Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Burnley.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

 

Burnley var et av lagene som overrasket stort forrige sesong. Sean Dyche sitt mannskap er historisk sett kjent som et lag som tar flesteparten av sine poeng på sin fryktede hjemmebane Turf Moor. Forrige sesong derimot tok de flesteparten av poengene sine på bortebane. De startet sesongen med en imponerende seier på Stamfort Bridge og så seg aldri tilbake. De endte med 14 seire totalt og havnet på en kjempesterk syvendeplass i Premier League. Dette betyr at det blir europacupspill på Burnley i år hvor de skal møte Aberdeen allerede nå i juli for å komme seg til gruppespillet.

Forrige sesong solgte Burnley midstopper Michael Keane til Everton og fikk tidlig Tom Heaton langtidskadd. Mange spådde derfor at de kom til å få en tung sesong men dette viste seg å være feil. Inn for skadde Tom Heaton kom Nick Pope. Han gjorde savnet av Heaton minimalt. Pope ble etterhvert fast inventar på svært mange fantasy-lag og bidro til mange poeng for «the clarets».  Det hele endte med at Nick Pope ble tatt ut i troppen til sommerens VM som Englands tredjekeeper. Mye kan tyde på at det er nevnte Nick Pope som vil vokte buret når sesongen sparkes igang. Han holdt Tom Heaton ute av laget mot slutten av fjorårssesongen, det er derfor sannsynlig at nevnte Pope er Sean Dyche sitt førstevalg denne sesongen. En annen spiller som imponerte stort ifjor var James Tarkowski. Han gjorde at ingen supportere savnet Michael Keane nevneverdig. Sammen med kaptein Ben Mee dannet han et solid stopperpar.

Formasjon:

4-4-2

Hos Burnley er det en ting som gjelder når det gjelder formasjon og det er 4-4-2. Sean Dyche er trofast mot denne formasjonen og det er ingenting som tyder på at dette blir endret i år.

 

Forventet Lagoppstilling:

Pope

Ward-Mee-Tarkowski-Lowton

Gudmundsson-Cork-Hendrick-Lennon

Wood-Barnes

 

Kampprogram:

12.August: Southampton (b)

18.August:Watford (h)

25.August:Fulham (b)

1.September: Manchester United (h)

Sean Dyche sine menn starter med 3 grønne kamper ifølge fantasy. Her ser vi det kan være muligheter for både clean sheets og scoringer fremover. Det kan bli spennende å se hvor mye poeng man har klart å skaffe seg før Manchester United kommer på besøk på Septembers første dag.

 

Viktige spillere:

Nick Pope 5.0

Keeperreserven holdt nullen 11 kamper ifjor og var på fantasy den keeperen med fjerde mest poeng, kun bak De Gea, Ederson og Fabianski. Han hentet ut 152 poeng forrige sesong. Pr dags dato er Nick Pope inne på 9,5 % av lagene og vi ser på han som et godt valg på keeperplassen om du skal bruke 5 millioner på keeperplassen.

Johann Berg Gudmundsson 6.0

Islendingen Gudmundsson viste seg å være en solid fantasy spiller forrige sesong. Han endte på 102 Poeng med 2 scoringer og 9 assist. Han gjorde et godt VM for Island og er en nøkkespiller for Sean Dyche.

Chris Wood 6.5

Hvis man skal bruke 6.5 millioner på en spiss er Chris Wood et spennende valg. Spissen kom fra Leeds før forrige sesong og var litt skadeplaget. Han endte på 10 scoringer og 1 assist. Hvis Wood holder seg skadefri vil han fort levere 15 mål pluss denne sesongen. Han danner fort spisspar sammen med Ashley Barnes og disse 2 vil være et fryktet spisspar for forsvarerne i Premier League.

 

En spiller å se opp for:

Ben Mee 5.0

Kapteinen til Burnley og en svært viktig spiller for dette laget. Er en konstant trussel på offensive dødballer. Ifjor fikk han dårlig uttelling på dødballer og med litt mer flyt og litt mer presisjon har vi stor tro på at Ben Mee kan levere tosifrede antall poeng på fantasy i en av de første rundene.

 

Dødballtakere:

Straffer: Sam Vokes eller Chris Wood

Cornere:Brady eller Gudmundsson

Dødball:Brady eller Hendrick

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar