Fotballsonen vil i ukene før seriestart i  gå inn på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på Leicester City.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Det store sensasjonslaget fra Premier League 2015/2016-sesongen endte forrige sesong på 9. plass, noe som må kunne sies å være godkjent for et lag som for ikke mange år siden kjempet for å unngå nedrykk. Å gjenskape suksess er noe av det vanskeligste innen fotballen, og det er noe Leicester virkelig har fått kjenne på. The Foxes har likevel noe for seg, og er kapabel til å slå hvem som helst, samtidig som de kan tape mot hvem som helst. Med kun én seier på de siste syv kampene forrige sesong, håper nok hovedtrener Claude Puel å snu den dårlige trenden laget hans hadde før sesongslutt.

Pre-Season

Leicester City – Notts County 4-1 (Mål: Morgan, Choudhury, Gray, Slimani)

Leicester City – Udinese (28. juli, 15:00 GMT+1)

Leicester City – Valencia (1. august, 20:45 GMT+1)

Leicester City – Lille (4. august, 18:15 GMT+1)

I skrivende stund har Leicester City kun spilt én treningskamp, og det er dermed vanskelig å dra noe konkret ut fra den ene kampen. Det som kan sies er at Demarai Gray virker å ha spisset formen inn til sesongstart, og håper på å få mer spilletid den kommende sesongen. Det kan fort bli aktuelt, nå som Riyad Mahrez endelig fikk overgangen sin til Manchester City.

Formasjon

Før Claude Puel tok over Leicester City spilte de en ren 4-4-2 der de la seg bakpå og ventet på å få ballen, før den gikk lynraskt i lengderetning opp mot Jamie Vardy og Riyad Mahrez, hvor de tok seg av resten. Etter Puel tok over har Leicester gått over til en mer stabil 4-2-3-1 formasjon med en mer defensivt polstret midtbane og en mann i mellomrommet mellom midtbane og spiss.

Sannsynlig lagoppstilling

Nysigneringene Ricardo Pereira fra FC Porto tar mest sannsynlig høyrebackplassen fra Danny Simpson, samtidig som Johnny Evans tar midtstopperplassen til Wes Morgan. Harry Maguire er nok den som har sin plass spikret best fast, men hvor lang sommerferie han har fått etter VM er vanskelig å vite, noe som ødelegger hans Fantasy-potensiale i begynnelsen av sesongen. Jamie Vardy er også selvskreven på dette laget, men han har nok fått like lang sommerferie som Harry Maguire. Hvem som skal ta de forskjellige plassene i Leicesters startoppstilling er vanskelig å forutse, men her er et forslag:

Schmeichel

Pereira – Evans – Maguire – Chilwell

Silva – Ndidi

Gray – Maddison – Albrighton

Vardy

Kampprogram

Manchester United (B), Wolverhampton (H), Southampton (B), Liverpool (H)

To vanskelige og to litt enklere kamper for Leicester i begynnelsen av årets sesong. Mot et Manchester United som ikke har sett alt for gode ut i pre-season, har Leicester alle muligheter for å gi oss et lite sjokk allerede første serierunde. Likevel skal man heller ikke se bort fra at Mourinhos menn får fart på sakene før den tid og gir Leicester grisebank. Derfor kan det være lurt å holde seg unna Leicester-spillere i den første serierunden, siden man ikke helt vet hva man får. Hjemmekampen mot Wolverhampton og Southampton ser mye lysere ut, så her er det muligheter for Fantasy-poeng både foran og bak på banen hos Leicester. Hjemmekampen mot Liverpool derimot er et stort rødt lys, og man bør benke eller kvitte seg med Leicester-forsvarsspillere før den tid.

Viktige spillere

Harry Maguire – 5,5 – Forsvar

Årets spiller for Leicester forrige sesong var enorm bakerst hos Leicester, noe som ble belønnet med en flybillett til Russland i sommer. En gigantisk mann som er et uromoment på hver offensive dødball Leicester har, i tillegg til å være ryddegutt i sitt eget felt. Leicesters 9 clean-sheets forrige sesong skjedde alle med Maguire på banen, og denne sesongen håper han nok på å forbedre denne statistikken.

James Maddison – 6,5 – Midtbane

22 milloner pund for en Championship-spiller som forrige sesong noterte seg for 14 mål og 8 assist for Norwich City høres lovende ut. I tillegg er Maddison kun 21 år (blir 22 i november), og kan vise seg å være en god langtidserstatter for Riyad Mahrez. Maddison får sannsynligvis ta alle dødballene for Leicester, noe som kan resultere i mange assist og poeng på Fantasy. Til prisen på 6,5 for en offensiv midtbanespiller som også tar dødballer, kan Maddison være et av årets røverkjøp.

Jamie Vardy – 9,0 – Angrep

En mann som putter 20 mål samtidig som 2 assist på en sesong for et lag som ender nummer 9 skal man ikke kimse av. Med 13 og 24 mål på de to foregående sesongene, har Jamie Vardy notert seg som en av Premier Leagues mest målfarlige spisser. Hans høye toppfart i samspill med hans elskov for bakrom gir Leicester gode muligheter for å kontre sine motstandere i senk i år også.

Se opp for

Benjamin Chilwell – 5,0 – Forsvar

Venstrebacken har vært plaget av skader så langt i sin karriere, men har levert bra de kampene han har spilt. Chilwell stjal posisjonen fra Christian Fuchs i løpet av forrige sesong, og har potensiale både fremover og bakover på banen. Engelskmannen er glad i å bli med fremover på venstresiden for å slå innlegg inn mot Vardy og gjengen, og med clean-sheetbonus kan Chilwell levere godt med poeng denne sesongen om han holder seg skadefri.

Demarai Gray – 5,5 – Midtbane

Målpoengene har vært for spredt til at Demarai Gray har vært et godt Fantasy-valg de foregående sesongene, noe som er en følge av for lite spilletid. Nå som Riyad Mahrez er borte er dørene åpne for at Gray endelig skal få gjennombruddssesongen sin. Kantspilleren løper fra de fleste, er driblesterk og har et godt skuddbein både innenfor og utenfor sekstenmeteren. Om Demarai Gray blir fast i Puels startellever denne sesongen kan prisen på 5,5 være et kanonkjøp.

Kelechi Iheanacho – 6,0 – Angrep

Litt over 800 minutter på banen: det er fasit for Kelechi Iheanacho forrige sesong. Likevel klarte han å røske med seg tre mål og fire assist i tillegg til fem bonuspoeng. Forhåpentligvis får nigerianeren litt mer spilletid denne sesongen, om det blir på topp med Vardy eller i en rolle rett bak spissen. En spiss som spiller fast på et lag på øvre halvdel til 6,0 er vel verdt pengene, men litt som Demarai Gray: Vi må vente og se hvor fast han blir på laget.

Dødballtakere

Straffer: Vardy, Maddison

Frispark: Maddison, Fuchs, Albrighton, Gray

Cornere og indirekte frispark: Albrighton, Maddison, Fuchs, Gray, James

Konklusjon

Leicester Citys sesong avhenger veldig på hvordan de skal erstatte mannen med 195 Fantasy-poeng (12 mål, 13 assist, 19 bonuspoeng) forrige sesong, Riyad Mahrez. Om James Maddison og Demarai Gray får fart på sakene kan de vise seg å være fast på flere lag utover høsten. Jamie Vardy leverer nok et sted mellom 10 og 20 mål denne sesongen også, så får man velge selv om man finner plass til ham i Fantasy-laget sitt. Om Leicester City skal forbedre forrige sesong er det bakover det må gjøres grep, og med nysigneringene Ricardo Pereira og Johnny Evans ser forsvaret mye bedre ut på papiret. Om Kasper Schmeichel eller Danny Ward blir førstekeeper får vi vente og se på, men dansken ser ut til å være favoritt for øyeblikket. Klarer Leicester City å tette bakover, er det mye gull å hente i forsvaret deres med tanke på hvor lav prisen er på både forsvarsspillere og keepere. Dette er utenom Harry Maguire, som koster det samme som for eksempel Eric Bailly og John Stones. Likevel er Maguire det sikreste kortet der bak, bortsett fra nå i sesongstarten siden det er uvisst hvor lang sommerferie briten skal ha. Selv om du ikke har ham i første kamp mot Manchester United, kan James Maddison til 6,5 vise seg å være et at årets beste Fantasy-kjøp om han opprettholder nivået fra fjorårssesongen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar