Fotballsonen vil i ukene før seriestart i  gå inn på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på Crystal Palace.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

London-laget klarte etter en forferdelig start på forrige sesong å ende på en 11. plass i Premier League. Crystal Palace gikk de første syv (!) kampene uten å score et eneste mål, før det endelig løsnet hjemme mot Chelsea i oktober, hvor de også tok sine første poeng. Frank de Boer ble ansatt som hovedtrener før forrige sesong, men han fikk kun lede laget i fire kamper før han ble erstattet av en gammel kjenning i Roy Hodgson. Hodgson fikk fart på Palace-laget, som så dømt til nedrykk ut allerede på høsten i fjor. Denne sesongen får engelskmannen være hovedtrener for Crystal Palace fra sesongstart.

Pre-season

Crystal Palace – FC Helsingør 2-2 (Mål: Sørloth, Sakho)

Crystal Palace – Halmstads BK 6-1 (Mål: van Aanholt x2, Benteke, Kaikai, McArthur, Puncheon)

Crystal Palace – Oxford United 3-1 (Mål: Zaha, Schlupp, Kaikai)

Crystal Palace – Reading (28. juli, 16:00 GMT+1)

Crystal Palace – Toulouse FC (04. august, 17:00 GMT+1)

Mot relativt enkel motstand har Crystal Palace levert god angrepsfotball som har resultert i 11 mål på 3 kamper. Det at de likevel slipper inn minst ett mål i hver kamp, lover svært dårlig for Fantasy-potensialet i Palaces´s forsvar. Det at Wilfried Zaha har fått stilt inn skuddfoten til en viss grad før sesongen sparkes i gang lover derimot godt, nå som ivorianeren har blitt flyttet fra midtbanespiller til angrepsspiller.

Formasjon

Roy Hodgson har stort sett spilt med en ren 4-4-2, hvor spissene han har hatt til rådighet har måttet vike plass for at kantspillerne Wilfried Zaha og Andros Townsend skal spille lengst frem på banen. Luka Milivojevic har vært en fast defensiv midtbanespiller som skal balansere laget, slik at de resterende fremover på banen skal kunne yte sitt beste. Med tanke på suksessen Hodgson hadde på våren med Crystal Palace, vil det være merkelig om han skulle endre noe særlig på hvordan han setter opp sine menn.

Sannsynlig lagoppstilling

Det store spørsmålet med Crystal Palace´s lagoppstilling til denne sesongen er hvordan de stiller opp fremover på banen. Med Benteke, Wickham, Sørloth, Zaha og Townsend som mulige spisser, kan Hodgson fort finne på å variere hvem som starter på topp. Siden Townsend og Zaha også egentlig er kantspillere, kan det føre til at Sørloth, Wickham eller Benteke finner veien til startoppstillingen. Nysigneringen Vicente Guaita fra Getafe blir sannsynligvis fast bakerst hos Palace, noe som gjør at både Speroni og Hennesey må finne seg i å slite litt benk denne sesongen. Her er de elleve som mest sannsynlig starter Crystal Palaces første seriekamp:

Guaita

Ward/Wan-Bissaka – Tomkins – Sakho – van Aanholt

Zaha – McArthur – Milivojevic – Townsend

Benteke – Sørloth

Kampprogram

Fulham (B), Liverpool (H), Waford (B), Southampton (H)

En relativt grei start på Crystal Palace´s sesong gir håp om god poengfangst hos Hodgsons spillere. Borte mot Fulham er vanskelig å bedømme på forhånd, mens hjemmekampene mot Liverpool bruker å inneholde en del mål, der helst et par mål til begge lag. Med Watford borte og Southampton hjemme i de to neste kampene er det stort potensiale for å plukke poeng på billige Crystal Palace-spillere i starten av årets sesong.

Viktige spillere

Patrick van Aanholt – 5,5 – Forsvar

Venstrebacken som elsker å løpe fremover noterte seg for fem mål og én assist i fjorårets sesong, i tillegg til seks clean-sheets. På de tre siste sesongene har van Aanholt scoret 5, 5 og 6 mål som venstreback, noe som må sies å være godt levert av en forsvarsspiller. Til prisen 5,5 er muligens van Aanholt i dyreste laget, men med et så godt kampprogram i starten av sesongen kan han være en god poengsamler til ditt Fantasy-lag.

Luka Milivojevic – 6,5 – Midtbane

Milivojevic var den spilleren på Crystal Palace som endte opp med flest poeng i løpet av fjorårssesongen, nemlig 144 poeng. Som fast straffeskytter hos et lag som har Wilfried Zaha fremover på banen, er han også i år en god spiller å ha i troppen sin for å sanke poeng i år også. 6,5 for en spiller som ikke leverer alt for mye utenom straffespark og et eller annet frispark i løpet av en sesong kan, som van Aanholt, vurderes til å være litt for dyrt. Likevel var det mange som tjente godt på å ha midtbanespilleren på laget sitt i fjor, og han kan være en fin differansespiller å ha.

Wilfried Zaha – 7,0 – Angrep

Den store spilleren for Crystal Palace i fjor, Wilfried Zaha, har blitt flyttet opp fra midtbane til angrep foran årets Fantasy-sesong. Med en eierandel på 31% (26.07.2018) har nesten en tredjedel av årets Fantasy-spillere funnet plass til Zaha i sitt lag. Til å være angriper er prisen på 7,0 helt innenfor for en spiller som alltid er involvert når Palace angriper. Det store spørsmålet er om Zaha får fortsette lengst frem på banen eller om han kommer til å spille på kanten.

Se opp for

James Tomkins – 4,5 – Forsvar

Forsvarsspilleren som plukket flest poeng for Crystal Palace forrige sesong har sammen med Mamadou Sakho etablert seg som et godt stopperpar sammen. Til den sjenerte prisen på 4,5 kan Tomkins være en kanonspiller å ha i bakhånd til Palace´s enklere kamper denne sesongen, og siden han er en halv million billigere enn sin partner Sakho vil Tomkins være mer attraktiv på Fantasy.

Wan-Bissaka – 4,0 – Forsvar

En unggutt som tok Premier League-nivået uten problemer på våren i fjor kan være Fantasy-gull denne sesongen om han får spille fast. Aaron Wan-Bissaka skal konkurrere med Martin Kelly (4,0) om høyrebackplassen i Crystal Palace denne sesongen, og den av de som ser ut til å ta plassen fra starten av vil være et røverkjøp. Følg med!

James McArthur – 5,0 – Midtbane

Som de to andre Crystal Palace-spillerne i denne seksjonen jakter vi etter billige, gode løsninger på et lag som ikke florerer av Fantasy-potensiale. James McArthur er en slik mann. Han noterte seg for fem mål og to målgivende forrige sesong, og om ikke Crystal Palace henter flere midtbanespillere før denne sesongen vil det mest trolig bli flere minutter på McArthur denne sesongen nå som Yohan Cabaye har forlatt klubben.

Dødballtakere

Straffer: Milivojevic, Benteke, Wickham.

Frispark: Milivojevic, Puncheon, van Aanholt.

Corner og indirekte frispark: Townsend, van Aanholt, Puncheon.

Konklusjon

Crystal Palace er et lag som er vanskelig å forstå seg på, spesielt med tanke på prisen på noen av spillerne. Patrick van Aanholt (5,5) er den spilleren som ser mest fristende ut før man ser prisen, noe som er litt for mye for et lag som kun holdt nullen 9 ganger forrige sesong. Dermed ser heller James Tomkins (4,5) ut som et bedre valg om man skal ha en forsvarsspiller fra Crystal Palace som spiller fast. På midtbanen er det kun Luka Milivojevic (6,5) som er aktuell med tanke på målpoeng, men igjen er prisen litt for høy for en spiller som er veldig avhengig av straffer og direkte frispark for å score mål. Om Andros Townsend (6,0) spiller fast denne sesongen, muligens også som spiss, vil han være et bedre alternativ enn Milivojevic. De fleste burde likevel klare å finne plass til lagets juvel, Wilfried Zaha (7,0). Med 9 mål og 7 assist forrige sesong, i tillegg til posisjonsbyttet fremover og den forholdsvis lave summen vil Zaha kunne berike et hvert Fantasy-lag. Alt avhenger på om ivorianeren klarer å holde seg skadefri, både for Fantasy-spillere og Crystal Palace selv.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar