Fotballsonen vil i ukene før seriestart i gå inn på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på Fulham.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:
Fotballsonens Fantasy-liga.

Hovedstadslaget rykket opp fra Championship etter å ha beseiret Aston Villa 1-0 i en dramatisk play-off-finale. Klubben endte på tredjeplass i seriespillet, bare 2 poeng bak Cardiff på direkte opprykksplass, og med en margin på 5 poeng ned til nettopp Aston Villa på plassen bak.

Kun den suverene vinneren, Wolverhampton, scoret flere mål enn Fulhams 79, men bakover det derimot ikke like imponerende. De slapp inn 46 mål i snitt, noe som tilsvarer ett baklengsmål per kamp. Høyrebacken Fredericks har forlatt klubben til fordel for West Ham, men inn ha blant annet venstrebacken Le Marchand og målvakten Fabri kommet. Lagt ledes av serbiske Slaviša Jokanović som på to og en halv sesong har løftet Fulham fra å være et bunnlag i Championship til å rykke opp til Premier League.

Overganger
Inn:
Jean Michaël Seri (Nice)
Maxime Le Marchand (Nice)
Fabri (Besiktas)
André Schürrle (Borussia Dortmund)

Ut:
David Button (Brighton)
Ryan Fredericks (West Ham)
George Williams (Forest Green)

Pre-season:
Fulham – Crawley 2-0 (Mål: Kait, Ayité, Djalo, Kebano)
Fulham – Reading 0-0
Fulham – Fenerbahce 0-3
Fulham – Lyon 0-4
Fulham – Sampdoria (1. august, 20:45)
Fulham – Celta Vigo (4. august, 16:00)

Sesongoppkjøringen har ikke gått knirkefritt for Fulham. Kun én seier har det blitt, og det var attpåtil mot nivå fire-laget Crawley Town, for øvrig den eneste kampen de har scoret i. I de to siste kampene har det blitt braktap mot tyrkiske Fenerbahce og franske Lyon, og i ettertid har den spanske keeperen Fabri blitt signert.

Formasjon og sannsynlig lagoppstilling
Slaviša Jokanović har i stor grad stilt med en 4-3-3-formasjon, men han har også snudd trekanten på midten til 4-2-3-1 ved jevne mellomrom. Fulham hentet tidligere denne uken Besiktas’ sisteskanse Fabri, og han er ventet å ta over mellom stengene til London-laget. Andre nykommere som forventes å gå inn i laget er midbtanesplleren Seri, venstrebacken Le Marchand og kantspilleren Schürrle. Schürrle er primært venstrekant, men den plassen har Sessegnon lagt beslag på, så Schürlle ventes å måtte finne seg å ikke få spille i favorittposisjonen. Fulham er på spissjakt, og det er langt ifra sikkert at Kamara er førstevalget når sesongen starter, men klubben har blitt sterkt koblet til Newcastles Aleksandar Mitrović, som scoret 12 mål på 17 kamper da han var utlånt til Fulham i vår.

Fabri
Christie – Odoi – Ream – Le Marchand
Seri – McDonald – Cairney
Schürrle – Kamara – Sessegnon

Kampprogram:
Crystal Palace (H) – Tottenham (B) – Burnley (H) – Brighton (B) – Manchester City (B)

Fulham har et middels vanskelig kampprogram i sesongstarten, med blant annet to viktige hjemmekamper mot Crystal Palace og Burnley. Bortekampene er derimot av det meget vanskelige slaget. Både Tottenham og Manchester City venter i løpet av de fem første kampene, men det er langt større muligheter når Stefan Johansen og hans lagkamerater reiser sørover for å møte Birhgton i GW4.

Viktige spillere:
Ryan Sessegnon – 6,5 – Midtbane
Det atten år gamle vidunderbarnet tok for alvor Championship med storm i forrige sesong. Han spilte samtlige kamper for Fulham, og fra venstrekanten endte han opp med utrolige 15 mål og 6 målgivende pasninger. I år får han konkurranse fra nysigneringen André Schürrle, men Sessegnon vil trolig ikke lide av at tyskeren har ankommet klubben. Det vil nok være plass til dem begge, men det kan nevnes at tenåringen startet forrige sesong på venstrebacken, og det er ikke utenkelig at han også vil få noen kamper der i løpet av sesongen.

André Schürrle – 6,0 – Midtbane
Tyskeren signerte for London-klubben denne uken etter å ha slitt med spilletiden i Borussia Dortmund de siste sesongene. Han leverte ikke et imponerende antall målpoeng (1 mål og 6 målgivende) i forrige sesong, men det skyldes nok blant annet manglende kamprytme og tillit. I 15/16-sesongen endte han opp med 9 mål og 5 målgivende, og i en alder av 27 år har venstrekanten flere gode år igjen på fotballbanen. Er Fulham-overgangen det han trenger for å gjenopplive karrieren?

Se opp for:
Tom Cairney – 5,0 – Midtbane
Midtbanespilleren er Fulhams kaptein, og er følgelig en viktig spiller for klubben. I Championship leverte han 5 mål og 5 målgivende pasninger på 34 kamper, og i de to sesongene før var tallene hhv. utrolige 12 og 8 mål og 11 og 6 assiste. Til den prisen kan indreløperen være en mann å se opp for som et billig alternativ på midtbanen. Cairney er heller ikke heller ikke en notorisk kortsamler som mange midtbanespillere i den prisklassen ofte er, og på de tre siste sesongene har han bare pådratt seg 10 gule kort.

Dødballtakere:
Straffer: Kamara

Direkte frispark: Johansen, Cairney, McDonald

Cornere og indirekte frispark: Johansen, McDonald, Sessegnon, Cairney

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Sean Røskeland

Twitter: @Seanrosk. Ingeniørstudent. Lidenskapelig forhold til Brann, norsk fotball og tribunekultur. Glad iManchester United, engelsk fotball og fantasy-spill. Ikke tilhenger av korrupte forbund, oljesjeiker, kunstgress og tikitaka. No pyro, no party!

Legg igjen en kommentar