han spiller seg til en fast plass på laget kan han levere jevnt med poeng til en relativt liten sum. Konkurrerer med Jordon Ibe om plassen, men den tidligere Liverpoolspilleren virker ikke like lovende sett med fantasy-øyne. I tillegg fikk Lys Mousset sjansen mot slutten av forrige sesong.

Joshua King – 6.5 – Angrep
Ble toppscorer sammen med Callum Wilson forrige sesong, med 8 mål hver. Sistnevnte er skadeplaget, og med en Jermain Defoe som ikke har levd opp til forventningene kan det være duket for King dersom han finner tilbake til formen fra 16/17-sesongen. Prisen er dessverre hakket for høy til at han vurderes fra start.

 

Se opp for

Junior Stanislas – 6.0 – Midtbane
En svært spennende spiller når han er frisk, men det er dessverre er sjelden. Hadde best poengsnitt på midten hos Bournemouth, 0.2 bedre enn Fraser. Dog startet han bare 17 seriekamper. Han kan være fin å hive inn om han finner formen, men er nok ikke noe langtidsprosjekt. Merk at han er på vei tilbake fra skade, så er nok ikke aktuell for 90 minutter i sesongåpningen.

Callum Wilson – 6.0 – Angrep
I likhet med mange av sine lagkamerater sliter han både med skader og rotasjon. Mange har et anstrengt FPL-forhold til en spiller som kan følge opp et hat-trick med en lengre måltørke, men han er verdt å holde øye med om han og Bournemouth finner formen.

Nathan Aké – 5.0 – Forsvar
Bonusmagneten er den eneste utespilleren i Bournemouth som spilte samtlige kamper forrige sesong, og er også en offensiv trussel. Noterte seg for fem målpoeng i fjor, og hadde hele tre scoringer på åtte starter i 16/17-sesongen. 5.0 er for dyrt for et lag som holder lite nullen, men om de viser bedre takter bakover kan han bli aktuell etter hvert.

 

Dødballtakere

Straffer: King, Wilson, Stanislas
Frispark: Stanislas, Fraser
Cornere & indirekte frispark: Fraser, Ibe, Daniels

 

Topp 3 i 17/18

  1. Begovic – 112 p
  2. King – 110 p
  3. Aké & Wilson – 102 p

 

Konklusjon 

Basert på forrige sesong og mye usikkerhet rundt spilletid er det foreløpig kun Charlie Daniels som vurderes fra start, men signeringen av Diego Rico kan fort gjøre også Daniels uaktuell. Nathan Aké virker for dyr for et lag som holder så sjelden nullen, mens vingene er uaktuelle på grunn av rotasjon. Av vingene startet Ryan Fraser flest kamper forrige sesong med 23, som er for lite til å la seg friste. Joshua King og Callum Wilson er blant spillerne som kan bli aktuelle i løpet av sesongen, men foreløpig finnes det nok bedre verdi i andre klubber enn Bournemouth.

 

PS: Det viser seg at Diego Rico må stå over de tre første kampene med karantene. Den fjerde seriekampen, borte mot Chelsea, ville man nok hatt han på benken uansett. For de som planlegger Wildcard i den første landslagspausen (etter GW4) kan dermed Daniels være aktuell allikevel, for kampene mot Cardiff (H), West Ham (B) og Everton (H).

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar