Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Brighton.

Husk å melde deg på i vår liga – følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Chris Hughtons mannskap var nykommere i fjorårets Premier League, og endte på 15. plass med 40 poeng. Laget slapp inn færrest mål av alle lagene på nedre halvdel, mens Pascal Gross var den toneangivende angrepsspilleren for laget fra sørkysten. I sommer har Brighton beholdt alle sine viktigste spillere, og signert noen nye. Målet er nok å gjenta suksessen fra i fjor, og gjerne score noen flere enn de 34 målene det ble forrige sesong. Spiss Glenn Murray blir snart enda et år eldre, og Brighton skulle nok gjerne hatt flere og bedre alternativer lengst fremme. Det gjenstår å se om de sikrer seg noen ytterligere tilvekster, men håpet er nok at fjorårets toppscorer i Eresdivise, Alireza Jahanbaksh, kan skyte Brighton en plass eller tre oppover på tabellen.

 

Pre-season

FC St. Gallen 1–1 Brighton (Mål: Hemed. Assist: Tafer)
Wimbledon 2–1 Brighton (Mål: Norwood. Assist: Connolly)
Charlton 1–1 Brighton (Mål: Gross, Murray).
Birmingham – Brighton (28. juli kl. 16.00)
Brighton – Nantes (03. august kl. 20.45)

 

Formasjon

Brighton stilte som regel i 4-4-1-1 forrige sesong, med Pascal Gross i en ganske fri rolle bak Murray, og ventes å beholde denne formasjonen også neste sesong. De vil fortsatt spille med fire bak, men det gjenstår å se om noen av signeringene gjør at Hughton endrer midtbanekonstellasjonen noe for å få mer ut av mannskapet sitt. Yves Bissouma er signert for det som kan bli en rekordstor sum for klubben, men med kun fire mål de siste to sesongene til en pris på 7.0 er han uaktuell for Fantasy-lag.

 

Antatt lagoppstilling

Ryan
Bruno – Duffy – Dunk – Bong/Bernardo
Knockaert/Jahanbaksh – Stephens/Propper – Bissouma– Izquierdo
Gross
Murray/Locadia

 

Kampprogram

Watford (B), Man Utd (H), Liverpool (B), Fulham (H), Southampton (A)

Det kan bli en tung sesongåpning for Brighton, som møter to topplag allerede i GW2 -3. Etter de fem åpningskampene venter Tottenham og Man City i GW6-7. Derimot har de et veldig fint program frem til GW16 i midten av desember.

 

Viktige spillere

Pascal Gross – 7.0 – Midtbane

Fus-i-alt og Brightons viktigste spiller. Prisen til 7.0 er fin for en spiller som tok flere poeng enn spillere som Sánchez, Mané og Pogba forrige sesong. Har også overtatt straffeansvaret etter sin aldrende lagkamerat Murray. 7 mål, 8 målgivende og 24 bonus er imponerende for et nyopprykket lag. Om Gross presterer som i fjor vil han gi mye poeng for pengene.

Matt Ryan – 4.5 –Keeper

Med 146 p forrige sesong var han bedre enn keepere som Pickford, Lloris, Courtois og Cech. Kun Fabianski hadde flere enn Ryans 124 redninger. Har flott hjemme/borte-rotasjon med Newcastle, men lagenes tøffe sesongstart betyr topplag i fem av de seks første rundene om man kjører en rotasjon der. Uansett er Ryan en mann å vurdere for de som vil ha en billig keeper, selv om han er mest attraktiv fra GW8 og utover.

 

Se opp for

Shane Duffy & Lewis Dunk – 4.5 – Forsvar
Stopperparet til The Seagulls håper å måke unna slik de gjorde i fjor, hvor 10 clean sheets hver er respektabelt for et nyopprykket lag. De scoret til sammen bare ett mål, men de var stadig en trussel på offensive dødballer. Hvis de har litt bedre uttelling de bli veldig spennende. Duellen mellom de to er ganske jevn. Duffy endte på flere poeng tross færre minutter, sterkt hjulpet av at makkeren Dunket ballen i eget nett ved hele fire anledninger.

Alireza Jahanbaksh – 7.0 – Midtbane
Kommer fra en strålende sesong i nederlandske Eredivisie, med 21 mål og 12 målgivende på 33 kamper fra sin høyreving. Slike tall er dessverre ikke alltid overførbare, og det gjenstår og se om han er en ny Suarez eller snarere en ny Ricky Van Wolfsvinkel. Prisen på 7.0 er foreløpig for stiv for en som ikke har spilt på et så høyt nivå som Premier League, men Alireza er definitivt en å følge med på.

 

Dødballtakere

Straffer: Gross, Murray
Frispark: Gross, Knockaert
Cornere & indirekte frispark: Gross, Knockaert

 

Topp 3 i 17/18

  1. Pascal Gross – 164 p
  2. Matt Ryan  – 146 p
  3. Glenn Murray – 111 p

 

Konklusjon

Både Pascal Gross og Matt Ryan overbeviste i fjor, og kan gi fint med poeng til en overkommelig pris i løpet av sesongen. De syv første kampene er veldig tøffe for Brighton. For Ryans del kan det bety en del redninger, og hvis de klarer en clean sheet eller to blir det fort bonuspoeng også. Fordelen med den tøffe starten er at kampprogrammet ser lyst og fint ut fra GW8. Før det har vi kanskje svar på en rekke spørsmål: er den snart 35 år gamle Glenn Murray fortsatt et fantasy-alternativ? Vil Alireza Jahanbaksh ta Premier League med storm? Kan Anthony Knockaert og José Izquierdo kline til med målpoeng fra hver sin kant? Ingen av disse er å anbefale fra start, men er verdt å holde et øye med i tilfelle de finner scoringsformen.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar