Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Everton.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Etter fjorårets katastrofale sesongstart og til tider søvndyssende fotball under Big Sam, kan vi nok med ganske stor sikkerhet si at det også vil bli spilt god fotball i den blå delen av Liverpool denne sesongen. Tidligere Watford-manager Marco Silva har tatt over roret på Goodison Park og med seg har han tatt med seg en av sine mest betrodde spillere. Selv om fjoråret var en trist affære endte faktisk The Toffees på 8. plass bak Burnley og Arsenal. Tosun kom inn på laget og omsatte sjanser til mål, mens Pickford spilte seg opp utover sesongen. Denne sesongen har de også Coleman 100% tilbake fra skade, samt Silvas tidligere soldat Richarlison. Potensialet er stort i et uforløst Everton og det kan virkelig løsne denne sesongen.

Overganger
Inn:
Richarlison (Watford)

Ut:
Wayne Rooney (DC United)
Joel Robles (Real Betis)
Jose Baxter (Oldham)
David Henen (fristilt)
Ramiro Funes Mori (Villarreal)
Louis Gray (fristilt)
Conor Grant (Plymouth)
Calum Dyson (Plymouth)
Sam Byrne (Dundalk)
Henry Onyekuru (Galatasaray, lån)
Luke Garbutt (Oxford United, lån)

Pre-season
Bury 1-1 Everton
Everton 0-0 Lille (3-5 etter straffer)
Porto 1-0 Everton

Everton har slitt i pre-season foreløpig til tross for en godkjent opptreden mot Porto på søndag. Oumar Niasse er eneste målscorer på 3 kamper. Nå skal man ikke legge så mye i pre-season, men hvis man vurderer Everton-spillere fra start, bør man ha et øye på dem frem til seriestart. Allerede i kveld spiller de mot Blackburn, før de får Valencia å bryne seg på i generalprøven 4. august.

Formasjon og sannsynlig lagoppstilling
4-2-1-3

Pickford
Coleman – Jagielka – Keane – Baines
Schneiderlin – Gueye
Sigurdsson
Lookman/Walcott/Bolasie – Tosun – Richarlison

Jeg har mest tro på at The Toffees kommer til å stille opp slik det kommer frem ovenfor. Pickford viste i VM at formkurven hans går kraftig oppover og er soleklar nr. 1. I forsvar er det ingen overraskelser, men Coleman er tilbake etter å tilbrakt store deler av forrige sesong skadet. Det går rykter om at Colombias Yerri Mina er på vei inn dørene på Goodison fra Barcelona etter et fantastisk VM med 3 scoringer og 8-delsfinale med landslaget. Hvis det er hold i de ryktene har det ganske mye å si for oppstillingen, da jeg tror vi kommer til å se

Grunnen til at jeg har satt 2 defensivt orienterte midtbanespillere i startoppstillingen – til tross for Silvas offensive mentalitet – er fordi Schneiderlin har fått mye tillit i pre-season og rapportene sier at han kommer til å ha en stor rolle i laget. Jeg klarer ikke se for meg at det går på bekostning av Idrissa Gueye, så derfor står det som det gjør.

Foran kommer Sigurdsson til å ligge mellom angrep og midtbane som den kreative kraften. Tosun blir førstevalget på topp med Richarlison på den ene siden av seg. Den andre siden er hakket vanskeligere og her tror jeg det kommer til å handle om hvem som beviser mest i starten av sesongen. Det står mellom Lookman, Walcott og Bolasie. Dette er forbehold at Lookman ikke selges til tysk fotball, som noen medier har meldt om. Følg med!

Kampprogram
Wolves (Borte)
Southampton (Hjemme)
Bournemouth (Borte)
Huddersfield (Hjemme)
West Ham (Hjemme)
Arsenal (Borte)
Fulham (Hjemme)

Det blir en forholdsvis rolig start med nyopprykkede Wolves borte i serieåpningen. For middelhavsfarerne i Premier League finnes det naturligvis ikke lette kamper, men Wolves, Southampton, Bournemouth, Huddersfield og West Ham bør by på både mål og poeng for Marco Silva og hans mannskap. Fantasy anser faktisk alle kampene bortsett fra Bournemouth som grønne kamper – ikke at de klassifiseringene noen sinne har vist seg å gi noen indikasjon på hvordan det faktisk ender.

Viktige spillere
Seamus Coleman – £5.5 – Forsvar
4 mål og 4 assist hadde Coleman 16/17-sesongen før han ble brutalt skadet og var ute et år. Nå har han vært tilbake en stund, men kan starte med blanke ark i et Everton-lag som ha mye å revansjere fra forrige sesong. Med det kampprogrammet Everton har i starten av sesongen kan det blir både rent bur og målpoeng på den offensive backen.

Gylfi Sigurdsson £7.5 – Midtbane
Etter å ha blitt hentet for rekordsum forrige sesong, led Gylfi litt under Evertons grusomme form og konservative spillestil. Jeg har stor tro på at den kreative islendingen kan blomstre under Marco Silva og være den poengsankeren han er kjent for i Fantasy. Som førstevalg på det som finnes av dødballer (andrevalg på straffer), vil det både bli mål og målgivende i haugevis hvis det løsner for laget denne sesongen. Det eneste som er verdt å merke seg er at det er mange om målpoengene, så det er en risiko for at Gylfi får en del hockey-assists (tredje sist på ballen). Til prisen han koster synes jeg dog dette er en risiko verdt å ta.

Cenk Tosun £7.0 – Angrep
Med 5 mål og 9 bonuspoeng i vår, viste han at han hadde mål i seg til tross for å komme rett inn i et grått Everton-lag. Nå har han hatt pre-season med laget og kan vise hva han er god for fra sesongstart. De har et svært godt kampprogram, så jeg blir ikke overrasket hvis Tosun starter sesongen med et pang! Til den prisen er han svært interessant og kan være en spiller som sørger for god balanse i laget med tanke på pris.

Se opp for
Richarlison – £6.5 – Midtbane

Nysigneringen var en av fjorårets stor overraskelser (på høstsesongen) og Marco Silvas main man i Watfords angrep. Sammen med et noe uforløst Everton, kan det virkelig løsne for brasilianeren i Beatles-byen. Han har ikke fått vist seg frem i pre-season enda, så følg med på han og gi han noen kamper for å se hvordan han glir inn i laget. Tror man kan stole på han over ganske lang tid hvis han viser god form fra start av. Han viste forrige sesong at han kunne levere ganske jevnt til tross for noe sjansesløseri. I tillegg er han fortsatt veldig ung, så sjansene for at han blir enda bedre er helt klart til stede.

Dødballtakere
Straffer: Baines, Sigurdsson, Tosun
Direkte frispark: Sigurdsson, Baines
Cornere og indirekte frispark: Sigurdsson, Baines, Walcott, Davies

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar